Ehliyet sınavından çıktım

Merhaba. Az önce ehliyet sınavından çıktım ve kaldım. Uzun zamandır çalışmama rağmen parkurda ayağımı yere koyduğum için bıraktılar.
İzmir esbaş taki okulun içinde sınava alındım. Sınavım başladığında; “sekiz” den çıktından sonra düz hatta girdiğimde yol üzerinde yayalar, seyirciler olduğu için manevra alamadım be ayağımı 1 kez yere koymak zorunda kaldım çarpmamak için. Sonra öğrendim ki kalmışım. Delllendim, sınav heyeti, sınav görevlileri herkes işe tartıştım. Neymiş yayalar trafikte de olabilir miş, kedi köpek çıkabilirmiş. Bende diyorum ki sizin dedikleriniz trafikte çıkınca olacak, sonuçta burası parkur, benden başka kimse benim güzergahımda olmamalı (parkurun içinde). Yine de dinletemedim. Hepinizden şikayetçi olacağım hakkımı helal etmiyorum dedim. Bir ton kargaşa tantana.
Canım çok sıkkın. Yolun başında böyle olması beni çok üzdü. Hali hazırda motorum garajda bekliyor. Herşey tamam olsun öyle çıkacağım dedim ama soğuttular herşeyden.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yapıla bilecek birşey yok ama istersen şikayetçi olabilirsin Bir dahaki sınava başka yere git.

Benzer bir saçmalıktan beni de bıraktılar. O kadar sinirlenmiştim ki ehliyet almaktan vazgeçmiştim ve kursa da kaydımı silin demiştim. Şikayet işi için ise kanıtlanamazsın demişlerdi.

Aradan birkaç ay geçtikten sonra kurs aradı ve sınav haklarımdan sadece bir tanesini kaçırdığımı ve o süreçte başka sınav olmadığını söylediler. 2 hakkınız daha var dediler ve bende girdim sınava ve şeker gibi 2 amca denk geldi sınav ekibi olarak. Sohbet ede ede bitirdik sınavı. Çay ikram ettiler ve tebrik edip yolladılar.

Şu an ise ilk motorumla trafikte hayatta kalma mücadelesi veriyorum :)

Merhaba. Az önce ehliyet sınavından çıktım ve kaldım. Uzun zamandır çalışmama rağmen parkurda ayağımı yere koyduğum için bıraktılar.
İzmir esbaş taki okulun içinde sınava alındım. Sınavım başladığında; “sekiz” den çıktından sonra düz hatta girdiğimde yol üzerinde yayalar, seyirciler olduğu için manevra alamadım be ayağımı 1 kez yere koymak zorunda kaldım çarpmamak için. Sonra öğrendim ki kalmışım. Delllendim, sınav heyeti, sınav görevlileri herkes işe tartıştım. Neymiş yayalar trafikte de olabilir miş, kedi köpek çıkabilirmiş. Bende diyorum ki sizin dedikleriniz trafikte çıkınca olacak, sonuçta burası parkur, benden başka kimse benim güzergahımda olmamalı (parkurun içinde). Yine de dinletemedim. Hepinizden şikayetçi olacağım hakkımı helal etmiyorum dedim. Bir ton kargaşa tantana.
Canım çok sıkkın. Yolun başında böyle olması beni çok üzdü. Hali hazırda motorum garajda bekliyor. Herşey tamam olsun öyle çıkacağım dedim ama soğuttular herşeyden.

Trafikte yayalar yaya geçidinde olur, orda nerde yaya geçidi.

Adama diyorum ki burası parkur. Sen buranın emniyetini almak zorundasın ve parkurda benden başka kimse olmamalı. Ben trafikte olan herşeye razıyım, yaya da çıksın araçta kedi köpekte. Ama burada benim parkur güzergahımda kimse olmamalı. Bizim parkurda yayalar, motorlar sürücü kursu araçları dolu.
Ben ortalığı ayağa kaldırdıktan sonda müdür çıktı. Araçları, yayaları herkesi çıkartı ama iş işten geçti. Lanet olsun ya. İlla ehliyetsiz mi çıkayım trafiğe onu istiyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------

Zaten dar bir okul Mavera kısıtlı. Yani bekleyen insanlara mı çarpsaydım? O zaman mı geçireceklerdi?

kardeşim olan olmuş unut yaşananları. ehliyeti alana kadar tekrar girmen lazım. öfkene yenik düşüp trafiğe çıkma asıl o zaman motosikletten temelli soğutacak bir olay yaşayabilirsin. acele etmeye gerek yok hayat çok uzun.

o sinirle motoru gidip duvara çaksaydın; sen de onlara derdin "bi şey kanıtlayamazsınız" ki kanıtlasalar da senden bi bedel zaten alamazlar, sen kursiyersin. keşke yapsaydın

o sinirle motoru gidip duvara çaksaydın; sen de onlara derdin "bi şey kanıtlayamazsınız" ki kanıtlasalar da senden bi bedel zaten alamazlar, sen kursiyersin. keşke yapsaydın

Hocam naptın :) Sürücü kursunun ne suçu var ? Sınav ekibinin sorumsuzluğu yüzünden kursun motoru yalan olmasın :)

Abi sağlıklı düşünemiyorum ya. İkinci aday da kaldı. Oda ayağını yere koydu. (Benin arkadaşım) Hadi onda yine kimse yoktu ortalıkta kendi hatası var. Ben yine çıkıştım hala ısrar ediyor benim görevim sınav yapmak parkura karışamam yayalar filan olabilir , trafikte te var diyor.Adama parkurun sadece adaya ait olduğunu anlatamıyorum.

Geçmiş olsun.Bir çok kurumda böyle mantık hataları var.Ama kurallar gereği mecbur uyuyoruz.Kısmetse ben de ilk sınava gireceğim.Aralıkta sanırım.

Geçmiş olsun.Bir çok kurumda böyle mantık hataları var.Ama kurallar gereği mecbur uyuyoruz.Kısmetse ben de ilk sınava gireceğim.Aralıkta sanırım.

Hakkında hayırlı olsun. Umarım benimki kadar sığ bir sözde sınav heyetine denk gelmezsin

Normalde parkurda görevliler kimsenin parkura girmemesi icin etrafi gözlüyolar. O 8 cizdigin yere kimse girmemeli. Hakkini ara sikayetci ol

Kurs görevlileri ile konuşabilirsin aslında. Şahitlik yaparlarsa kanıtlama şansınız da olur. Benim kaldığım sınav ekibi toplamda 7 kişiydik 6 sını bırakmıştı. Bana diyor ki “Sen 8 çizmeyi yanlış anlamışsın. Çok yavaş gittin orada. Denge sorunun var” Adama diyorum ki “Yavaş giderken denge sağlamak daha zordur. Ayağım yere değmedi.” Diyor ki “Hayır, sen kaldın.”

Kavga edecektim neredeyse. Hakkımı helal etmiyorum dediğimde de, “Şimdi bir şey derdik ama neyse” deyip okul binasına doğru hızlı hızlı yürüdüler. Benden önceki iki kişiyi trafik kısmında vites düşüp debriyajı bıraktığında motor sallandı diye bırakmışlardı. Bak yine sinirlendim..

Benimde yarin sinavim var. Eger benim parkurda yaya falan olursa duracagima yayanin ustunden gecerim, kalacaksamda oyle kalirim. Bu da ders olur onlara

trafikte her şey olabilir
hakkını değil, canını kaybedebilirsin
özellikle tartışmak!
relax
her işte bir hayır vardır
üzme kendini

Usta mayıs 2016 da ehliyet sınavına girdim. Sınava başladık. Motor ölmüş bi mondial uag. Başladık slaloma. Sözde trafiğe kapalı alan. Millet karısına araç sürmeyi öğretiyor. 8e girdim. Gelmeyin diye el işareti yaptım. İlk yuvarlağa girince karşıdaki araç gaza asıldı yan demirden bana çarptı. Düşmemek için bişeyler yaptım 2. Yuvarlağa girdim. Orada da diğer acemi kadın geldi arkadan bana çarptı. Bıraktım motoru kaskı çıkardım bağırmaya başladım. Hocaya da acemiye de oradaki yolu kapatmayana da kaptırıyorum. Tüm moral sıfır. Sonra heyet devam etsin demiş. Demir saca çıktık orayı da zor bela hallettik. Trafiğe çıktık. Sürücü kursu aracı arkadan beni sıkıştırıyo. Hem 50 yi gecme diyolar hem de arkadan yürü diye sellektör yapıyo(hız 60). Orası da bitti. Geçtin dediler. Eyvallah dedik. Şimdi ilk motorumuzla alışma sürecindeyiz. Bunu neden anlattım. Biraz bağırıp çingeneliğe vurmadıkça bu ülkede hiçbir şey düzeltilmez.

nasıl bir mantık bu tabikide bunlar trafıkte olabılır ama ayağını yerede koyabilirsin saçmalık

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Anlamadığım şey trafikte yaya çıkarsa ayağımızı yere koymayacak mıyız, düşünce gücüyle mi ayakta tutalım motoru.

Türk insanı
Türk milletinin genel zeka seviyesi.
Adalet
hak
Hukuk

Sonuç: Burası Türkiye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar