Ek aydınlatma hakkında ?

xenon için an az akü değerleri nasıl olmalı ben activam da kullanabilir miyim:silent:

aküyle pek sıkıntın olmaz 35 wattlık xenon olduğu için. 12volt 5 ah akü senin ihtiyaçlarını görür. zaten aküyü kullanmaz. aküyü şarj edecek 30-40 watt kalırsa alternatorden yeter. senin alternator de işte 100-150 watt üretir tam devirdeyken

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/e...0422193222&viewitem=&sspagename=STRK:MEWNX:IT

bu linktekini aldım hem uzun hem kısa. uzunlar akkor

daha gelmedi yeni aldım. led de far kadar yanıyor fakat montaj sorun olacak gibiydi zaten backordered yazmışlar salladılar 20 gün led için. led 20 gün sonra ellerinde olacakmış. ben de bekleyemedim xenon aldım

SIS-FARI-MERCEKLI__20524649_5.jpg

sis farı aldım o daha yatıyor ledler gelmediği için . sis farına xenon alırsan bu resimdeki h3 ampül kullanıyor

sis farı güzelmiş. nereden temin ettiniz? linkteki gibi 9.9 dolara mı aldınız? (kiti)

Son düzenleme:
sis farı güzelmiş. nereden temin ettiniz? linkteki gibi 9.9 dolara mı aldınız?

9 dolar göstermelik. aslında kargodan kazanıyor gönderen. kargo ya da 30 dolar verdim. bazı satıcılar kargo ya 9 dolar ürüne 35 yazıyor bazısı da böyle.

http://urun.gittigidiyor.com/SIS-FARI-MERCEKLI_W0QQidZZ18685058
sis farını gittigidiyordan aldım. şu anda yok adamda ama gelecek hafta satabilir .

dscn0192bc9.jpg

takınca böyle oluyor bendeki az daha büyük . bi de bu moto biraz cüsseli kalmış:)

62442836.jpg

aslında şöyle düşünüyordum grenajları çıkarıp ama şimdilik kaldı.

Son düzenleme:
62442836.jpg

aslında şöyle düşünüyordum grenajları çıkarıp ama şimdilik kaldı.

bu gerçekten güzel ama açısı dar olur gibime geliyor. linki incelediğimde hi/lo yazdığını gördüm. uzun kısa yapıyor yani. o şekilde güzel ama hala kafam merceğe takıldı. sis farı yerine arabalarda kullanılan far merceklerinden alsam nasıl bir bağlantı yaparım onu kafamda oluşturamıyorum. motor naked olsa güzel taktik ama enduromsu motoro ne kadar olur tartışılır. hoş ktm 640 a çok yakışıyor ama onun grenajı ile uyumlu.

ktm_640_lc4_adventure_2005_3_lgw.jpg

r1150gsD.jpg

aslında bunlarda fena görünmüyorda senin motoda . sıfır grenajla nasıl olur acaba.

bmw_hp2_lge.jpg

şu resime rastladım bu ne iğrenç bir fardır yavss:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:47 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:45 AM ----------

sizin aldığınız yukarıdaki linkteki benim activaya uyar mı birde plastik aksamı eritme ihtimali war mı
merceksiz bi faydası olmaz deniyor doğru mudur sanırım linkteki merceksiz dimi

merceksiz evet ayrıca mercek alman lazım ama almasanda oldukça yeterli olur. yada takabilirsen mercekli sis farı al ama yer sorunun varsa olmaz. eritme yapmaz sonuçta 35 watt ve h4 yuvasında saca takılı plastiğe değil.

100 watt ampüller var onları denedim benim motoda eritme olmadı.

bmw_hp2_lge.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:47 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:45 AM ----------

merceksiz evet ayrıca mercek alman lazım ama almasanda oldukça yeterli olur. yada takabilirsen mercekli sis farı al ama yer sorunun varsa olmaz. eritme yapmaz sonuçta 35 watt ve h4 yuvasında saca takılı plastiğe değil.

100 watt ampüller var onları denedim benim motoda eritme olmadı.

o far gercekten iğrençmiş nasıl bi zevkse :mrgreen:

mercek şart değil o zaman zaten ben su anki far yetersiz geldiği için değiştirmek istiyorum her ne kadar görüntü önemli olsada önceliğim işlevselliğinde, bizim burdaki servisler far takmaktan cok anlamıyorlar hatta hiç ellemek istemiyorlar , zor değildir dimi takması cok soru sordum umarım bunaltmamısımdır :pale:

o far gercekten iğrençmiş nasıl bi zevkse :mrgreen:

mercek şart değil o zaman zaten ben su anki far yetersiz geldiği için değiştirmek istiyorum her ne kadar görüntü önemli olsada önceliğim işlevselliğinde, bizim burdaki servisler far takmaktan cok anlamıyorlar hatta hiç ellemek istemiyorlar , zor değildir dimi takması cok soru sordum umarım bunaltmamısımdır :pale:

ne demek ortak . yardımcı olabilirsem ne mutlu. takması zor değil. ama yine de oto elektrikçisinde taktırırsan daha iyi olur. ampül plastiğe değmediği sürece eritme olmaz. xenon alırkende iyi aydınlatsın gösteriş önemli değil dersen 4300 k al sarı ampül renginde yanıyor ama geceleri çok iyi aydınlatma sağlar. 6000k renk olarak ta ideal. 8000k biraz zayıf aydınlatıyor. 12000k renk olarak ta kötü.

ne demek ortak . yardımcı olabilirsem ne mutlu. takması zor değil. ama yine de oto elektrikçisinde taktırırsan daha iyi olur. ampül plastiğe değmediği sürece eritme olmaz. xenon alırkende iyi aydınlatsın gösteriş önemli değil dersen 4300 k al sarı ampül renginde yanıyor ama geceleri çok iyi aydınlatma sağlar. 6000k renk olarak ta ideal. 8000k biraz zayıf aydınlatıyor. 12000k renk olarak ta kötü.
yardımların için sağol ,,
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Moto...39a2f68e7&_trksid=p4506.c0.m245#ht_2535wt_958
ben xenon dan cok anlamadığım için ve ebayı daha önce kullanmadığım için için tekrar sana danısmak istedim bu linkteki ürün benim için uygun mudur toplam maliyet 48$ mıdır

yardımların için sağol ,,
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Moto...39a2f68e7&_trksid=p4506.c0.m245#ht_2535wt_958
ben xenon dan cok anlamadığım için ve ebayı daha önce kullanmadığım için için tekrar sana danısmak istedim bu linkteki ürün benim için uygun mudur toplam maliyet 48$ mıdır

evet 48 dolar.fakat açık arttırmada hemen al şeklinde açılmamış. 3 gün sonunda başkaları teklif vermezse 48 dolara alabilirsin.
activada uzun kısa bir ampülden mi yanıyor. bir ampülün içinde hem uzun hem kısa varsa h4 doğrudur.

google da honda activa h4 yazdım 2 sayfa çıktı tam emin olamadım. ybr de cbr 125 de tvs apache de hep h4 var. senin ki de h4 tür ama yine kesin bir şey demiyeyim. bir ampülü sök arkasındaki yazıyı oku istersen

evet 48 dolar.fakat açık arttırmada hemen al şeklinde açılmamış. 3 gün sonunda başkaları teklif vermezse 48 dolara alabilirsin.
activada uzun kısa bir ampülden mi yanıyor. bir ampülün içinde hem uzun hem kısa varsa h4 doğrudur.

google da honda activa h4 yazdım 2 sayfa çıktı tam emin olamadım. ybr de cbr 125 de tvs apache de hep h4 var. senin ki de h4 tür ama yine kesin bir şey demiyeyim. bir ampülü sök arkasındaki yazıyı oku istersen

activa sanırım h4 kullanmıyor :silent: http://img104.imageshack.us/img104/193/sprodp215edf44c0aav2.jpg
yamaha xmax da da kullanılan
bu tarz bi ampül var
ebay daki xenon u kullanamaz mıyım

bmw_hp2_lge.jpg

ayıp oluyo ama hayallerimin makinası. güç, tork herşey onda amerika fiyatı bile 20000 dolar, borusan getirse en az 40000 dolar :p ama far hakkaten kötü:mrgreen:

biraz araştırdım mercekleri bixenon mercekler var herm kısa hem uzun. ben merceksiz kullanmamak niyetindeyim. ama bakalım alabilirsem kit merceği pahalıda olsa türkiyeden temin edecem.

ama hiç alışveriş yapmadım ebayden. futurllecten elektronik komponent almıştım taiwandan. 10 günde ptt ile geldi ve sadece 17tl shipping ödedim. ama adamlar göz boyamak için shippingi bayağı yüksek göstermiş.

activa sanırım h4 kullanmıyor :silent: http://img104.imageshack.us/img104/193/sprodp215edf44c0aav2.jpg
yamaha xmax da da kullanılan
bu tarz bi ampül var
ebay daki xenon u kullanamaz mıyım
H4bulb.jpg

h4 böyle fakat. senin ampülünün takıldığı kablo soketi ile aynı olabilir. far yuvaları. ampülü sokete takıyorsun sonra far yuvasına takıyorsun . h4 direk yuvaya giriyor.

olur olmasına da olmassa çok fena olur. o yüzden kesin yazmak doğru olmaz. bir oto yedek parçasından normal 5 liralık h4 ampülü yuvaya denemek daha kesin olur

H4bulb.jpg

h4 böyle fakat. senin ampülünün takıldığı kablo soketi ile aynı olabilir. far yuvaları. ampülü sokete takıyorsun sonra far yuvasına takıyorsun . h4 direk yuvaya giriyor.

olur olmasına da olmassa çok fena olur. o yüzden kesin yazmak doğru olmaz. bir oto yedek parçasından normal 5 liralık h4 ampülü yuvaya denemek daha kesin olur

yarın bi gidip h4 deneyeyim sonra durumu tekrar değerlendirirm umarım h4 uyar yrdımların için cok sağol:rendeer:

aklıma aşağıdaki gibi bir sistem geldi. far yuvasını tamamen kapatabilirim belli olmayacak şekilde. zaten sürekli motoru boyuyorum maccunlar, zımparala iyicede astarlarım belli olmaz. lakin endişem uzunu kısayı nasıl ayarlarım, hadi bixenon yaptık ikiside uzun ikiside kısa far yüksekliğini nasıl tuttururum? muayene vs problem olur mu?

farr.jpg

çok acele oldu. çok özensiz. ama demek istediğim anlaşılmıştır umarım

...resim eklemeyi uutmuşum:p

aklıma aşağıdaki gibi bir sistem geldi. far yuvasını tamamen kapatabilirim belli olmayacak şekilde. zaten sürekli motoru boyuyorum maccunlar, zımparala iyicede astarlarım belli olmaz. lakin endişem uzunu kısayı nasıl ayarlarım, hadi bixenon yaptık ikiside uzun ikiside kısa far yüksekliğini nasıl tuttururum? muayene vs problem olur mu?

çok acele oldu. çok özensiz. ama demek istediğim anlaşılmıştır umarım

...resim eklemeyi uutmuşum:p

bu resimdeki gibi sis farlarına takarsan sadece kısa olur muayenede de problem çıkabilir.orjinal farı sakla muayene için.
mercekli sis farlarını orjinal farın yanlarına ilave tak istersen

normal mercek düşünmüyorum. bixenon merceklerden. kısa+uzun olarak. aklıma birde normal halojen lamba yada 2watlık powerledler il (4-5 tane kullanarak) mercekler ile yönlendirerek tek noktaya toplayabilirmiyim diye geliyor.

memin arkadaşım çok güzel açıklamışsın eline sağlık. Ben de uzun uzun düşündüm kaç zaman xenondan vazgeçtim. 4 senedir yatan motorumu geçen ay ayaklandırabildim ve 25W sıradan bir ampulu vardı ve çok kötü bir aydınnlatma idi. Makina kısmını toplayıp elektrik aksamına geçtim ve modifiye ye başladım. Önce aküden kontağa giden artı uç kablosunu 2.5 luk kablodan yapıp far ve kornalar için röle koydum.Far ve kornanın çektiği akım kontaktan ve gidondaki anahtarlardan geçmeyecek şekilde. Sonra bir H4 uyumlu far tası alıp 60/55W taktım ve idare ediyor şimdilik. Askerden gelince şu led olayına bakcağım :D 5W power ledler var ve 10 adedini verdiği ışığı anlatamam görmeniz lazım. Ledlerin mercekli cins olması ve iki beyaz başına bir sarı; örneğin 4 sarı ve 8 beyaz 12 ledi takıyoruz ve köpek gibi bir aydınlatmamız oluyor Bir de kısa -uzun hüzme durumunu ayarlamamız lazım. Şu an bütçe de elverişli değil. Yapınca burada paylaşacağım.

farı (6 v 35/35 w) aküden bagımsız olarak 6 volt ile calısan motorlarda voltajı nasıl 12 volta cevirip 12 volt 55/55 w far sistemi takabiliriz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar