EHLİYET ALMA KOLAYLIĞI

Arkadaşlar bugün A2 direksiyon sınavına girdim, ya sizcede bu A2 direksiyonu aşırı basit değilmi 4-5 şeyin arasından geç düz gel bitti ne oldu şimdi ben motor sürmeyi biliyorum öylemi?
Ne şehir içinde gezdik ne bişey yaptık hemen motosiklet biliyor oldum!
Walla geçtik sınavı tamam ama bnm hiç hoşuma gitmedi arkadaş bu durum, ya kaçımız o motorun tehlikeli oldugunu biliyor kaçımız şehir içinde şu hızda git şunlara dikkat et diyen bir eğitimden geçtik haksızmıyım arkadaşlar

Arkadaşlar bugün A2 direksiyon sınavına girdim, ya sizcede bu A2 direksiyonu aşırı basit değilmi 4-5 şeyin arasından geç düz gel bitti ne oldu şimdi ben motor sürmeyi biliyorum öylemi?
Walla geçtik sınavı tamam ama bnm hiç hoşuma gitmedi arkadaş bu durum, ya kaçımız o motorun tehlikeli oldugunu biliyor kaçımız şehir içinde şu hızda git şunlara dikkat et diyen bir eğitimden geçtik haksızmıyım arkadaşlar
O sınava bile girmek istemeyip motosikleti ehliyet mi kullanıyor diyenler var :mrgreen:

80 dönemi ve sonrası ülkede, avrupa ülkelerine denk olabilme amacıyla bazı istatistiklerin ( okur yazar oranı, üniversite mezunu sayısı, vs vs vs ) yükselebilmesi için sınavlar kolaylaştırıldı.hatta abartı şekilde basitleştirildi

O dönemlilerde yaşayanlar. profesyonel tiyatrocuların rol aldığı , TRT1 de ( zaten başkada kanal yoktu) okuma yazma programlarından sonra milli eğitime başvuran herkeze diploma dağıltıldığından dolayı Ülkece okur yazarlık oranımınız birde %90 lara yükseltiğini hatırlayacaktır. Keza açık öğretimle üniversite mezunu sayısının yükseltilmesi veya liselerde şartsız şurtsuz 8 dersten kalan öğrencilere lise diploma verilmesi gibi.

Eskiden ehliyet alabilmek için Hele hele istanbul maslak trafik şubeden, birde ehliyet profesyonel olacaksa ( taksici veya dolmuşculara bu ehliyet şarttı) alabilmek için hakikaten bir rallici kadar yetenekli olmanız gerekirdi. Yokuşta aracınızı 10 cmden fazla kaydırırsanız , geçemediniz geçmiş olsun. Bir sonraki sınava gel. Direksiyon sınavından 4 gez geçemezseniz yazılı sınav ile girmeye hak kazandığınız direksiyon sınavı hakkını gider dosyanız yanardı, 4 kez dosya yakıpta ehliyet alanları görmüştüm.

Diğer eğitim ve sınavlarda olduğu gibi ehliyet sınavıda bu hale getirildi. Şimdi her şeyde olduğu gibi bu sınav da tamamen formalite. benzin deposunda hangi yakıt olduğunun cevabını verip. Direksiyon sınavında düz gidebilen belge almaya hak kazanıyor. Birde olayı özel kurslara verilderki , hak eden de etmeyende ehliyet alabiliyor. Yeterki kurs bedeli ve ehliyet harçlarını öde.Ehliyet cepte. Çoğu ehliyet kursunun kendi motorsikleti bile yok. Emanet motorla veya kurs hocalarının yemek yediği lahmacuncunun motoruyla ,sınav yapıp ehliyet dağtılıyor. Bu durumda extradan ne eğitimi verilmesini bekliyorsunuz ki .?

Dua edin eski sınav sistemleri yok. bunu beğenmeyenler, O zamanların sınav sistemiyle ehliyeti anca rüyasında görürdü.

80 dönemi ve sonrası ülkede, avrupa ülkelerine denk olabilme amacıyla bazı istatistiklerin ( okur yazar oranı, üniversite mezunu sayısı, vs vs vs ) yükselebilmesi için sınavlar kolaylaştırıldı.hatta abartı şekilde basitleştirildi

O dönemlilerde yaşayanlar. profesyonel tiyatrocuların rol aldığı , TRT1 de ( zaten başkada kanal yoktu) okuma yazma programlarından sonra milli eğitime başvuran herkeze diploma dağıltıldığından dolayı Ülkece okur yazarlık oranımınız birde %90 lara yükseltiğini hatırlayacaktır. Keza açık öğretimle üniversite mezunu sayısının yükseltilmesi veya liselerde şartsız şurtsuz 8 dersten kalan öğrencilere lise diploma verilmesi gibi.

Eskiden ehliyet alabilmek için Hele hele istanbul maslak trafik şubeden, birde ehliyet profesyonel olacaksa ( taksici veya dolmuşculara bu ehliyet şarttı) alabilmek için hakikaten bir rallici kadar yetenekli olmanız gerekirdi. Yokuşta aracınızı 10 cmden fazla kaydırırsanız , geçemediniz geçmiş olsun. Bir sonraki sınava gel. Direksiyon sınavından 4 gez geçemezseniz yazılı sınav ile girmeye hak kazandığınız direksiyon sınavı hakkını gider dosyanız yanardı, 4 kez dosya yakıpta ehliyet alanları görmüştüm.

Diğer eğitim ve sınavlarda olduğu gibi ehliyet sınavıda bu hale getirildi. Şimdi her şeyde olduğu gibi bu sınav da tamamen formalite. benzin deposunda hangi yakıt olduğunun cevabını verip. Direksiyon sınavında düz gidebilen belge almaya hak kazanıyor. Birde olayı özel kurslara verilderki , hak eden de etmeyende ehliyet alabiliyor. Yeterki kurs bedeli ve ehliyet harçlarını öde.Ehliyet cepte. Çoğu ehliyet kursunun kendi motorsikleti bile yok. Emanet motorla veya kurs hocalarının yemek yediği lahmacuncunun motoruyla ,sınav yapıp ehliyet dağtılıyor. Bu durumda extradan ne eğitimi verilmesini bekliyorsunuz ki .?

Dua edin eski sınav sistemleri yok. bunu beğenmeyenler, O zamanların sınav sistemiyle ehliyeti anca rüyasında görürdü.

Hocam şimdi bi saniye SBS OKS ÖSS vsvs sınavlar. Yurtdışında bu sınavlara giren insanların Türkiye'deki herhangi böyle bir sınavın sorularını çözemeyeceğini biliyorum. Bu durumda bu kolaylaşan sınavlara dengeli olsun hadi bari öğrencilere eziyet olsun diye mi sokuyorlar bu sınavları bize? Yani tüm sınavlar demek yanlış olmaz mı?

Motosikleti
Fazer8 abs
eee sen tutupta bugün ehliyet sınavını öğretmene verirsen böyle olur adamın daha ne kadar araba veya motor sürdüğünü bilmeden başına sınav hocası olarak dikiyolar bak muayene istasyonlarına özelleşti bazı şeyler düzene oturdu ver bakalım direksiyon sınavlarını trafik polislerine veya bu işin ehli bi firmaya böylemi olur bi bak ben sınava girdiğimde vitesli motor kullanmayı dahi bilmiyodum scooter la sınavı kazandım doğrusun insanın içi el vermiyor ama durum düzenek bu şekilde işliyor maalesef

Hocam şimdi bi saniye SBS OKS ÖSS vsvs sınavlar. Yurtdışında bu sınavlara giren insanların Türkiye'deki herhangi böyle bir sınavın sorularını çözemeyeceğini biliyorum. Bu durumda bu kolaylaşan sınavlara dengeli olsun hadi bari öğrencilere eziyet olsun diye mi sokuyorlar bu sınavları bize? Yani tüm sınavlar demek yanlış olmaz mı?

Olay öğrencilere eziyet olsun olayı değil.

üniversite sayısı ve eğitim kontenjanı belirli, ancak bu sınavlara girmeyi hakeden öğrenci sayısı kontenjandan kat kat fazla olunca bu sınavları yapmak zaruret haline geliyor.

Eski eğitim sistemlerini bilmediğiniz için şimdiki sistemler eski ile yeniyi kıyaslayamıyorsunuz.

Eskiden eğitimde 1.eğitim dönemi, 2. eğitim dönemi ve şimdiki yaz tatiline denk gelen bitirme ve okulun türüne göre uygulamalı etüt dönemi vardı. ( şimdiki yaz tatili gibi uzun bir tatil süreci yoktu. Tatil 15 gün ile 1 ay arasında değişiyordu) Bu yüzden eski neslin bilgi altyapısı , yurtdışındaki emsallerine kıyasla oldukça sağlamdır.

Ayrıca eğitim sistemimizin bence en büyük eksikliği belirli bir öğrenme seviyesini yeterli kabul etmektir. Örnekle daha iyi anlayacaksınız.Yazılı veya test imtahanında sorulan 10 sorudan 5.ni bilen , o dersten bilgili varsayılıp geçebiliyordu. Ancak diğer 5 soruyuda bilemiyordu. Diplomanızla alakalı bir meslekte yarısını bilipte yarısını bilmemekle ghiç bir şey kazanamazsınız. Bilginizle İş para kazanmaya geldiğinde 10 sorunun tamamını bilmek zorundasınız . 80 dönemi ve sonrasındaki yıllar , orta öğrenimde ( ilkokul,orta okul ve liselerde ) 5.soruyada cevap vermeye gerek kalmadı. Bütünleme sınavlarına kalan öğrenci hiç bir soruya cevap vermeksizin adı ve soyadından başka bir şey yazmayan sınav evrağıyla şartsız , şurtsuz kurul kararlarıyla bir üst sınıfa geçmeye hak kazanıyordu. en az 2 nesilin bu yüzden ciddi bir eğitim altyapısı yoktur. diplomaları vardır ama bu diplomaya denk gelecek altyapıları veya bilgi birikimleri yoktur. Bilgisi ve yeteneği olan Üniversite sınavında kontenjana girer , bu bilgiden yoksun olupta parası olanda özel üniversiteye girer.

Şimdiki sistem bu şekilde.Keşke yeterli kontenjanı sağlayacak sayıda okullar olsa da , bu saçma sapan ezberciliğe dayalı sınavlar kaldırılsa.Ama o günleri görebilirmiyiz bilemiyorum.

abi ben ehliyet sınavına girmek için 30 km yol git gel yaptım kendi motosikletimle ehliyet sınavına girdim. trajikomik bir durum :)

ya size bunu yaptırmışlar ben 2 yıl önce ehliyet aldım bana 25 metreden dümdüz git gel dediler bi scooterle ehliyet verdiler ve ben bu ehliyetle gidip 1000 lik makina kullanabiliyorum komik değilmi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar