Ehliyetsiz uzun yol.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar merhaba. Pazar günü Balıkesir de ehliyet sınavım var. İstanbul'da yaşıyorum. Sizce 450 km. çevirme falan tehlike olur mu? Bu riski almalı mıyım? B ehliyetim var. Ekipmanım var.

Kesinlik hayır bu riski alamazsın. Sakın düşünmeyin bile. Kanuna aykırı; bir olay gerçekleşirse çok pişman olursunuz.

Konu açmak için konu açmayın beyler.
Ehliyetsiz motor kullanayım mı sorusuna akıl sağlığı yerinde kimse kullan bir sey olmaz demez. Herkes sanki kurallara çok mu uyuyor muhabbetine girecek arkadaşlara peşinen söyliyim, aferin devam !

hem motoruna yazık 1000 km yapıcaksın hem hava şartları kötü o zaman hemde ohaldeyiz kacarsan yakalanırsan büyük sorun yaşarsın ehliyetin olmadan ehliyetsız kalırsın

Konu açmak için konu açmayın beyler.
Ehliyetsiz motor kullanayım mı sorusuna akıl sağlığı yerinde kimse kullan bir sey olmaz demez. Herkes sanki kurallara çok mu uyuyor muhabbetine girecek arkadaşlara peşinen söyliyim, aferin devam !
Sanane kardeşim? Moderatörsen kilitle. Değilsen ya yorumunu yap ya da bak çorbana.

Ben inanamıyorum. Motor kullanicilari olarak trafigi sürekli eleştiriyoruz. Ehliyetsiz sinavaa gitmek veya trafige çıkmak ne demek. Diyelim ki hic polis çevirmesi olmadı vs. Yinede sizin böyle birşeyi dusunmemeniz gerek. Şu forumda defalarca sigortasız ehliyetsiz kaza geciren ve devamında büyük sıkıntılara düşen, pişmanlıklarla dolu arkadaşlarin açtığı konularla dolu. Ders alin lütfen

Siz dinlemeyin karşı çıkanları. Zaten anladığım kadarıyla niyetiniz gitmek. Atlayın motorunuza, paşa paşa gidin 450km. Bir musibet bin nasihatten iyidir sonuçta.

Ben inanamıyorum. Motor kullanicilari olarak trafigi sürekli eleştiriyoruz. Ehliyetsiz sinavaa gitmek veya trafige çıkmak ne demek. Diyelim ki hic polis çevirmesi olmadı vs. Yinede sizin böyle birşeyi dusunmemeniz gerek. Şu forumda defalarca sigortasız ehliyetsiz kaza geciren ve devamında büyük sıkıntılara düşen, pişmanlıklarla dolu arkadaşlarin açtığı konularla dolu. Ders alin lütfen
Hocam yapma gözünü seviyim. Bu kadar büyük bi olay değil bu. Aklımın bi köşesindeydi danıştım. Klişe olacak ama motoru ehliyet mi sürüyor?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------

Siz dinlemeyin karşı çıkanları. Zaten anladığım kadarıyla niyetiniz gitmek. Atlayın motorunuza, paşa paşa gidin 450km. Bir musibet bin nasihatten iyidir sonuçta.
Yanlış düşünüyosun hocam. Otobüs biletimi aldım çoktan. Uzuna çıkmayı çok istiyordum zaten. Aklımdaydı, danışayım dedim bi. Az daha samimiyet lütfen.

Sonra pişman olma diye sert şekilde yazdım. Yine senin kararın. Kaza veya çevirme, sen ne kdr ii kullansanda senin hatan olmadığı halde biri sana carpabilir,yolda yağ olur çukur olur gibi gibi. Bravo doğrusunu yapmışsın. Ehliyeti al sonra 10.000 km de yaparsın :)

Bırakın da doğa görevini yapsın. Neden polemiğe giriyorsunuz arkadaşlar?

Belki etkilenecek belki 3-5 kişi evet çık yola bende öyle yaptım bisi olmadı yazsa arada olan biri tamam dicek iyice cesaret bulup o şekilde trafige çıkıcak. Uyarmak tekrar yazmaktan kaybım olmaz.

Yanlış düşünüyosun hocam. Otobüs biletimi aldım çoktan. Uzuna çıkmayı çok istiyordum zaten. Aklımdaydı, danışayım dedim bi. Az daha samimiyet lütfen.

Samimiyim zaten. Ama siz kanunlara ve mantığa göre yanlış bir şeye göz göre göre insanların onay vermesini bekliyorsunuz. Gerçekten insanların gidin bir şey olmaz diyeceğini mi sanıyorsunuz. Hadi diyelim, biri dedi bir şey olmaz diye, çevirme olmayacağının garantisi mi var. Çevirme olsa ceza yeseniz o git diyen arkadaştan mı tahsil edeceksiniz cezayı? Demek istediğim, soru sormuşsunuz ama alacağınız cevap hiçbir şeyi değiştirmeyecek.

Belki etkilenecek belki 3-5 kişi evet çık yola bende öyle yaptım bisi olmadı yazsa arada olan biri tamam dicek iyice cesaret bulup o şekilde trafige çıkıcak. Uyarmak tekrar yazmaktan kaybım olmaz.
Teşekkür ederim hocam sen bakma ona. Danışmayı veya tavsiye vermeyi bilmeyen bir insan belli ki. Konuşur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:05 ----------

Samimiyim zaten. Ama siz kanunlara ve mantığa göre yanlış bir şeye göz göre göre insanların onay vermesini bekliyorsunuz. Gerçekten insanların gidin bir şey olmaz diyeceğini mi sanıyorsunuz. Hadi diyelim, biri dedi bir şey olmaz diye, çevirme olmayacağının garantisi mi var. Çevirme olsa ceza yeseniz o git diyen arkadaştan mı tahsil edeceksiniz cezayı? Demek istediğim, soru sormuşsunuz ama alacağınız cevap hiçbir şeyi değiştirmeyecek.
Hayır değiştirdi çok şeyi. Zaten otobüs biletimi almıştım ama kafamı kurcalıyordy acaba motorlamı gitsem diye. Şimdi rahat rahat otobüsle gidebilirim. Ama saklayamam. Sen gir bişey olmaz deyince bi an etkili olmadın değil. Burası forum. Tavsiye isteyene tavsiye.

Aman öyle bir şey etmeyin sakın. İnsanların tavsiyesine değil, kurallara uyun. Size bir şey olduğunda o tavsiyeyi veren kişiye bir şey olmayacak, size olacak. Sakın diyeyim.

bazen ınsanların basıretlerı baglanır.Birseyi o kadar cok ıstersınız kı yanlıs oldugunu bıle bıle gore gore yaparsınız , kafanız durur.Belki oyle bir an ve forumda cogunluk git ne olacak yazdı ve bu arkadas bu cesaret , gazla yola cıktı sonra kotu seyler geldı basına.Ben kendımı sorumlu hıssederım.

Geçen hafta Pazar günü Bursa'dan çıkana kadar 2 defa çevirmeye girdim, birinde de durdurulmadım.

Hele bir de son otoban kazasında vefat eden rahmetli arkadaşımızdan sonra, motosiklet çevirmeleri artacaktır. Al ehliyetini, ondan sonra istediğin gibi gez, uzun yol yap, tur yap. Ama ehliyetsiz uzun yol, maddi manevi risk, benden sana bir tavsiye...

Moderatör
 MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:   Ehliyetsiz veya yetersiz ehliyet sınıfı ile araç kullanmak kanunen yasaktır.
Kanunlara uyup uymamak kişinin kendi hür vicdanını bağlar.
İyi forumlar.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar