tabiki herkes kurallara uyacak ama bazende çok fazla yüklenmek karşı tarafa bence doğru değil insanlar hata yapmaları için yaratılmışlardır iyi bir anlatım la herşey daha farklı olabilir belkide bir motosiklet sevdalısı olacak genci bu şeklide hayalinden ettik bu katılıkla sende haklısın tabiki polemik asla değil sadece konu ile ilgili düşüncelerim bunlar ama doğru ama yanlış..sevgiler..
sen ne dediginin pek farkinda degilsin herhalde.
yapilacak hatalar var, yapilmayacak hatalar var. yolda giderken dalginliktan birine omuz atarak onu yere yikmak baska, ne kadar gürültü cikaracagini merak ettigimden ruhsatsiz silahimi balkondan sokaga dogru ateslemek baska.
ehliyetsiz arac sürmenin ne gibi sakincalari var diye soranlara/merak edenlere: ehliyet kursunda ögrenilen sadece aracin gazi freni nerede degil. trafik düzeni (tamam, türkiye'de pek yok ...) ve potensiyel tehlikeler. bunun disinda da ilk yardim meselesi var. hepsini bos verelim ve sadece potensiyel tehlikleri ele alalim. motosiklet icin konusacak olursak hangi zeminin ne gibi sorunlar yaratacagini daha temel fizik kanunlarindan habersiz bir gencin kendi kendine akil edebilecegine inanlar var mi aranizda? yoladaki catlaklari doldurmak icin dökülen ziftin islakken ve 25°C'nin üstündeki hava sicakliklarinda motosiklet icin ciddi tehlike olusturabilecegini (ve sayisiz benzer olayi) ehliyet kursuna gitmeyen birinin nereden ögrenecegini bana söyler misiniz lütfen.
ehliyetsiz motosiklet kullanmak motosikletin ne kadar tehlikeli bir alet oldugunu anlamamis bir zihniyeti de gösterir. istatistiklere bakildiginda ise motosiklet kazalarindaki en büyük dilimin "yolda tek basinayken"e ait oldugunu görürüz, yani motosiklet kazasindaki suclu %60-70 oraninda motosiklet sürücüsü oluyor. bunun ne kadar ciddiye alinmasi gerektigini gösteriyor herhalde.
motosiklet ehliyeti alamiyorsan (nedeni hic önemli degil; ister yasin kücük olsun, ister ailen istemesin, ister kiz arkadasin istemesin, ister paran yetmesin, hic fark etmez) motosiklete binme zamanin gelmemis demektir. bu kadar basit. buna ragmen "ben binerim, ederim" diyenlerde birsey oldugunda gelip aglamasinlar, yetiskin biri olarak sorumluklarini tasisinlar.
burada da ehliyetsiz araba/motosiklet kullanmak marifetmis gibi anlatilmasina da gerek yok herhalde...