Ekonomik sürüş önerileriniz nelerdir?

Herkese selamın aleyküm Allah hiçbirinize kaza bela göstermesin inşallah dostlar.

Arkadaşlar malum kardeşinizin veya abinizin olan ben, şuanda 7.000 küsür kilometre motosiklet tecrübesi edindim. Honda cbf 150 kullanıcısıyım geçen gün ortalama bir hesap yaptım ve 20 TL ile tahmini 124 KM kadar max. yol yaptığımı gördüm. Arabaya oranla bu fiyat muazzam fakat birkaç modeldaş ile yolda ufak muhabbette onunkisinin çok daha az yaktığını gördüm. Aslında bu rakam gayet uygun fakat benim okulum evime 31 KM yani 20 TL ile 2 gün gidip geliyorum. Geçen sanırım biraz hızlı gitmiş olacağım ki ortalama 100 KM kadar yol yaptım. Bu durum tabii beni düşünmeye sevk etti trafiğe kapalı bir alanda kendimi denedim ve kalkışlarda gereksiz yere fazla gaz verdiğimi gördüm. Bunun yanı sıra artık sabit 80 ile gideceğim. Başka acaba nelere dikkat etmem gerekir önerilerinizi duymak isterim. Şimdiden çok teşekkürler.

60 km hızda kullanmayı başarırsan yakıtın düştüğünü görürsün.

Bakımları zamanında önce yapmak yakıt anlamında düşme sağlar ama bakım maliyetinide içine kattığınızda yine yüksek çıkabilir. Ama hava filtresi ve bujiyi sürekli kontrol etmekte fayda var.

erken vites atıp, max tork devrinde sabit hızla seyretmek. kalkışlarda düşük ivmeyle hızlanmak. depoyu hiçbir zaman doldurmamak. motordan fazla ağırlıkları sökmek ve biraz kilo vermek :)

Erken vites at,

Kompresöre bindirmek yerine debriyaja bas elini gazdan çektiğinde

Ani hızlanmalar yapma

ortalama 60 km hızla sür

Mondial drift: 50 lira ile 350 km son ölçümüm. Daha da düşecek inş, yakında depo kendi kendine dolmaya başlayacak.

Cevap yazan arkadaşlarımın hepsine teker teker teşekkür ederim. Geçen hafta yağı ipone koydum hava filtresi ve bujiyi Japon malı olarak değiştirdim. 80 bile bana çok yavaş geliyor dostlar 60la gideceksek inip yürüyelim :D :D cidden deneyeceğim 60la gitmeyi. 1 - 2 - 3 boş tekniğini ise önermiyorum nerede ne olacağı belli olmaz gaz vermen veya ani manevra yapmam gerekebilir böyle bir durumda saliseler dahi çok önemlidir fakat yine de öneri için teşekkürler :)

Kocaeli İl Temsilcisi
Bende de cbf var full depo ile ort. 405 km yapıyorum :) Sakin kullanımda 60 70 i geçmezsen 421 km'ye kadar gördüm :) Ama daha da ekonomi istiyorsan Bajaj Discover 125 ST alacaksın full depo ile 600 km yapıyormuş öyle diyorlar :)

Valla bu motorun rahatlığına öylesine alıştım ki sadece yakıt tasarrufu için değiştirmeyi asla düşünemem :)

Uzun yolda 3,5 lt yani sizin hesabınızla 17,5 tl ile 100 km gidiyorum. Buna göre cbfin çok daha fazla gitmesi gerek :))
Ancak 3,5 lt için oldukça düz bir güzergah ve 90-100 km hız ile gitmem gerekiyor. Normal koşullarda 3,8 - 3,9 arası uzun yol ölçümüm.

Cbf ile 20 tl ( yaklaşık 4 lt ) maksimum 124 km. Hımmmm.... Motoru değiştir :)

Şaka bir yana vites değişimini maksimum tork devrinde yap, gaza asılma, ne kadar az fren kullanırsan okadar yakıtın düşer. Mesela ışık eğer kırmızı da ise veya yeşili yakalayamayacaksan gazı açma. Kısacası ani gaz ve frenlemeden kaçın.
Motorun bakımını aksatma.

Pulsar ile bu günkü ölçümüm 4 lt ile 140 km. Ş.içi dışı karışık oldu.

Son düzenleme:
Kocaeli İl Temsilcisi
Benimde cbf'im var full depo ile yedek hariç 10.5 litre falan alıyor . Ortalama 405 km yapıyorum 80 90 basıyorumda baya :)

Valla ben daha hiç benzinliğe girip fulleyelim diyemedim hep 20 TL :D

hızlı giderken boşa al kontak kapat :) kamyoncuların taktiği freni patladı diye haberlere çıkıyorlar yalan :)

Ybr 125 le karışık kullanım 2 litre yaktırdım .
Yöntem basit son vites 70 80 aralığı gitmek

Baba siz olayı çok yanlış anladınız :D öneri istedim de kamyoncu önerisi biraz abartı ya :) ayrı konu daha öncede dediğim gibi kontak kapatmak veya boşa alıp sallanmak tehlikeli hareketler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar