Ehliyetsizten Hakkında soru

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Yaklaşık 1 ay öncesinde ehliyetsizlikten 18 bin TL ceza yedim şimdi yeni kanunlara göre birdaha ceza yersek yine mi 18 bin TL ceza yiyoruz yoksa fazla mı internette aradım bulamadım bilgisi olan varsa sevinirim

benimde ehliyetim yok ceza yesem ne kadar yerim 18 mi 40 küsür mü bilen var mı acaba ?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sadece bilgi almak istedim motoru yeni aldım ehliyetide bir kaç ay içinde almayı düşünüyorum
bi kaç ay mı önce ehliyeti alıp sonra motoru almak niye aklınıza gelmiyor arkadaşlar ya ben sabah ehliyet sınavını geçtim akşamına gidip motoru teslim alıp eve getirmiştim geçici ehliyet belgem çıkana kadar da sürmemiştim vallahi önce motoru alma meselesini anlamıyorum

Bizim foruma ne olmuş yaw, zamanında ben ehliyet belgelerimi almaya motorla gitsem ne olur demiştim 20 yaşında güzel bir fırça yemiştim sonra da güzel güzel öğütler dinleyip kendime böyle bişey düşündüğüm için kızmıştım. 😂 😂 😂

Hiç gerek yok böyle şeylere alın ehliyetinizi paşa paşa sürün. Nasıl olsa kısmetse bir gün zaten alacaksınız, biraz sabır.

Ha zamanında burada ki bütün abiler gibi bende ehliyetsiz sürdüm, cezasını da yedim, şimdi ki aklım olsa sürmezdim.
Bize de o zaman basit, oyun geliyordu bu işler.

Hiç gerek yok böyle şeylere alın ehliyetinizi paşa paşa sürün. Nasıl olsa kısmetse bir gün zaten alacaksınız, biraz sabır.

Ha zamanında burada ki bütün abiler gibi bende ehliyetsiz sürdüm, cezasını da yedim, şimdi ki aklım olsa sürmezdim.
Bize de o zaman basit, oyun geliyordu bu işler.
Eski zamanlar da devlet yanağımıza bir buse konduruyordu ceza olarak :)
Şimdi ki cezaların boşluğunu hepimiz doldurabiliriz :D

Motosikleti
Honda Forza
Arkadaşlar ehliyetsiz sürmeyin lütfen. Bu sadece uygulamaya denk gelirsem işi değil. Bugün rodajı yaptırdım eve geliyorum toplam 15km mesafe. Daha 500 metre gelmeden lavuğun birisi dönülmemesi gereken yerde döndü önüme doğru zor durdum.

300 metre daha gittim teyzenin birisi en sağda park halindeydi 2 şerit birden sola geçmek için en sola atladı onu da atlattık dedim Bi hayırlısı var ama dur bakalım.

1 km daha gittim tramway geçecek diye sola kırmızı yandı, düz gidenlere yeşil. Tam yaklaştım düz gidene de kırmızı yandı durdum. 1 saniye geçmeden arkadan vurdu bana bir otomobil.

Devrilmedim Allahtan freni sıkıyordum hafiften darbeyi alınca reflex olarak biraz daha sıktım ve durdum biraz ileri kayıp.

İndim adama doğru yürüdüm özür dilemeye başladı 2 kişiler.

'Sola kırmızı yanıyordu düz gidene yanan yeşilin kırmızıya döndüğünü görmedim diyor. Solun kırmızısına bakıp sürmeye devam ediyormuş sığır diğer taraf hala yeşildir diye.

Neyse baktım plaka yamulmuş biraz ama kırık yok kuyrukta falan. Özür de dileyince uzatmadım helalleşip ayrıldık.

Velhasıl devrilmiş olsam yani ben yaralı olsam veya motor hasarlı olsa tutanak tutulacak polis çağrılılıp. Eee ehliyetsiz olursanız bu durumda ne olacak?

Ülke trafiği bir Survivor. Sen hatasız kullansan daha karakolluk olabilirsiniz.

Kullanmayın. Hem ceza yememek için hem masum birisine zarar vermemek için.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar ehliyetsiz sürmeyin lütfen. Bu sadece uygulamaya denk gelirsem işi değil. Bugün rodajı yaptırdım eve geliyorum toplam 15km mesafe. Daha 500 metre gelmeden lavuğun birisi dönülmemesi gereken yerde döndü önüme doğru zor durdum.

300 metre daha gittim teyzenin birisi en sağda park halindeydi 2 şerit birden sola geçmek için en sola atladı onu da atlattık dedim Bi hayırlısı var ama dur bakalım.

1 km daha gittim tramway geçecek diye sola kırmızı yandı, düz gidenlere yeşil. Tam yaklaştım düz gidene de kırmızı yandı durdum. 1 saniye geçmeden arkadan vurdu bana bir otomobil.

Devrilmedim Allahtan freni sıkıyordum hafiften darbeyi alınca reflex olarak biraz daha sıktım ve durdum biraz ileri kayıp.

İndim adama doğru yürüdüm özür dilemeye başladı 2 kişiler.

'Sola kırmızı yanıyordu düz gidene yanan yeşilin kırmızıya döndüğünü görmedim diyor. Solun kırmızısına bakıp sürmeye devam ediyormuş sığır diğer taraf hala yeşildir diye.

Neyse baktım plaka yamulmuş biraz ama kırık yok kuyrukta falan. Özür de dileyince uzatmadım helalleşip ayrıldık.

Velhasıl devrilmiş olsam yani ben yaralı olsam veya motor hasarlı olsa tutanak tutulacak polis çağrılılıp. Eee ehliyetsiz olursanız bu durumda ne olacak?

Ülke trafiği bir Survivor. Sen hatasız kullansan daha karakolluk olabilirsiniz.

Kullanmayın. Hem ceza yememek için hem masum birisine zarar vermemek için.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Edit: 'oruçluyum abi bayılmak üzereyim yorgunluktan dikkatim dağılmıştı' diyor.

Ee o kadar kötü hissediyorsan tutma baba. Ya da anlık bir kötü durumun varsa kenara çek dinlen. Aracı başkasına ver niye insanları tehlikeye düşürüyorsun!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar