Ehliyetsiz Şehirler Arası Seyehat

200cc motorum var. şehirler arası bir yere gitmek istiyorum yaklaşık 130km civarı ama ehliyetim yok reşit de değilim henüz..ne gibi sorunlar çıkabilir?

Cevirmeye denk gelirsen yüklü bir ceza yersin, kazaya karışırsanda başın belaya girer. Ehliyeti olan bir arkadaşından rica etmende fayda var.

pea

Ehliyetsiz araç kullanma cezası: 18706TL
Ehliyetsiz kişiye araç vermek: Araç sahibine 18076TL
Sigortasız araç kullanma cezası: 993TL

Üstüne bir de aracı çekerler. Çekici + yediemin masrafları.

Ha bir de başkasına musallat olma, kazaya neden olma vs durumları var. Ailenin satacak fazladan evi varsa o da dert değil.

Nazik olmak istedim ama olmadım , amerikanların arama / bulma eğrisi diye bir formülü vardır böyle aptalca işlerle aranırsan sonuçlarını ilaki bulursun

Son düzenleme:
hiçbişi olmaz ben hergün gidip geliyorum hiçbir şey olmuyor sen bu arkadaşlara hiç kulak asma (y)

Polis ya da Jandarma trafik acımaz, affetmez. Adamların burunlarının koku duyguları çok gelişmiş, uzaktan yampiri yampiri gelen herkeste eksik gedik ne var anında kokusunu alıyorlar.
Yakınımın arabasını Maslak'ta bulunan Askar Bmw özel servisine yağ bakımı için yola çıkmıştık Askar'a yaklaşık 500 metre kala çevirmeye girdik ve arabanın vergi borcundan dolayı yakalanması varmış :D. Bursa'da bunca zaman problem yaşamadan gezip İstanbul'da hedefe ramak kala bağlanınca acayip bir olay oldu. 1 Geceyi istanbulda geçirip ertesi gün arabayı B bölge trafikten çıkışını alıp otoparktan alıp çıktık, sonrada bakımını ben yapmıştım :). 2 Günde sanırım 35 kilometre yol yürümüştüm :D.

Gerçekten ehliyetsiz araç kullanmayı mı düşünüyorsunuz? Bunu düşünmek ayrı bir olay. Burada sormak daha büyük bir olay. Kimse size kanunsuz bir işi yap demez / diyemez. Şunu söyleyeyim, hayat dediğimiz şey baştan sona kadar tamamen risk yönetimidir. Hayatın her alanında her zaman yaptığınız tek şey risk yönetmektir. Her zaman. Risklerini yönetebilen başarılı olur. Yönetemezsen başarısız olursun. Bu kadar basittir.

Umarım yakalanır ve yemeniz gereken tüm cezaları yersiniz. Darısı tüm ehliyetsiz kullananların başına.

Yav arkadaş ben mi tahammülsüz oldum, yeni nesil mi iyi ebleh oldu, zaman değişti ben mi ayak uyduramıyorum, anlayamıyorum????
Cidden öyle kimsenin ne ehliyeti ne sigortası var ama bunu bir şeymiş gibi övünerek anlatıyorlar ben sigortasını geçirdiğimi unutmuştum fark edince 2 aydır sigortasız mı geziyorum lan ben diye kendimle dalga geçerek anlatıyorum. Konuya gelirsek Allah korusun bir kaza durumunda sigorta ne seni ne karşı tarafı karşılamaz ve çarpıcağın arabaya göre değişir 20-30KM olsa arkadaşlarının birine söyle önden gitsin yolda ona göre yapın derdim ama 2 saatlik yolda illa ki bir çevirme olur . Beni çevirmeye almıyorlar o şansına bağlı bir şey.

Girişme derim, hatta şehirde köyde bile binme. Eskiler gençlerin kanı hızlı akar derdi, şimdiki gençlerinki şelale senin gibi. Ama sonucunda ömür boyu gençken yaptığı hatasının bedelini ödemek zorunda kalan aşırı fazla genç insan görüyorum.

Uzun yolun binbir türlü hali var. Önüne köpek atlar kaza yapar sakat kalırsın, motorun arıza yapar ortada kalırsın yol yardıma gelen motorunu tamir eden kazıklamaya çalışır, önüne olmayacak yerde insan atlar ölür hapise bile düşersin, polise yakalansan ömrünün 2 3 yılı ceza borcunu ödemeye gider, olur da olur.

Cezayı yerken ağlamak yok ama 'abiiii abi olur yazmayın abiiiii' diye.

Eski güzel zamanlarda ehliyetsiz ruhsatsız onlarca şehir gezdim. Siz bu treni kaçırdınız. Şimdi en ufak eksiğimde yerimden kıpırdamıyorum. Sen de öyle yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar