Donumuza sahip çıkalım arkadaşlar zira ilerleyen günlerde cok lazım olacak.
Yani demek istediğim üretim çoktan yapılmalıydı ama şuan yapmayı geçtim engelleniyor gibi bir şey oluyor ülkede. Bundan böyle de bu şekilde devam ederse üretim falan kalmayacak ülkede ve dövize daha da bağlanacağız bence.
Bir de hiçbir ülke ekonomi yüzünden parçalanmadı demişsiniz ben de dedim ki ülkelerin batıp dağılmasında ekonomisi büyük etkilidir dedim. Hiç zengin ve bolluk içinde bir ülkenin iflas ettiğini gördünüz mü?
Hiçbir ülke açlıktan yok olup gitmedi çünkü, iktidar sahipleri ya da halk kuvvetleri reform/devrim yaptı. Bu yüzden ekonomi yüzünden ülkeler haritadan silinmedi.
Zengin ve bolluk içindeki ülkelerin iflas ettiğini, yok olduğunı görmedik tabi fakat salgın döneminde ölüme terk ettikleri yaşlıları, salgını ciddiye almayarak halka daha çok zarar verdiklerini, lümpen vatandaşlarının "özgürlükleri" adına salgından korunmayı, sokağa çıkmamayı reddettiklerini gördük.
Haklısın. Halk olmasa ama ülkeler iflas bayrağını çekebilir. Ama ya şimdi Türkiye iflas bayrağını çekse halk da yeterli desteği çıkamazsa ayvayı yeriz. Tıpkı Osmanlı'nın dağılma zamanının tam tersini yaşarsak yani.
E yani. Başka bir seçenek söz konusu mu ki?biz hertürlü zorluğa katlanırız
Sabah yanlış anlamışım. 42dolar değil. 200dolar altındaki her telefondan 200dolarmis gibi vergi alınacak. 100dolarlik telefonun vergisi 80 dolar iken artık 160 dolar. 100dolarlik telefonun maliyeti ithalatciya 260 dolar. Telefon fiyatları şimdiden uçtu.
ABD bugün çaresizce karşılıksız para basıyor