Ehliyetsiz motor hakkında sorularım olacaktı

Herkese merhaba , 15 gün sonra 17 yaşına gireceğim . 7 yaşından beri motora düşkünlüğüm var. Bundan önce elektrikli motorum oldu ancak sürekli şarjı bitecek korkusu ile gittiğimden pek zevk alamadım . Motoru iyi kullandığıma inanıyorum hiç bir zaman gaza gelip hız yapmadım sadece boş olacağını bilidğim yollarada motorum kaça çıkabiliyor diye kontrol ettim :mrgreen: . Açıkçası yollarda motoru pek umursamıyolar bu nedenden dolayı kaç kere önüme geçen arabalarla çarpışmaktan son anda kurtuldum . Çok dikkatli sürer arkamdaki arabaları hep kollar hızımı ona göre ayarlarım anlıyacağınız benim bu hevesim bir anlık heves değil hız yapayım arkadaşlarıma hava atayım derdinde değilim .

ehliyetsiz motor kullanmaktan çekiniyorum polis durdurursa ailemi zor durumda bırakmak istemiyorum onun haricinde önüme bir anda çıkan bir çocuk onu öldürmeme sebep olabilir bu vicdan azabı ile yaşamam çok ama çok zor olur . Dediğim gibi dikkatli bir sürücüyüm karşımdaki çok büyük bir hata yapmadıkça çarpacağımı düşünmüyorum ama ehliyetsiz kullanmamın ailemi zor duruma sokmasından korkuyorum belirli bir birikmişim var dilersem ertesi gün alabilirim ama sizin tavsiyeleriniz çok önemli . Siz hiç benim yerimde oldunuz mu olmadıysanız bile bu durumda ne yapardınız ?

Annem benim adıma korkuyor ama dikkatli olduğumu kendiside bildiği için onu ikna etmem kolay olur aynı şeyler babam içinde geçerli

Siz abilerim varsa ablalarım hiç bu yollardan geçtiniz mi ?

Gerçekten kararsız ve zor durumdayım en çok istediğim şeylerden biri motor eğer açımdan sorun olmıyacağını düşünen motor almama çok karşı olmayan birisi varsa 1500 lirayı geçmiyecek ikinci el veya sıfır motor önerebilirler mi ?

Şimdiden herkese teşekkür ederim herkesin yorumları benim için çok önemli lütfen bana bu konuda tavsiyelerinizi esirgemeyin

Kardeşim hevesini kırmak gibi olmasın ama 1 senecik daha bekle daha oaranı biriktir. Kaza yapmanı çarpmanı herşeyi geçtim, trafik polisi de değil sivil polis dur lan dese 3000 lira ceza. Aldığın motorunu ağlaya ağlaya satarsın hala o cezayı ödeyemezsin. Düzgün bi çocuk plduğun yazdığın mesajdan belli. Keşke her heves eden aenin gibi yazsa. Senin iyiliğin için eminim bu forumda herkes söyleyeceltir ki ehliyetini cebine koy sonra küçük bi eğitim sonra ne istersen al :) aramıza hoşgeldin.

L

lawyer_16

hoşgeldin kardeşim hayırlı olsun. bende benzer yoldan geçtim. ben 7 yaşındayken 17 yaşındaki ağabeyim motosiklet kazası geçirip vefat etti. haliyle 18 yaşıma kadar tamamen ümitsiz ve ilgisizdim motora karşı. fakat sonra ne olduysa babam bana motor ehliyeti almamı söyledi. şimdi kendi sürücü kursumuzda motosiklet eğitmeniyim ve bursa'da bu işi herkesten iyi yapmaya çalışıyorum ;) her şeyin bilincinde olman çok güzel, çok olgun bir gençsin, Allah kaza ve beladan korusun.

öncelikle ehliyetini ve ekipmanlarını almanı tavsiye ederim. sonrada scooter almanı öneririm. çünkü anayollarda trafik tecrüben yok diye düşünüyorum. önce trafiği ve hayatta kalmanın püf noktalarını öğrenip sonra vitesliye geçmen daha güvenli olur. 1500 tl'yi biraz aşacak şeyler söyledim belki ama her şeyi önem sırasına göre söyledim emin ol :) sağlıcakla kal..

Trafige kapalı alanda kullanmıştım bende ilk başlarda 12 yaşımdayken aramızda 1 yas var 1 senedir ehliyetli fizy 125 kullanıyorum kesinlikle sanada scooter tavsiye ediyorum ilk başlarda benim motor sıkıntım olmadi çünkü rahmetli dedemin motoruyla başladım 2 sene oncede fizy aldik. Ehliyetsizken duramayip taksiye tosladim duraktan bi akrabanin aracılığıyla bir sıkıntı olmadı yoksa büyük parali cezalara maruz birakicaktim ailemi bunun sebebibi de ehliyetimin çıkmasına 1 ay kala kaza yapmam. Ve taksi sinyal vermeden donmusken carpmam. Suçsuzken taksi masrafini ödedik.Sucsuz sayilmam çünkü ehliyetsiz kullanıyordum. Şans eseri canimin icine birsey olmadı korumalık demirleri sayesinde demirler olmasa plastikleri mahvolurdu egzoz korumasinda izi var tek tabi cok hizli değildi kaza yoksa ucuz kurtulmazdim boyle.6 ay ehliyetsiz ama korumalı kullandim polis cevirmedi cevirse ayri dert kaza başka dert ya daha kötü şeyler olsaymis diyorum kendime naparmisim. bulunduğum semtten uzaklasmiyordum ama ehliyet alınca işin rengi değişti kafam nereye eserse oraya fiti fiti gidiyorum herşey tamam kafa rahat.Ehliyetten sonra kaza yapmadım hic cok sukur yapmayızda inşallah. Demem o ki ehliyetsiz surup o riskleri goze aliyorsan cik gez. Illaki kaza yapiliyor birde rossi olalim istersek onuda goz onune al. Ama kapalı alanda sursen sorun olmaz imkan varsa. Yoksada sabreden derviş muradına erer illaki dostum herşeyin tami tamina dişi dişine olsun saat gibi ol boşver genciz daha yapariz illaki kafamizdakileri :cat:

Son düzenleme:
kardeş tam 2 sene ehliyetsiz motora bindim günde hiç kovalamıyosa 3-4 ekip kovalıyordur. 4 reke motordan düştüm. 3 kere kaza yaptım (fazla agır kazalar degildi ). bi yandan güzel aksiyon yaşıyosun :queen: bi yandanda kötü 1407 lira yazıyorlar ( 2 sefer başıma geldi evlat acısı gibi godu) :salut: en sonunda aldım ehliyeti.

ama benden sana tavsiye al ehliyetini çek 2 ye vur patiye aynasızlarda sana sadece bakmakla yetinsin :pl:

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:07 ----------

işin en güzel yanıda ne biliyomusun. seni senelerce kovalayıp duran polisler seni durduruyo o yüzündeki şeytanlık ifadesi aha yaktım çıranı gibisinden sonra ehliyeti çıkarıp vuruyon ya kaputa hah işte o duyguyu tatmanı isterim. şüphesiz ne aynasızlar nede sen bir ömür unutamazsın :flower:

Saçmalamayın! Diploması olmayan doktora muayene olmadığımız gibi ehliyeti olmayan sürücüleri de trafikte görmek istemiyoruz.

Herkese teşekkür ederim şu an ki yorumlara göre beklemem daha doğru gözüküyor . Her ne kadar çok uzun bekliyor olsam da ne kendimi ne de ailemi zor durumda bırakmak istemiyorum çok dikkatli sürüyor olsam bile karşıdaki sürücünün hataları beni çok zor da bırakabilir diye düşünüyorum :pale: . Öbür taraftan dikkatli sürerim yüksek hız yapmam polisin durabileceği yerleri araştırıp ona göre sürerim diye düşünüyorum ama bende çok kararsızım :silent: .

Hala tavsiyelerinizi bekliyor üşenmeyip beni bu konuda destekliyeni her türlü tavsiye veren abilerime teşekkür ediyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar