Ehliyet sınavından çıktım

Abi sağlıklı düşünemiyorum ya. İkinci aday da kaldı. Oda ayağını yere koydu. (Benin arkadaşım) Hadi onda yine kimse yoktu ortalıkta kendi hatası var. Ben yine çıkıştım hala ısrar ediyor benim görevim sınav yapmak parkura karışamam yayalar filan olabilir , trafikte te var diyor.Adama parkurun sadece adaya ait olduğunu anlatamıyorum.

"benim görevim sınav yapmak parkura karışamam" demek nedir yahu oldu o zaman üniversite sınavlarında sınfılarda sınava girmeyenler elini kolunu sallaya sallaya dolaşsın mantıga bak

Sınavda düz tahtadan geçecekken bayan bir yaya tam o kısımdan yürüyerek geçiyordu. Aynen sınav heyetinin düşüncesine katılıyorum. Normal hayatta da olabilir diyerek pas geçtim yanından. Dönüp tekrar girdim parkura. Geçtim.

Motosiklet kullanırken ayağımızı hiç yere koymuyoruz sanki!! Yaya çıkar gerekirse dururum ayağımı yere koyarım, kedi çıkar motoru durdurum inerim kediyi kenara koyarım, yani trafikte herşey olabilir ama mesele dogru olanı yapmaktır.
Bende sınava girdiğimde yayalar çıktı hemde yaya geçidinin olmadığı bir yerde 4 kişi durdum yol verdim. Trafik kurallarına göre benim orda durmamam gerekiyor diye insanları hastanelik mi edeyim!?
Parkurda da olsa doğru olanı yapmışsın kardeşim. Herhalde seni sınava alan hoca tam safkan bir hıyar mış. Böylelerini nasıl bu işlere veriyorlar !
Yinede sınavdan kalma sebebini net öğren kardeşim. Bu iş bana mantıklı gelmedi

Bugun girdim sinava. 1 kere stop ettim 1 kerede ayagimi yere koydum sonuc olarak gectim :) 40dk falan surdu trafikle birlikte artik acayip yorulmustum egimli yolda durup kalkarken stop ettim. Onumdeki kiz dusunce motirdan heyecan yaptim dar alanda donmeye calistim ayagimi yere koydum. Bu sekilde atlattik ehliyetide sorunsuz

Malesef sinavlarda bu isin bir standarti yok varda uygulayan yok sinav denetleyici yani gecip kalmaniza karar veren kisiler bilmemne okulundaki bilmemne ogretmeni ehliyet gurubuna gore araba ve motor sinavlarina giriyorlar bazen hoca eksikliginden motor ehkiyeti olmayan komisyonlarida motor sinavina sokmaktalar ve bakmayin siz bu adamlarin ogretmen olduklarina bazilari haric cahil cuheyla tayfasi egolarina yenik dusmus insanlar yaptigi isi bilmeden tamam parkur basladikdan sonra bitene kadar ayak yere konursa kalma sebebi ama sende durum farkki egosuna yenik dusmeyip parkuru yeniden yaptirabilir s3nden kaynakli durum degilse ve ayrica kursundan yetkili hocanin buyuk hatasi var orada komisyona boyun egmek yerine senin hakkini savunup yeniden baslamani onerebilirdi komisyon kabuletmedimi o zaman tutanak tutmalarini soyleyebilirdi orada zorunlu bulunmasi gereken mufettis ile konusup bu durum duzeltilebilirdi ayrica meb sube mudurleride olaya dahil edilebilirdi zaten bunu teklif etseydi komisyon baskani aha basimiza is aldik diyip hemen yeniden tur atsin diyecekti ben sinavda parkuru panik frenle bitirip ayagini yere koydu diye birakmaya calisan komisyonu gordum kavgada ettim anlatiyorum anlamak istemiyor aradim sube mudurunu hocam tutanak tutuyorum komisyon degistirilsin isi bilen birisi gelsin gelmiyorsa sinav yapmiyorum dedim sonrasinda adama bi telefon melake oldu kalacak adamlarida gecirdi

İyiki ehiliyetimi 2015 yılında almışım. Parkurda ayağımı yerde sürte sürte, sinyal vermeden ve öndekini çok yakından takip ederek gitmeme rağmen a2 ehliyet vermişlerdi.Geçenlerde yeni ehliyete geçiyim bide A ehliyeti olsun dedim kursa yazıliyim dedim ve bana söyledikleri; 'sizin ehliyetiniz 2015 ehliyeti o yıl sadece A2 ehliyet vardı, ehliyetinizi yenilerseniz A ehliyeti yeni ehliyetinizde olacak.' Gittim belgeleri hallettim. 1000tl leri ödiyeceğimi zannederken 15 tl ve biraz uğraşla A ehliyetimi aldım. Motosikletler için ne güzel dönemlermiş, şimdi ayağını 1 kere yere koyduğu için sınavı başarısız salıyor. Trafiktede ayağını yere koymadan sür bakalım ışıklarda noluyor :) Bu ayağını yere koymama mevzusu zamanla olan bir şey 16 yaşında a1 ehliyet alıcak bir kişiden baklenmesi biraz saçma bence...

Dogru bilinen yanlisi duzelteyim:
Parkurda ayaklar yere degmeyecek trafige ciktiginizda yere koyabilirsiniz sıkıntı yok.

Fakat parkurda yayalar varmış. Yani otamatik olarak, arkadaş trafikte kullanmış gibi oldu.

Aynen yayalar oluyor hatta benimkinde 8 çizdiğim parkurdan araba bile geçiyordu, kurs hocasıyla konuştum kimseyi yaklaştırma buraya dedim merak etme ben hallederim dedi elinden gelenide yaptı sağolsun. Yola çıkan insanlara bağırın çağırın sert olun acımayın.

Motosiklet kullanırken ayağımızı hiç yere koymuyoruz sanki!! Yaya çıkar gerekirse dururum ayağımı yere koyarım, kedi çıkar motoru durdurum inerim kediyi kenara koyarım, yani trafikte herşey olabilir ama mesele dogru olanı yapmaktır.
Bende sınava girdiğimde yayalar çıktı hemde yaya geçidinin olmadığı bir yerde 4 kişi durdum yol verdim. Trafik kurallarına göre benim orda durmamam gerekiyor diye insanları hastanelik mi edeyim!?
Parkurda da olsa doğru olanı yapmışsın kardeşim. Herhalde seni sınava alan hoca tam safkan bir hıyar mış. Böylelerini nasıl bu işlere veriyorlar !
Yinede sınavdan kalma sebebini net öğren kardeşim. Bu iş bana mantıklı gelmedi

Kesinlikle ben ayağıma yere koyduğum için kaldım. Tek sebebi bu. Kendi ağzıyla söyledi ve bunun için trafiğe çıkarmadı.
Tartıştıktan sonra “ parkur emniyetini almadığı “ için şikayetçi olacağımı söyledim; o da bana “ bende senden şikayetçi olursam 6 ay sınavlardan men olursun “ dedi.
40 yaşın üstünde moronun biri. Laf söylersin anlamaz bildiğini yapar. Haklı olduğumu bile izah edemedim. Sadece elindeki çek-liste bakıp, yaptığın hareketin karşılığı kırmızı bu yüzden kaldınız, diyor. Saatli maarif takvimi gibi, ne dersem nasıl anlatsam savunması bu; “yaptığınız hareketin karşılığı” kırmızı...
Hiçbir şekilde insiyatif yok. Bunu beklemiyorum zaten de empati yapsa anlayacak, maalesef o yetenek de yok...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

Dogru bilinen yanlisi duzelteyim:
Parkurda ayaklar yere degmeyecek trafige ciktiginizda yere koyabilirsiniz sıkıntı yok.

O konuda hem fikiriz; Asıl sorun; “parkurda adaydan başka, araç ve yayaların olması”.
Dolayısıyla parkur o anda sadece bana ait olsa; beklenildiği gibi ayağımı yere koymadan yapardım.
Ziyadesiyle çok çalıştım. Her denememde hiç sorun yaşamamıştım zaten...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------

Bilmiyorum Hocam. Sınav komisyonu (iki Kişiler) ile konuşup anlaşamayınca; yetkili kim dedim, sınav komisyon müdürü var dediler, gittim kendisine; sonrasına dikkatinizi çekeceğim;
Adama parkurda yayalar vardı bu yüzden ayağımı yere koydum çarpmamak için diyorum; o da diyor ki sınav heyeti ne derse o. Peki diyorum, sesimi yükseltiyorum, bağırıyorum “senin görevin buranın emniyetini almak değil mi diye”; çıkıp dışarı bakıyoruz bana dediği “hani parkurda kimse yok”(!)
Hocam şaka mo yapıyorsunuz ben kaldığımı öğrenince bağırdım çağırdım hepsi kaçıştı diyorum. Yine diyor ki “ parkur hala boş yani kimse yok “...
bu adamlarda adayları anlama sorunu var sanırım.
Bir diğer konu; maalesef ve maalesef parkurda araba çekenlerden birisi, benim kursumun hocası... bırakın alanı boşaltmayı, adam kendi adaylarına bunu yapmış maalesef. ( belki düşünemedi ama düşünmeliydi )
Ben TSK mensubuyum, Halen görevliyim, kursun sahibi de benim meslek büyüğüm ve benden rütbeli emekli bir komutanımız. Bazı konularda kendimi tutup sakin olmak zorunda kalmamın sebebi de bu...

O zaman prk fazla yapilacak bir durum yok madem buyugun ve saygi duyuyorsun o halde takma kafana 2 hafta sonra sinav olur girer gecersin ne diyelim ama bu durumufazka hiddetlenmeden yinede buyugun ile konusmani oneririm biz inav baslamadan parkuru bosaltiriz ve sinava girecek adaylar sira ile birbirini bekler belki sizin sinavlarda kirs yetkilileri gorevlerini icra edemiyorlar ve sizin hakkinizi savunamiyorlar siz de dahil bircok kisiyi etkileyecek bir durum bu bence kurs yetkilisi ile gorusmeniz ve o kurs yetkilisininde meb de yapilacak toplantida bu durumlari dile getirmeli cogu kurs umursamaz bizde 23 tane kurstan 3 tane kurs olarak surekki birseyleri dile getirerek daha iyi olmasini sagliyoruz gecmis olsun diyelim kendine sinir stres yapma bir sonraki sinavda halledersin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar