Ehliyetsizten Hakkında soru

kırmızı yandı durdum. 1 saniye geçmeden arkadan vurdu bana bir otomobil.

İndim adama doğru yürüdüm özür dilemeye başladı 2 kişiler.

Edit: 'oruçluyum abi bayılmak üzereyim yorgunluktan dikkatim dağılmıştı' diyor.

Ee o kadar kötü hissediyorsan tutma baba. Ya da anlık bir kötü durumun varsa kenara çek dinlen. Aracı başkasına ver niye insanları tehlikeye düşürüyorsun!
Adam yüzde yüz suçlu olduğunu bildiği için olay uzamasın diye günün konseptine uygun oruçluyum diye bir bahane söylemiş. Ne desin bir şeyler demek zorunda hissetmiş kendini.

Motosikleti
Honda Forza
Adam yüzde yüz suçlu olduğunu bildiği için olay uzamasın diye günün konseptine uygun oruçluyum diye bir bahane söylemiş. Ne desin bir şeyler demek zorunda hissetmiş kendini.
O da ihtimaller dahilinde tabi ama bilemiyoruz. Zaten beni sakinleştiren şey oruçluyum lafı değil direkt özür dilemesi oldu.

Bir de normalde genel itibariyle sakin olan yolda işe gidip gelirken bile güvenlik kamerası niyetiyle kullandığım gopro takılı olurken bugün takmadım üşenip. Güzel ders oldu

bi kaç ay mı önce ehliyeti alıp sonra motoru almak niye aklınıza gelmiyor arkadaşlar ya ben sabah ehliyet sınavını geçtim akşamına gidip motoru teslim alıp eve getirmiştim geçici ehliyet belgem çıkana kadar da sürmemiştim vallahi önce motoru alma meselesini anlamıyorum
Motorun siparişini verdim, herşey hazırken 3 gün bayide beklettim. Sınavı geçip geçici ehliyeti alınca bayiden çıkardım.

Gençleri anlamak gerçekten zor

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
18bin tl ceza yemeye paranız var ama ehliyet almaya yok 40 yersiniz 40 afiyet olsun
Mecburi iş yerim uzak mecburen motor kullanıyorum ehliyete yaşım yetmiyor ki alamıyorum da yetipde almasamda sanane burda adam gibi soru sormuşum biliyorsan cevap ver bilmiyorsan geç kimse sana birşey yazman için zorlamıyor seni

bi kaç ay mı önce ehliyeti alıp sonra motoru almak niye aklınıza gelmiyor arkadaşlar ya ben sabah ehliyet sınavını geçtim akşamına gidip motoru teslim alıp eve getirmiştim geçici ehliyet belgem çıkana kadar da sürmemiştim vallahi önce motoru alma meselesini anlamıyorum
valla motora bi anda 40 50k zam gelince baktım böyle olmayacak mecburen bi bayiden yarı zamlı fiyattan aldım, ayagıma kadar getirdiler ehliyetim bile olsa gidip motoru farklı bi şehirden alma şansım hiç yoktu küçük bir ilçede oturuyorum iyi kötü düşe kalka kendi başıma ögrendim hız yapmıyorum ön kaldırmıyorum ehliyeti almadan biraz pratik olur diye önden motoru aldım iyiki de ilk motoru almışım , şuan ehliyet için yazıldım bir 100km gidip gelicem malum farklı bir ilçeye gitmem lazım bulundugum yerde kurs yok , yani keşke 1 günde alınabilse ehliyet yoksa ilk ehliyeti alırdım.

hepsinin de bahanesi aynı he "okula gidicem uzak, işe gidicem uzak, kursa gidicem uzak" :D lan motor yokken biz ışınlanıyoduk sanki.
bunlar otobüse minibüse bakıp "bu kocaman arabalar da ne ola ki?" diye düşünüyorlar heralde. 2 ay sabredin bişi olmaz be kral motordan önce napıyodunuz allah için ya...

hepsinin de bahanesi aynı he "okula gidicem uzak, işe gidicem uzak, kursa gidicem uzak" :D lan motor yokken biz ışınlanıyoduk sanki.
bunlar otobüse minibüse bakıp "bu kocaman arabalar da ne ola ki?" diye düşünüyorlar heralde. 2 ay sabredin bişi olmaz be kral motordan önce napıyodunuz allah için ya...
Valla dediğin gibi bahanem hazır 2 ayda sabredemedim otobüs minibüs yok mesela bugün hava yağışlı diye bi 2km yürüdüm dediğim gibi keşke ehliyet 1 haftada alınan bişey olsaydı ilk ehliyeti alırdım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Valla dediğin gibi bahanem hazır 2 ayda sabredemedim otobüs minibüs yok mesela bugün hava yağışlı diye bi 2km yürüdüm dediğim gibi keşke ehliyet 1 haftada alınan bişey olsaydı ilk ehliyeti alırdım.
2km yürünecek bir mesafe zaten, ben yaşadığım ilçede 2km yol için motoru çıkarmaya bile üşenip yürüyorum, 15dk sürüyor.

İstanbulda metrobüsle işe giderken minibüse bin, minibüsten inip metrobüs durağına yürü, metrobüsten inip işyerine yürü şeklinde yürüme mesafem 2km'yi geçiyordu. Motoru aldığımda benim de ehliyetim yoktu, motoru bayiden çıkarırken artçı olarka bindim, otoparka koydum, ehliyet kursuna yazıldım 6 ay geçti ehliyet alana kadar o sırada metrobüs durağında sıra beklerken motorum var ama hala böyle uğraşıyorum deyip zor gelse de ehliyetsiz trafiğe çıkmamıştım, hatta ehliyetimi aldım sonrasında hemen kapalı alanda hakimiyet eğitimi almıştım ki trafiğe eğitimsiz çıkmayayım diye.
Sabrediliyor yani. 2km yürümek zor değil ki? Çocuklarım okuldan çıkıp eve yürüme mesafeleri 2.2km, aşırı yağışlı değilse yürüyorlar, yaza doğru bisikletle gidip gelmeye başlarlar.

2km yürünecek bir mesafe zaten, ben yaşadığım ilçede 2km yol için motoru çıkarmaya bile üşenip yürüyorum, 15dk sürüyor.

İstanbulda metrobüsle işe giderken minibüse bin, minibüsten inip metrobüs durağına yürü, metrobüsten inip işyerine yürü şeklinde yürüme mesafem 2km'yi geçiyordu. Motoru aldığımda benim de ehliyetim yoktu, motoru bayiden çıkarırken artçı olarka bindim, otoparka koydum, ehliyet kursuna yazıldım 6 ay geçti ehliyet alana kadar o sırada metrobüs durağında sıra beklerken motorum var ama hala böyle uğraşıyorum deyip zor gelse de ehliyetsiz trafiğe çıkmamıştım, hatta ehliyetimi aldım sonrasında hemen kapalı alanda hakimiyet eğitimi almıştım ki trafiğe eğitimsiz çıkmayayım diye.
Sabrediliyor yani. 2km yürümek zor değil ki? Çocuklarım okuldan çıkıp eve yürüme mesafeleri 2.2km, aşırı yağışlı değilse yürüyorlar, yaza doğru bisikletle gidip gelmeye başlarlar.
Sabırsızız yapacak birşey yok motoru hazır ucu ucuna param yetiyoken gezerim diye aldım ehliyeti önden almak çok zahmetli ve zaman kaybı gibi geldi dediğim gibi hemen alınabilecek bişey olsa ilk ehliyeti alırdım ama sabırsızız işte, evimin etrafında düşe kalka öğrendim trafik konusunda bir tecrübem yok ama o kadar bilgisiz değilim 2 aydır sürüyorum herhangi bir düşme kalkma çarpma veya birileriyle atismadim kaskimi eldivenimi ceketimi giydim sakin sakin kenardan sürdüm sinyalimi verdim durmam gereken yerde durdum ,ceza yiyebilirdim ama adam akıllı sürdüğüm için bir ceza yemedim şimdide ehliyete yazıldım 2 ay gibi bir sürede bir sorun yaşamazsam onuda halledicem sadece ceza yersem ne kadar yerim diye sormuştum konu nerden nereye geldi.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
sadece bilgi almak istedim motoru yeni aldım ehliyetide bir kaç ay içinde almayı düşünüyorum
Ben sana yazayım.
İlk yakalanma 18, ikinci yakalanma 18, üçüncü yakalanma 18 bin TL
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Konuya gelen cevaplara bakınca gerçekten de cezaların yetersiz olduğunu anlıyoruz. Hiç caydırmıyor. Umarım yakın zamanda şöyle 250-300 bin olur ehliyetsiz gezmenin cezası.

Valla ben böyle bir ihtimalle karşı karşıya kalsam değil kulanmak, brandasını dahi açmaya korkardım.

Konuya gelen cevaplara bakınca gerçekten de cezaların yetersiz olduğunu anlıyoruz. Hiç caydırmıyor. Umarım yakın zamanda şöyle 250-300 bin olur ehliyetsiz gezmenin cezası.
Cezaların azlığından değil denetimlerin azlığından, kanun uygulayıcılarının görevini yapmamasından.

Büyük şehirler haricinde kask takan, kimsenin kurallara uyduğu yok ama bunları seyreden sen ne yapıyorsun demeyen görevli çok.

Cezaları artırarak korkutarak önlemek yerine denetimleri artırarak önlemeliyiz.

Ceza miktarı çok olursa rüşvetin dayanılmaz cazibesi artar. Küçük yerlerde memur ile vatandaş arasında bire bir husumet oluşur, bu memurun kendisi kadar ailesini de etkiler küçük yer senin baban bize ceza yazmıştı olur gibi gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar