Ehliyetsiz Çevirmeye Yakalandım Mahkeme Süreci Hakkına Bilgi Lütfen!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu polislerınde ne yapcagı belli olmuyo.hırsızlara dokunmazlar öğrencılerden hınclarını alırlar ::rantinp:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar adamı bi vurmadığınız kalmış ne yani siz hiçmi ehliyetsiz araç kullanmadınız hayatınızda, adam hata yaptığının bilincideki konu açmış ayrıca kullannada o değil biraz hoşgörülüde olmak lazım bizler sanki çokmu harikayız bizler değilmiyiz caddelerde 180km hız yapan bizler değilmiyiz aralarda makaslar atıpı araçları zora sokan yani birazda objektif bakalım hatalar olacak ki doğrular ortaya daha sağlam çıksın

Bunları bi marifet gibi anlatmak değil olay, ne diyelim yani, ne dememizi istersin..
Makaslar atıp, araçları zora sokmanın söylenecek güzel yanını söyler misin?
Olay polemiğe dönüşmesin, kurallar neyse ona göre hareket edelim, etmeyenleri de uyaralım...

Forumdan Uzaklaştırıldı
tabiki herkes kurallara uyacak ama bazende çok fazla yüklenmek karşı tarafa bence doğru değil insanlar hata yapmaları için yaratılmışlardır iyi bir anlatım la herşey daha farklı olabilir belkide bir motosiklet sevdalısı olacak genci bu şeklide hayalinden ettik bu katılıkla sende haklısın tabiki polemik asla değil sadece konu ile ilgili düşüncelerim bunlar ama doğru ama yanlış..sevgiler..

tabiki herkes kurallara uyacak ama bazende çok fazla yüklenmek karşı tarafa bence doğru değil insanlar hata yapmaları için yaratılmışlardır iyi bir anlatım la herşey daha farklı olabilir belkide bir motosiklet sevdalısı olacak genci bu şeklide hayalinden ettik bu katılıkla sende haklısın tabiki polemik asla değil sadece konu ile ilgili düşüncelerim bunlar ama doğru ama yanlış..sevgiler..

sen ne dediginin pek farkinda degilsin herhalde.

yapilacak hatalar var, yapilmayacak hatalar var. yolda giderken dalginliktan birine omuz atarak onu yere yikmak baska, ne kadar gürültü cikaracagini merak ettigimden ruhsatsiz silahimi balkondan sokaga dogru ateslemek baska.

ehliyetsiz arac sürmenin ne gibi sakincalari var diye soranlara/merak edenlere: ehliyet kursunda ögrenilen sadece aracin gazi freni nerede degil. trafik düzeni (tamam, türkiye'de pek yok ...) ve potensiyel tehlikeler. bunun disinda da ilk yardim meselesi var. hepsini bos verelim ve sadece potensiyel tehlikleri ele alalim. motosiklet icin konusacak olursak hangi zeminin ne gibi sorunlar yaratacagini daha temel fizik kanunlarindan habersiz bir gencin kendi kendine akil edebilecegine inanlar var mi aranizda? yoladaki catlaklari doldurmak icin dökülen ziftin islakken ve 25°C'nin üstündeki hava sicakliklarinda motosiklet icin ciddi tehlike olusturabilecegini (ve sayisiz benzer olayi) ehliyet kursuna gitmeyen birinin nereden ögrenecegini bana söyler misiniz lütfen.

ehliyetsiz motosiklet kullanmak motosikletin ne kadar tehlikeli bir alet oldugunu anlamamis bir zihniyeti de gösterir. istatistiklere bakildiginda ise motosiklet kazalarindaki en büyük dilimin "yolda tek basinayken"e ait oldugunu görürüz, yani motosiklet kazasindaki suclu %60-70 oraninda motosiklet sürücüsü oluyor. bunun ne kadar ciddiye alinmasi gerektigini gösteriyor herhalde.

motosiklet ehliyeti alamiyorsan (nedeni hic önemli degil; ister yasin kücük olsun, ister ailen istemesin, ister kiz arkadasin istemesin, ister paran yetmesin, hic fark etmez) motosiklete binme zamanin gelmemis demektir. bu kadar basit. buna ragmen "ben binerim, ederim" diyenlerde birsey oldugunda gelip aglamasinlar, yetiskin biri olarak sorumluklarini tasisinlar.

burada da ehliyetsiz araba/motosiklet kullanmak marifetmis gibi anlatilmasina da gerek yok herhalde...

Predator[23rd]

Tamamen katılıyorum... Ehliyetsiz motor kullanılmamalı... Aslında ehliyet o kadar ayağa düştü ki artık ehliyet almak bile marifet değil... Ders vermeyen 70 ytl'ye kurslar var. Sadece adı kurs. Eğitim kesinlikle şart.
Bizim halkımız biraz ters iş yapar , önce motor alır sonra ehliyet almaya çalışır... Sonra da binbir dertten kurtulmaya çalışır... Bu nasıl bir mantıktır?

arkadaşlar adamı bi vurmadığınız kalmış ne yani siz hiçmi ehliyetsiz araç kullanmadınız hayatınızda, adam hata yaptığının bilincideki konu açmış ayrıca kullannada o değil biraz hoşgörülüde olmak lazım bizler sanki çokmu harikayız bizler değilmiyiz caddelerde 180km hız yapan bizler değilmiyiz aralarda makaslar atıpı araçları zora sokan yani birazda objektif bakalım hatalar olacak ki doğrular ortaya daha sağlam çıksın

evet hayatımda hiç ehliyetsiz araç kullanmadım. kullandıysam da trafiğe kapalı alanda kullandım. bu arkadaş veya başkaları gibi bakkala kadar gideyim, bişey olmaz diyerek başkalarının hayatını veya malını tehlikeye atmadım.

ehliyet zorunluluk olduğu için değil, çevrenizdeki insanlara duyduğunuz saygıdan, onların canına ve malına duyduğunuz saygıdan alınır.

o yüzden ehliyetsiz araç kullanmanın hiçbir haklı yanı yoktur. Predator'un dediği gibi, bu işin maç çıkışında arabayla tura çıkıp silah atmaktan hiçbir farkı yoktur.

araç kulanacak kişiler önce gerekli kurumlara başvursun, araç kullanmaya ehil olduklarını ve bizim canımızı malımızı tehlikeye atmayacaklarını beyan eden belgeyi alsınlar, ondan sonra trafiğe çıksınlar.

başka bir arkadaş da, ehliyetsiz araç kullananlara bir gıdım üzülmeyeceği gibi bir şey söylemiş.
evet katılıyorum, araç kullanmaya yetkisi olmayan kişiler araç kullanıp benim canımı malımı tehlikeye atıyorsa, bend eonlar için üzülmem!!!

cengizim allah yardımcın olsun. sen yapmayın etmeyin derken şimdi oklara sana döndü görüyon mu. gelen vuruyo giden vuruyo:p

Cok gecmıs olsun.Allah a sukur ehlıyetım var ben korkarım zaten bu devlet yasa ıslerınden :) Ya kurallara uymak ve kursta egıtım almanun yanı sıra bu bı gereklılık neden bı kaza yaptıgınızda hıc bır hak ıddaa edemıyorsunuz ne bılım sımdı burda bınbır zorlukla motor alan gencler var delı gıbı gdıyolar ehlıey yok koruma yok bısı yok olakı kaza yaptın Allah ılkonce sana zeval vermesın baktın sende bısı yok ama carptıgın araba YA BMW ya Mercedes ne bılım baska yenı model arabalar olursa ne yapacaksın bı kere Trafık sıgortasıda ıslemez bıldıgım kadarı ıle ehlıyet yok adamın arabayı yaptır bıde motorunu yaptır bıde ceza ya oldu mu sana 2000 ytl ugras dur Egıtım sart usenmeyın Yapcanız masraf en fazla 250 ytl alın egıtımınızı ve ehlıeyetınızı kurtulun.

SAna ve arkadasına tekrar gecms ıs olsun Motoru ehlıyetsız kullanana + Ehlıyetsız adama Motor verene + Ruhsatsız yola cıkmaya + Park ucretı yaklasık toplamda 700 - 800 cıvarı olur. Tekrar gecmıs olsun buda sıze ders olsun.

dilim varmıyor ama:cherry: sen bittin.benim arkadaş 6,7 ay önce ehliyetsiz yakalandı 600 küsür ceza kestiler.15 gün içinde ödeyince indirim yapılıyormuş 450 civarı peşin ödedi...
yani: sen:salut: bittin.:queen:

Bu konu aklıma bir soruyu getirdi, varsayalım ehliyetimiz ve ruhsatımız var ve bazen insanlık hali yanımıza almayı unutuyoruz, böyle bir anda çevirmeye denk gelsek, bize uygulanacak herhangi bir cezai işlem söz konusu olabilir mi?

Birde araç sizin değilde başkasının üzerine kayıtlıysa araç sahibide ayrıca ceza ödüyor(yardım ve yataklık):bounce:

Bu konu aklıma bir soruyu getirdi, varsayalım ehliyetimiz ve ruhsatımız var ve bazen insanlık hali yanımıza almayı unutuyoruz, böyle bir anda çevirmeye denk gelsek, bize uygulanacak herhangi bir cezai işlem söz konusu olabilir mi?

Evet evrakı bulundurmamaktan ceza kesilir.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. Konu biraz dağılmış gibi duruyor. Bensana sorduğun soru ile ilgili şöyle bir yanıt vereyim.

1- ilk önce Trafik kanunun 36 maddesi gereğince aracı sürücü belgesiz kullanan kişiye 220 YTL İdari para cezası uygulanır. bunun haricinde eğer araç sürücüye ait değilse 220 YTL de araç plakasına ceza kesilir.(Kaçarı yok ödenecek)

2- Ayrıca İlgili C.Savcılığınca yukarıda belirtildiği gibi Savcılıkça 600 YTL İdari para cezası kesilir. (Kaçarı yok ödenecek)

3- Ehliyetsiz araç kullandığın için trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğün için ayrıca seni Trafikg üvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan mahkemeye çıkacaksın eğer tutanakta trafık güvenliğin tehlikeye sokacak biçimde araç kullandığın belirtilmiş ise 600 YTL de ordan ceza gelir. (Bu cezadan kurtulabilirsin)

4- Ayrıca araca el konuldu ise aracı çıkartmak için ayrıca para ve park ücreti ödemen gerekiyor.

Benim bildiklerim bundan ibaret

NOT : Bunlar itiraza kabil kararlardır. Yetkili Sulh Ceza Mahkemesine ve Trafik mahkemesine 15 gün içinde itiraz etmek hakkın var. Ama kesinlikle itirazın reddedilecektir. İtiraz ettiğin taktirde 3/1 oranındaki indirimden yararlanamazsın. Eğer para varsa 3/1 indirim yaptırarak peşin ödeyin. Takside bağlatırsanız aylık %5 faiz uygulanır 4 taksitte de baya bir yekün tutuyor. Kısacası 900 YTL civarında İdari Para Cezası Trafik güvenliğinden de 600 YTL Adli para cezası seni bekliyor (Adli para cezasından kurtulabilirsin)

Trafik Kanunun 44/1-b maddesi gereğince Araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmamak veya yetkililere göstermemek, suçundan sürücülere 108,00 YTL Para Cezası uygulanır.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar tamamen yanlış anlıyor ve olayı saptırıyorsunuz polemik yapmim diyorum ama siz maalesef buraya geliyorsunuz düşene bi tekmede sen vur eğitimiyle yaklaşıp,sosyal çevrede ne kadar çok suç ve suçlu unsurunun olduğunu tahmin bile edemezsiniz eminim bana bu konuda akıl veren arkadaşlar hayatlarında her konuda 4-4 lüktürler.delikanlı bir suç olduğunun zaten bilincinde adamı bi dövmediğiniz kaldı ya kaldıki sizinle tartışma bile yapmıyo akıl soruyo sizlerin yağtığı düpedüz recm değilmi gerçekler acıdır herzaman ama olgunluk ve erdemlik bi o kadar da ulaşılmazdır.sizler eğitimden bahsederken eğitim aklmak isteyen nice gençlerimizi körelme durumuna getiriyorsunuz asıl derse ihtiyacı olanlar kendileri çıkarsınlar ortaya.eğitim her yaşta önemlidir.vurun gitsinle olmaz bu işler.

Bizde malı pazarlayalım bu arada

A2 motosiklet ehliyeti: 150 lira
7 temmuz teorik / 5 ağustos uygulama sınavı
7 temmuz ve 4 ağustos arasında haftasonları uygulama eğitimleri var

150 lira kurs ücreti ( 3 ay taksitli)
35 lira sınav hizmetleri için M.E.B.lığı hesabına
30 lira sağlık raporu
100 lira trafik masrafı

kardeşim ben 14 yaşındayım fiziğimden kurtarıyorum yaşıma göre iriyim biraz kask takıyorum kurallara uyuyorum hız yapmıorum oluyo bitiyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar