Ehliyetsiz ve kasksız arkadaşlar Dikkat!!!

Süper Moderatör (BBRR)
Ehliyetsiz ve kasksız arkadaşlar Dikkat!!!

Hayatınızla kumar oynuyosunuz .. lütfen önce ehliyetinizi alınız .. ve tüm koruma ekipmanlarınızı tamamlayınız ..

mahiyetinde bi başlık zannettim ama değilmiş ..

Ben kask kullanıyorum, uyduruk bir şey de değil, 100-EU'luk bir kask.
Ama, bir şeyi anlamıyorum;

Vatandaş, isterse kask takar, isterse takmaz.Devlet ne karışıyor?

Mal benim, para benim, can benim.

Maverick35, herşey o kadar basit değil .. birde şöyle düşün; ikimiz yolda gidiyoruz ben arabayla sen motosikletle ve oldu ya kaza yapıyoruz (Allah Korusun) düşük bir hızda olmasına rağmen sen kafanı sert bir yere çarpıp ölüyorsun tamam senin için sorun yok can senin ama benim hayatımı da karartacaksın bu hayatta benim değil mi??

polis öce kendi taksın kaskı burdaki tüm motosikletli polisler kasksız biniyor:farao: Zaten en büyük sorunlardan biri ülkemizde kanunların heryerde aynı uygulanmaması muğlada polisin umruna koymadığı şeye ankarada cezayı kesebiliyolar.Bide korksalar ne olacak piyasada 15-20 liraya kask doluyor adam alıyor ondan takıyor.zx12r si olup safabed kullanan adam tanıyorum ben:queen:

Bi defa evrak kontrol için durdurmuştu beni polis. Sonra yaa aslında ben motoruna bakmak için durdurdum, güzel motormuş falan diye muhabbet başladı... O sırada motosikletli amiri yanımızdan geçerken: "Seni bi daha kasksız görmiyeyim, kafanı koparırım!!!" dedi genç polis arkadaşa :)

Ben scooter kullanıyorum ama tam (fullface) kask takıyorum. Yakındada monttur eldivendir dizliktir yavaş yavaş almaya çalışacağım.

Güzel bir uygulama. Buralarda görmüyorum hiç kask takan motorlu polis . şapka var hepsinde şapka neyi koruyacaksa artık.

zamanında bende kasktan ceza yadim fakat kask yok diye motor bağlanmaz diye biliyorum:silent:

Arkadaslara Katılıyorum.. Polisler Kaskı Kendi Kafasına Taksın.kask Takmaya Karsı Deilim Kaskımı Takıyorum..motor Bağlamaya Hakkı Yok..

Keşke türkiyenin her tarafında bu uygulama olsa .....Ben özellikle kaskını yanına alıp hatta arkadaki yda öndeki fileye bağlayıp gezenlere deli oluyorum asıl ceza onlara yazılmalı....Sitede defalarca kasksız gezip kaza yapan vatandaşların fotolarına ayrıca kaza yapan ama kaskını takan motorcuların fotğraflarına yer verildi ....millet ders almıyo abi ben anlamış değilim....yazsınlar hatta en ağırını ....Hak edene ceza yazan polislere helal olsun...:cat::cat::cat:

zx12r si olup safabed kullanan adam tanıyorum ben:queen:[/QUOTE]

Süper ya:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Son düzenleme:
Savaşkayan ve Tufanbaydemir arkadaşlar;

yazdıklarınıza katılıyorum, ancak, benim sorguladığım:

Bu kask işi sadece İzmir, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde var, izmir'den çıkıyorum, 35-40 km gidiyorum, Turgutlu'da kafamdaki kaskı görenler bana acayip acayip bakıyorlar.Çünkü orada kask zorunluluğu yok.
E, orası da Türkiye, aynı kanunlar geçerli ise...
Bir memlektte kask yok diye ceza var hatta motor bağlanıyor, 40 Km ileride başka bir memlekette kask takan yok.

Evet bu konuda haklısın, ben bayramda Ödemiş (İzmir) deydim. Gördüğüm motosiklet kullanıcılarının sadece %5'i kask takıyordu. Geri kalanında yoktu. Hatta bir yakınıma "Motosiklet kullanırken mutlaka kask tak. Kaskın yoksa da motora binme" dedim. Aldığım cevapla şok oldum.
"Kışın iyi olur, soğuktan korur da, yazın çekilmiyor. Zaten benim motor 60-70 yapıyor. Kaska ihtiyacım olmaz" :silent:
Aynı kişi arabama bindiğinde emniyet kemerini tak dedim. "Takmaya gerek yok, burada polis olmaz" dedi.

Nasıl değişecek bu zihniyet bilemiyorum vallaha. Çok umutsuzum doğrusu. :farao:

son aldığım bilqilere qöre qelecek haftadan itibaren DİZLİK, FULL KORUMA MONT, ELDİVEN we yağmurda TULUM qiymeyenleri de bağlayacaklarmışşş..

MIŞŞŞ MUŞŞŞŞ...ehueheuuehuhuhehee... :cherry:

çook komikkkkk::rantinp:::rantinp:::angry2::::angry2::

iyi süper uygulamada ne yani benim şimdi ruhsat ehliyet ok herşey ama kask varda takmıyorum:D today yani şimdi motorumu bağlayacaklar ohoo yandık valla o zaman emniyet kemeri takmayanlarıda bağlasınlar

iyi süper uygulamada ne yani benim şimdi ruhsat ehliyet ok herşey ama kask varda takmıyorum:D today yani şimdi motorumu bağlayacaklar ohoo yandık valla o zaman emniyet kemeri takmayanlarıda bağlasınlar

Arkadaşım senin bu tutumun anlamsız .....emniyet kemeri takmayanlarda cezalandırılsın zaten cezalandırılmaları gerekio da....Senin ne demek istediğini ben anlamadım yani hiç bişeyin yok bide hesap soruyosun ....Çok anlamsız:pr::pr::farao:

hiç bişiyim yok hesapmı soruyom:D komedi valla hoca ehliyetim var ruhsat sigorta herşey ok ama kaskda var ama takmıyorum bu

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Maverick35, herşey o kadar basit değil .. birde şöyle düşün; ikimiz yolda gidiyoruz ben arabayla sen motosikletle ve oldu ya kaza yapıyoruz (Allah Korusun) düşük bir hızda olmasına rağmen sen kafanı sert bir yere çarpıp ölüyorsun tamam senin için sorun yok can senin ama benim hayatımı da karartacaksın bu hayatta benim değil mi??

:cat::cat::thumleft:::biggrinn::biggrinn::biggrinn

kaskla.............

:queen::queen::queen:

zamanında bende kasktan ceza yadim fakat kask yok diye motor bağlanmaz diye biliyorum:silent:

zaten kasktan değil başka evrakta eksiktir

yalnış konuya yazdın galiba,komedi başlığı değil motor başlığı bu?

hiç bişiyim yok hesapmı soruyom:D komedi valla hoca ehliyetim var ruhsat sigorta herşey ok ama kaskda var ama takmıyorum bu
tercih meselesi sen bilirsin

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Kaskı ceza yememek için değil, kafanızı korumak için takmanız gerektiğinin bilincinde olduğunuz da,
başkalarının takıp takmaması ya da polisin ceza yazıp yazmaması sizin için önemli olmayacak.

Ben takıyorum ama o niye takmıyor?
Önce polis taksın?
İzmir'de takıyorlar,Kayseri'de takmıyorlar.
!!!
Gibi muhabbetler, hala kafanızdaki kaskın ne işe yaradığını çözemediğiniz anlamına geliyor.
Umarım,
" kask ne işe yarar ya!"
sorusunun cevabını acı bir şekilde öğrenmeyeceğiniz bir motosiklet hayatınız olur....

Gerçekten Çok Güzel Bi Tartışma Olmuş..
Benim Arkadaş Köy Yolunda Motorla Giderken Gece Bi Taş Var Yolda Onu Görmemiş Taşa Çarpınca Tepe Takla Atmış Ve Burnu Bile Kanamadı Neden mi ?
Motor Eldiveni Elindeydi Dizlikleri Vardı Ve Kaskı Vardı Motor İçin Özel Elbise Almıştı...
Yani Demek İstediğim Bunlar Olmasa Arkadaşım Şuanda Mezardaydı..
Eldiven Taktınız Örneğin Diyelimki Motorda Kaza Yaparken Muhakkaki Eliniz Yerde Sürüklenir Eldiven Korur Elinizi Dizlik Te Aynı Şekil Ve Kaskta En Önemlisi Kask Zaten BEli Felan KOruma Zaten Vs.. Motor Elbisesi Koruyo Sizi Arkadaşlar
ALLAH Canınızı Sİze Emanet Etmiş Bunu iYi Değerlendirin..

iş seyahati gereği 1 ay önce adanaya gitmiştim, hiç kasksız motosikletci görmedim, sebebini sorduğumda adana pilot bölge çok sıkıdır dediler, ne güzel böyle şehirlerimiz de var. kalıcı olmalı gerçekten, yararı olan herşeye destek vermeli öncülük etmeli, herşeyi kuralına göre yapmalı.

selam abiler benin bi kulağım işitmediği için A1 veya A2 alamıyorum fakat H snıfı sürücü belgem var arabamda var .ama ne yazıkki motorum da var ve senelerden beri motor kullanıyorum .nasılmı.ya polise iyi davranarak yada polise görünmeyerek...bence ehliyeti olmayan arkadaşlar sizde benim gibi yapın .polisle takışmayın...kazasız sürüşler herkese.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar