Ehliyetsiz Şehirler Arası Seyehat

Yav arkadaş ben mi tahammülsüz oldum, yeni nesil mi iyi ebleh oldu, zaman değişti ben mi ayak uyduramıyorum, anlayamıyorum????
Bunun tahammülsüzlükle alakası yok :)
Bizim kuşak bir iş yaparken içinde rasyonellik ve mantık arardı genelde.
Bu nesilde ciddi manada dikkat dağınıklığı var ( DHEB )
Ve tam da bu nedenle önce hareket ediyorlar sonra düşünüyorlar, tam olarak dürtüleri ile hareket ediyorlar. Hatta düşündüklerini dahi sanmıyorum, o derece yani.
Sonuç; anda kalıyor anı yaşıyorlar, bizden daha mutlular ama burunları da boktan çıkmıyor bu sebepten :)

200cc motorum var. şehirler arası bir yere gitmek istiyorum yaklaşık 130km civarı ama ehliyetim yok reşit de değilim henüz..ne gibi sorunlar çıkabilir?
14 km iş yerine sadece 1 kez gittim dönüşte ceza yedim ehliyet kursuna yazılmıştım 1 ay bekledim ehliyet tamam 1 aydır hiç polis denk gelmedi yani olmayınca ceza yersin 😁

Cezayı yerken ağlamak yok ama 'abiiii abi olur yazmayın abiiiii' diye.
Valla benim arkadaşım ehliyetsiz 700 km yol gitti, Çevirmelere durmamış kovalamamışlarda şahin yoksa kovalamıyorlarmış tecrübeli biraz. Bu millet napsın kardeşim motoruma 7 bin tl mtv 15k sigorta ödedim Bu fiyatlar ne yani. Şahin olmadığına eminsen gidebilirsin şahin varsa kovalar motor da yavaşsa nanay

Valla benim arkadaşım ehliyetsiz 700 km yol gitti, Çevirmelere durmamış kovalamamışlarda şahin yoksa kovalamıyorlarmış tecrübeli biraz. Bu millet napsın kardeşim motoruma 7 bin tl mtv 15k sigorta ödedim Bu fiyatlar ne yani. Şahin olmadığına eminsen gidebilirsin şahin varsa kovalar motor da yavaşsa nanay
Biri seni dinleyip kaçarken sakat kalsa ve ya ölse yada birine zarar verse ?
Bir sürü insanın okuduğu yerde şu yazdığınız doğru mu?

Biri seni dinleyip kaçarken sakat kalsa ve ya ölse yada birine zarar verse ?
Bir sürü insanın okuduğu yerde şu yazdığınız doğru mu?
Kendi kararı ben sadece olanı söyledim şahin yoksa kovalamıyorlar bende hiç polisten kaçmadım forumda aktif olanlar bilir motorumu bağladılar da evime 800 km uzakta

Binmesin hocam hem kendine hem başkasına zarar vermesin.

Kendi kararı ben sadece olanı söyledim şahin yoksa kovalamıyorlar bende hiç polisten kaçmadım forumda aktif olanlar bilir motorumu bağladılar da evime 800 km uzakta
Sadece olanı mı söyledin? Karar kendi kararımı?

Şahin olmadığına eminsen gidebilirsin yazmışsın.
Sorumsuz sorumsuz yazma bu forumda bir çok kişi var biri seni ciddiye alabilir.

Motoru alacak para var, mtv ve sigorta ödeyecek para var ama 1 kez ödeyip alacağın ehliyete para yok yani?

Ve ciddi ciddi oturmuş burada bu kanunsuzluğu mu savunuyorsunuz?

Olayı basit bir suç olarak görebilirsiniz ama ehliyetsiz birisi gelip en sevdiğiniz insanın beynini asfalta jöle gibi yaydığı zaman farklı şeyler söylersiniz eminim. Tahmin ediyorum idamını bile istersiniz mümkün olsa!

Eee nolmuş yani ehliyetsiz sürmüşse.

Motoru alacak para var, mtv ve sigorta ödeyecek para var ama 1 kez ödeyip alacağın ehliyete para yok yani?

Ve ciddi ciddi oturmuş burada bu kanunsuzluğu mu savunuyorsunuz?

Olayı basit bir suç olarak görebilirsiniz ama ehliyetsiz birisi gelip en sevdiğiniz insanın beynini asfalta jöle gibi yaydığı zaman farklı şeyler söylersiniz eminim. Tahmin ediyorum idamını bile istersiniz mümkün olsa!

Eee nolmuş yani ehliyetsiz sürmüşse.
Motor çekme belgeli ehliyet alkolden gitti piskotekniğe girmesi lazım tecrübe zaten milyonu aşmıştır ehliyetsiz sürücüler ehliyetli sürücüden daha prof. oluyor. Alkol dediğimde dağ yolu araba falan yok 10 saate 1 araba geçen yola polis koymuşlar gbt için polislerde alkol testine tabi tutmuş gibi düşün alkollu sürmesi yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece olanı mı söyledin? Karar kendi kararımı?

Şahin olmadığına eminsen gidebilirsin yazmışsın.
Sorumsuz sorumsuz yazma bu forumda bir çok kişi var biri seni ciddiye alabilir.
Doğru diyorsun. Şahin yoksa ve risk almak istiyorsan gidebilirsin. AMA GİTME ehliyetli biriyle git Ama kendimi riske atmayı seviyorum dersen git şahin varsa her türlü gg

Motor çekme belgeli ehliyet alkolden gitti piskotekniğe girmesi lazım tecrübe zaten milyonu aşmıştır ehliyetsiz sürücüler ehliyetli sürücüden daha prof. oluyor. Alkol dediğimde dağ yolu araba falan yok 10 saate 1 araba geçen yola polis koymuşlar gbt için polislerde alkol testine tabi tutmuş gibi düşün alkollu sürmesi yok.

Artık diyecek sözüm yok ya :)

Ehliyetinizi alkolden kaptırmak kadar kötü bir şey yok. 5 Sene önce benim de 6 aylığına gitmişti. Allah'tan pandemi başladı da ehliyetsiz günlerim sokağa çıkma yasaklarına denk geldi. Ben bir de mal gibi şirket arabasıyla yakalanmıştım, direk iş akdi fesih sebebi ki şirketi de o dönem uyuttuk, kimse anlamadı bir şey.

Ehliyeti alkolden kaptıranlara önerim; bir daha zinhar alkollü araç kullanmayın ve...

Soyadı aynı ve tipi size benzeyen bir kardeşiniz varsa onun ehliyetini alın, kullanın. Siz çevirmeye girdiğinizde polise yedirirsiniz, kardeşiniz çevirmeye girdiğinde ehliyeti evde unuttuğunu söyleyerek kimliğini verir, yırtar. Ha eğer kardeşinizin Gbt.si cacıksa ve aranması, yakalanması varsa mokoko. Onun yerine sizi ebelerler.

Ehliyetinizi alkolden kaptırmak kadar kötü bir şey yok. 5 Sene önce benim de 6 aylığına gitmişti. Allah'tan pandemi başladı da ehliyetsiz günlerim sokağa çıkma yasaklarına denk geldi. Ben bir de mal gibi şirket arabasıyla yakalanmıştım, direk iş akdi fesih sebebi ki şirketi de o dönem uyuttuk, kimse anlamadı bir şey.

Ehliyeti alkolden kaptıranlara önerim; bir daha zinhar alkollü araç kullanmayın ve...

Soyadı aynı ve tipi size benzeyen bir kardeşiniz varsa onun ehliyetini alın, kullanın. Siz çevirmeye girdiğinizde polise yedirirsiniz, kardeşiniz çevirmeye girdiğinde ehliyeti evde unuttuğunu söyleyerek kimliğini verir, yırtar. Ha eğer kardeşinizin Gbt.si cacıksa ve aranması, yakalanması varsa mokoko. Onun yerine sizi ebelerler.
Ben hiç alkol bile içmedim alkollu veya dikkat dağıtıcı uyarılı ilaçtır içecektir öyle birşey içtiysem o gün taşıt sürmem. Polisten dolayı değil ha benim yüzümden suçsuz birine birşey olmasından

Ben hiç alkol bile içmedim alkollu veya dikkat dağıtıcı uyarılı ilaçtır içecektir öyle birşey içtiysem o gün taşıt sürmem. Polisten dolayı değil ha benim yüzümden suçsuz birine birşey olmasından
Valla ben de o gün akıllandım, geçmişte 15 sene alkollü araba ve 2 sene motor sürmüşlüğüm var, birine zarar vermemiş olmam mucize. Ama ehliyeti kaptırdıktan sonra aydınlanma geldi, bir daha da alkol alıp hiç araç sürmedim.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Doğru diyorsun. Şahin yoksa ve risk almak istiyorsan gidebilirsin. AMA GİTME ehliyetli biriyle git Ama kendimi riske atmayı seviyorum dersen git şahin varsa her türlü gg
Dostum bak hayatı böyle hafife almayın.
Arkanızdan sadece ananız babanız ağlar.
Bu kadar insan ehliyetli ve salak mı ? Ehliyet aldığı için.
Ehliyetsiz sürücüler daha tecrübeli prof demişsin.
Çok basit bir örnek ehliyetsizken sana çarptığım da ölürsen prof bir şekilde serbest kalırım.
Hatalı sensin.
Şahin yoksa ekip arabası var kovalarken kaza yapıp ölse o ehliyetsiz kişi ne olacak.
Fikirler çok yanlış hepimiz hata yaparız cezasını çekeriz ama insanlara kaç diye fikir vermek akıl işi değil.
tommygun Alkol içmiş yakalanmış diyor ki sakın kullanmayın ben aydınlanma yaşadım hatalıyım diyor gayet güzel örnek.
Alkollü araç kullanın bir şey olmaz demiyor yani.
Birine fikir veriyorken en kötüsünü düşünmek lazım.

Yediğiniz nanelerin ve cezaların sonrasında kendinizi "ehliyetsizler daha iyi sürüyor" diye mi avutuyorsunuz?

1700 yılının kovboy şehri değil burası. Kurallar var.

Üniversite zamanında kampüs içinde bir üst sınıftan velet araba ile bisikletime çarpmıştı, ehliyeti yoktu. Sınava girecekmiş 1 ay sonrasında, ama kullanmayı biliyormuş cocuklugundan beri babası araba binmeyi çok profesyonel ögretmiş sanki bunlar haklı cıkaracakmış gibi.
Polis çağıracağız diyince çirkinleşmişti adam, bisiklette birşey yoktu ama böyle bir insanın trafikte olmasını istememiştik. Sonra adam laga luga yaptı, bizde meslek yüksek okulu halı saha ekibi gibi geeziyoruz. Adamın arabasına güzel bir çizik yapmıştk, arkadaşta güzel bir tokat yapıştırmıştı.

Kısacası kurallara aykırı araç sürmeniz tek bir hatanıza bakar; sonrasında 7 sülalenizi pişman edecek birisine denk gelebilirsiniz; etraf mafya dolu serseri dolu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar