Ekranda Beyaz Soluk Çizgiler?

Ekranımda bazen beyaz soluk çizgiler oluşuyor yukarıdan aşağıya dogru gidiyor özellikle arka plan siyah oldugu için belli oluyor hep olmuyor bazen oluyor acaba neden kaynaklanabilir?
Ekran Kartı daha sıfır aldım ısınma felan olmuyor fanlarda normal .
Sadece Dvi dönüştürücü takılı ekranımda o giirş olmadıgından, acaba ondan mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------

örneğin Şu anda hiç birşey yok normal herşey ama pc açıldıktan sonraki 1 2 dakika ekran oyle oluyor düzeliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:03 ----------

oyuna girince oldgunu fark ettim
oyunda iken çizgi oluyor .

Bios güncellemesi yaptınız mı hiç. Bir de ekran koruyucuya girdikten sonra ekranı açtığınız da yine aynı sorun oluyor mu ?

tüm parçalar daha 0 alındı işlemciden anakarta hepsi ekran eski, eski derken 4 senelik felan ama kaliteli ekran.
Crysis 3 e girince oluyor o cizgiler oyunda kasma felan yok akıcı bir şekilde oynayabiliyorum alt f4 çekine cizgi felan kalmıyor .

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:18 ----------

Crysis 2 de öyle bir sorun yok orjinal oyun.
Crysis 3 Orjinal Degil acaba onuna ilgili olabilir mi?=

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------

Masaüstüne geldikden sonra ( Pc yi açınca) beyaz soluk tam belli olmayan çizgiler oluyor 1 dakikaya kadar geçiyor. Birde Crysis 3 e girince oluyor.

Ekran Kartı driver ini yeniden yükledim sorun nerden kaynaklanıyor bilmiyorum yazılımsal hata derken tam olarak nasıl yani.

sürücüleri güncelle,
olasi hertürlü overclocku devre disi birak,
Overcklock denemelrin olduysa muhtemelen ekran kartin mefta,
dvi girisi olan bir ekran ile dene

Sürücüler Güncel Kabloyu değiştirdim halen aynı sadece Crysise veya herhangi bir oyuna girince çıkıyor çizgiler.
Overlock hiç denemedim oldugu gibi kullanıyorum şuan pc yi .

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

oyunlar çakma acaba ondan mı dicem ama ne alaka.

önce farkli bir ekran ile dene (komsudan al dene), olmadiysa onboard ekran kartin varsa onunla dene, sorun devam ederse farkli bir ekrankarti ile dene

oyun larda sadece oluyor beayz soluk çizgiler başka ekrandada öyle oyunu kapatınca masaüstünde birşey yok.

ekran baglantilarini her iki ekranda da dvi dönüstürücü mü kullandin, gerci bundan kaynaklandigini sanmiyorum. olay ekran kartindan kaynaklaniyor, bir uyumsuzluk veya arza sözkonusu.. ekran kartini farkli bir bilgisayarda deneyip arzanin uyumluluk sorunu oldugunu test et bence..

Yarın işin ustasina götüreyim baktiraym arıza varsa doğru vatana.

tecrübelerime göre oyunlarda ekranda cikan hatalar genelde ekran kartin bozuk olmasina bir isaretti ve bunlari garanti kapsaminda degistirmisim dir.

ekran kartini baska bilgisayarda deneme imkanin yok mudur?

Anlamadm gitti ekran karti sorunlu olsa herhangi bir uyari felan vermez mi pc ?

Monitöre giden kablonu kontrol etmenı tavsiye ederim.

Fişdeki pinlerden biri temas etmiyor yada yamulmuş olabilir.

Benim kablomda da aynı sorun vardı ve ekranda ne olursa olsun gölge yapıyordu. Kabloyu değiştirdim bu sefer görüntü kalitesi berbat oldu. Öğrendimki kablo kaliteside oldukca önemli imiş.

bunun overclock veya bios güncellemesi ile herhangi bi alakası yok ekranı elinle köşelerinden kanırt bakalım çizgiler cıkıcak mı büyük ihtimalle ekranından kaynaklanıyor ilk açılışda yapıyor demişsin ısındığı zaman normale dönüyor bu tip arızalarla cok karşılaştım

ha bu arada led ekranlardada yapabilir böyle tip arızaları

Sadece oyuna girince olan bir olayin ekran veya kablolarla ilgisi nedir?

Ekran kartina yuk bindiginde yapar onu hatta mavi ekrana kadar dusebilir.. garantiden degistirmeyi dene.. benimde 7870 imi goturmem lazim..

Bu arada forumlari arastir kendi kartinla ilgili mutlaka baska yasayanlar olmustur..

crysis 3 directx 11 destekli bi oyun ekran kartınızın dx11 olup olmadıgına bakın

GeforceGTX 760 var daha 1 hafta oldu alalı. Ekrandan değil sorun başka ekrandada öyle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------

Sadece ve sadece oyuna girince çizgi oluyor cryisis 3 ve metro last light da cikiyor denemek icin just cause 2 yüklerim onda sorun yok bilmiyorum valla komple kasayi götürüp göstercem.

elinden geleni bi yap istersen daha sonra garantiyle ugraşırsın ekran kartını çıkarıp ayaklarını silgiyle silip tekrar takarmısın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar