EHLİYETSİZ MOTOR KULLANMANIN CEZASI

arkadaşlar bilgim olmadıgından soruyorum şimdi gelişim sürücü kursuna 1-2 hafta içersinde yazılacağım ama ehliyeti almak en az 3-4 ay sürer gibi bu süre içersinde motor'u yatırmak istemiyorum yani kullanacagım fakat polis'e yakalanırsak ne kadar ceza keserler bazı arkadaşlar 800 ytl falan diyor bende yok o kadar dedim motoru al götür,otomobili ehliyetsiz kullanmanın cezası 188 ytl olması lazım motorda ne kadar bilgisi olan arkadaşlar

Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan topicler yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.

kahraman34, Valla ben iki ayrı şey duydum ama bilmiyorum bielen yazsın
1 duyduğum şey 800YTL
2 duyduğum 350YTL

Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 188 YTL. AyrIca 1 ay hapis. 1 ay hapis cezası para cezasına çevriliyor ve 600 YTL oluyor. Ayrıca kullandıgın motorun ruhsatı senin üzerine degilse ruhsat sahibine de 188 YTL ceza kesiliyor.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
cenkmenderes,
+1
Ve sen bu mahkeme ceza işleriyle uraşırken motor otoparkta 1-2 gün bağlı kalıo, ordanda bi dünya koparıyolar.

asıl olan şunu iyi bilin siz kaskınız takılı ve bir trafik cezası işlemediğiniz an ehlietiniz olsun olmasın sizi keyfi olarak kimse durduramaz . hiçbir polisin böyle bir hakkı yok . ehliyetsiz sürmeyin zaten .

ama asıl olan siz yolda giderken yeni kanuna göre hiçbir kimse sizi herhangi bir ceza işlemediğiniz an rutin işlem için durduramaz . bu tip durdurmalarda belgeleriniz tam olsa da vermeyiniz .

ruhsat sahibine: 188ytl
motoru kullanana: 450 (15 gün içinde ödenmezse 600ytl)

bırrrrr abi gerçekten tırstım ben şimdi yauw...ehliyet alacaz ilk sınav tarihi itibarı ile ama cezalara bakınız.. bu arada yakalanırsak paçayı kurtarmak için maymun olacaz demektir... :thumright:

stenza; şimdi bu dediklerin polis arabası durduramaz olarak biliyorum ama motorize ekipler içinde geçerli mi? bi de polis eger durdurursa buna hakkın yok ya da belgelerı vermemekte dıretsek sonuclar nasıl olur acaba yanı bu denenmıs mı yoksa farazı mı konusuyorsun?ılgınc geldı hayır gecekten oyleyse kanunu bılmıyorum ama bunu denerım.ha ondan sonra sıze burdan yazarım ya da bısure buralara gelemem herhalde:)
bu konuyu bıraz daha detaylandırabılırsen sevınırım.

eger hata filan yapmazsaniz kaskda takiyorsaniz sorun cikmayabilir ama herpolis istedigi zaman durdurabilir. ehliyet ruhsat kontrol icin. gecenlerde biseyduymustum. antalyada motorlu biri kendini canlibomba yapmis ertesigun tum motorculari cevirmisler ehliyetsizlere ceza kesmisler. sonucta bazi polis abiler uyanmis olabilir ehliyetsiz kullanan cok. :) ehliyetsizler kullanmayin yada nerden gectiginizi bilin dikatli olun

stenza; şimdi bu dediklerin polis arabası durduramaz olarak biliyorum ama motorize ekipler içinde geçerli mi? bi de polis eger durdurursa buna hakkın yok ya da belgelerı vermemekte dıretsek sonuclar nasıl olur acaba yanı bu denenmıs mı yoksa farazı mı konusuyorsun?ılgınc geldı hayır gecekten oyleyse kanunu bılmıyorum ama bunu denerım.ha ondan sonra sıze burdan yazarım ya da bısure buralara gelemem herhalde:)

Ehliyeti alip gonul rahatligi icinde surmek varken kendini riske atmak akil kari bir is degil.

20 yıllık A2 ehliyet sahibiyim. Polislerden hiç zorluk çekmedim, önlerinden, yanlarından geçtiğimin çoğunlukla farkına bile varmadım rahatlığından ötürü.

Ama çocuklar alınca biraz doğuruyorum.

C

cavan

Başınızda kaskta olsa, ehliyetiniz olsada, hata da yapmasanız dahi gelen dur ihtarlarına muhakkak uyun ve istenilen belgeleri verin. Belki o an gelen bir hırsızlık, bomba, cinayet, vb. ihbar değerlendiriliyor olabilir bunu bizim bilmemiz mümkün değil. Biz ne kadar polisi veya jandarmayı oyalayıp direnirsek onlarda bunun karşısında sabır gösteremeyecektir. Hem unutmayınki trafikte kusursuz araç ve motosiklet olmaz. Trafik kanun ve yönetmeliklerine göre mutlaka bir eksiğimiz kesinlikle bulunur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar