Ehliyetsiz Çevirmeye Yakalandım Mahkeme Süreci Hakkına Bilgi Lütfen!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar öncelikle Merhabalar Size Başima Gelen Bu Gün Olan Bir Olayi Sormak Istiyorum .... Bu Konuda Motor Ile Ehliyetsiz Yakalanan Tecrübeli Akadaşlarin Yardimina Ihtiyacim Var...

Arkadaşlar Hayatmda Ilk Defa Motor Ile Bir Yere Gitmek Istedim Dayimin Oğlu Arkadaşindan Scoter Marka Motor Almiş Ancak Ne Ehliyeti Var Nede Motorun Ruhsati Yaninda Yokmuş Bende Ona Beni Okula Atarmisin Dedim Oda Tamam Dedi Ve Yolda Trafik çevirmesine Yakalandik Polis Durdurdu Ve Ehliyet Ve Ruhsat Yanimizda Yoktu

Trafik Polisi 52 Ytl Lik Bir Ceza Makbuzu Yazdi Ve Mahkeme Gibi Bişlerdden Bahsetti Birde 1 Milyar Gbi Bir Rakamdan Bahsetti Bu Konuda Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar Lütfen Bu Mahkeme Sürecini Bana Açiklayabilirlermi Acaba Mahkemede Ne Olur Nasil Gider Gerekli Bilgileri Verebilecek Arkadaşlarin En Gn Bilgilerine Ihtiyacim Var

şimdiden Teşekkür Ederim

Merhaba

Öncelikle konuyu yanlış yere açmıştın taşıdım. İkinci olarak yazını Türkçe dil bilgisine göre yeniden düzenle. Her kelimenin başında büyük harf kullanmışsın ayrıca bazı sohbet kısaltmaları yapmışsın bunlar okumayı ve anlamayı zorlaştırıyor. Lütfen düzeltelim.

Sorununa gelicek olursak. Evet 1 milyara yakın ceza çıkartıyorlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
düşünsenize biri çıkıomuş "abi ben 5 10 kez yakalandım mahkeme falan bi f650gs paradım verdim allah canımı alsın" diomuş. Şaka bir yana....
Dostum çok geçmiş olsun
Ya saçma olacak biraz ama motoru bağladılar dimi??? bide kafanızda kasklar varmıydı???
Bu durumda bildiğim kadarıyla (kulaktan dolma) 700 800 gibi bi maliyeti var mahkeme ve cezanın....Ayrıca motoru ehliyetlı biriyle alırken ufak bı ceza daha ödeniyor ve günlük 3 yada 7 ytl gibi bir tutar kaldığı park için ödeniyor......
tekrar çok geçmiş olsun diyorum..
bunları sordum ama off sun belki akşama görürde cevap yazarsın ama sanmıyorum......

geçmiş olsun 3 ehliyet parası vermiş oldunuz şimdi biraz macera yaşamak güzeldir ama sonuçlarınada katlanmak lazım işte böyle :rendeer:

ya bende 21 nisandaki sınava girdim bir an önce almalıyım şu ehliyeti

Arkadaşlar konuyu dağıtmışız. :farao:

Dostum Geçmiş Olsun. Polis'in sana verdiği kağıt ile 3 gün içinde mahkemeye çıkarsın. Normalde 1 ay olan "hafif hapis cezası" , para cezasına çevrilir.

Onun da karşılığı günlük 20 YTL olarak alınıyodu en son.

20 YTL x 30 GÜN = 600 YTL

mahkeme dedikleri senin gibi 5-10 kişiyi bir araya toplayıp ellerine birer kağıt verip gönderiyorlarmış. daha önce bu sitede bi arkadaşın anlattığından aklımda kalan buydu. yani hakimin karşısına çıkıp aman şöyle oldu böyle oldu deme şansı bile olmuyormuş

Mahkeme falan olmuyor arkadaşlar :) Adliyede bir odada birine olayı anlatıyorsun, ehliyetim yoktu diyosun, onlarda 600ytl 'yi anında kesiveriyorlar.

Ehliyet 350 Ytl gibi bi fiyata çıkıyor, bence yaş sorunu yoksa ehliyet almak lasım :)

öncelikle geçmiş olsun..takma kafana ehliyetsiz kullanan birsürü motorcu var..bende b ehliyet var a2 de de direksiyon sınavını bekliyorum..

öncelikle geçmiş olsun..takma kafana ehliyetsiz kullanan birsürü motorcu var..bende b ehliyet var a2 de de direksiyon sınavını bekliyorum..

harika bir cevap!!!

ehliyetsiz olup bir yere patlayanin arkasindan tek göz yasi dökersem allah tepemden baskin. firsatim olur ve cok orjinal bir yöntemle haber olani darwin awards'a aday göstermeye calisirim bile....

aralara bir yerlere 1000 ytl sıkışmış , çıkartırsın artık ....
çok geçmiş olsun ,ehliyetle motosiklet kullananlar enayi tabiiii.

İlk defa polise bakış açım daha bi guven dolu oldu. arkadşımız ehliyetsiz ruhsatsız yola çıkıyo yazık gunah kasktan hiç bahsetmemiş buyuk ihtimalle polis bu sebeple durdurdu. kendi canınızla ilgili sorununuz olmayabilir. sosyal bi çevrede yaşıyoruz diğer insanlara saygı bu kadarmı olur onların haklarına saygı motosiklet camiasına saygı yazıklar olsun birde bu sitede soruyosunuz. ehliyetsiz dizliksiz dirseklik mont vs koruma malzemeleri olmadan motosiklet kullanılmaz. surekli trafikte kaza haberleri duymaktan sıkıldım artık. bizimde psikolojimizi bozuyosunuz. küçük çaplı kazalar sizin gibiler yuzunden ölümcül olabiliyo. ..

Arkadaş sana geçmişö olsu diyemeyeceğim çünkü ehliyetsiz araç kullanıyomuşsun, kullanmamalıydın cezanı çekeceksin 800-1.000 ytl arası cezası var hamama giren terler
bazıları şöyle söyler akıl parası şimdi bunu öder akıllanırsın Ehliyeti alırsın
kusura bakma dost acı söyler

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bence 1000ytl ceza çok az bile ehliyetsiz trafiğe çıkılırmı okadar motorcu arkadaş iş olsun diyemi ehliyet yapıyor ya o arada motorla kaza yapıp birini çiğneseydin allah korusun bu hayatın daha mutlu olamazdın neyse sana ders olsun ve geçmiş olsun diyorum

Ehliyetsiz motor kullanırsak dishy kardeş seninde bildiğin gibi
bir yasaları çiğnemiş oluruz,
iki kural ve işaretleri bilmediğimizden başkalarına zarar veririz
üç kendimizede zarar veririz
dört bu üçünüde istiyorum

ayrıca bu neye benzer
laiklik tehlikede diye miting yaparlar
abi adamlar canını veya canımızı tehlikeye atıyolar bizde miting yapalım
Ehliyetsiz araç kullananların xx partiden veya xx derneğinden neyi eksik
bunlarda zararlı

ya bazen abartıyomuyum neyim

ama zaten yazan arkadasımız kullanmıyomuşki motoru sanırım ama keske sorsaydın kullanan arkadasa ya..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar