Ehliyet alirken egitim yeterlimiydi

Aldigimiz ders yeterlimi?

• Kullanılan toplam oy
    29
Bu hafta sonu deneyeceğim ilk defa kısmetse . Haftayada sınav direksiyondan bakalım ne olacak sonumuz :p

Sorduğunuz soruya bende size bir soru sormakla başlayayım.

Siz niye habire soru soruyorsunuz.?:pale:

şuana kadar yazdığınız 5 mesaj var.Ve hepside soru şeklinde..
Niye?..:silent:
(inşallah bu soruma da soruyla cevap vermezsiniz.:p)
.

Şimdi sorunuzu cevaplayayım..:p

Benim aldığım kurs yeterliydi..
Başkalarıyla karıştırılmasın lütfen..
Çünki 10gün bir fiil eğitim aldım.Emniyet Müdürlüğünce.:bounce:
Buda bana yeterli..

Ben Rotterdam'da 12 yildir Surucu kursu calistiriyorum. Turkiye'de nasil oldugunu merak ettigim icin bukadar cok soru soruyorum.

ya kalmadım, aradım kursu. ben yazılı sınavdan geçtim direksiyon sınavına ne zaman girecem dedim. bana 27-28 eylülde olacak direksiyon sınavı ve biz seni arayacaz dediler. eğitim vereceklermiş sınavda ne yapmamız gerektiğiyle ilgili olarak. hala arayacaklar .hele bi aramasınlar da göreyim :p vallaha basarım kursu :mrgreen:

Hangi surucu kursu?

Son düzenleme:
kursa bile gitmedim ben yazılı sınav bide direksiyon o da 1 dk sürdü geçtin dediler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben 2 kez şoför koltuğuna oturdum. araba kullanmayı öğrendim allah razı olsun
derslere gitmedim
motosikletin yüzünü görmedim :)
sınav günlerinde çıkmış sorulara bakmam ve 22 yılda 2 kez kurs sayesinde 3, kez de sınav günü araba kullanan biri olarak 97 ile geçtim
motosikleti zaten uçurdum şaştılar kaldılar :)
yuvarlak çizdim bitti
siz düşünün artık.. kursların nasıl ehliyet aldırdığını...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla gittigim kurs babamin bi arkadasinindi mecburen gitmek zorunda kaldim:mrgreen:

eğitim olsa yeterli olup olmadığı tartışılırdı benim gittiğim kursta. Ama her hangi bir eğitim yoktu. Hadi yazılı sınavı saymıyorum, onun derslerini zaten görmedik, kendi kendimize çalışıp geçtik. ancak direksiiyon sınavına girmeden önce ders vermelerini istediğimde bana 'derse gerek yok, nasıl olsa scooterla oluyo sınav çocuk bile kullanır' dediler. o zamana kadar motor görmemişim nerden bilicem kullanmasını. Tüm ısrarlarıma rağmen sürekli geçiştirdiler. ben de çaresiz rica minnet bir yerlerden buldum da iiki gün önce onla çalışıp gittim. Bi de üstüne üstlük benden anlaştığımızın üstünde para istemeye kalktılar. vermeyeceğim takdirde evraklarımı vermemekle tehdit ettiler. kavga dövüş aldım evraklarımı...

adını da sölüyorum kursun... gitmeyi falan düşünen varsa bir daha düşünsün

ALTUNİZADE SÜRÜCÜ KURSU...YER: ÜSKÜDAR BAĞLARBAŞI

Son düzenleme:
Ben kursa motor ehliyeti almak için geldim dediğimde adamlar kolay iş eğer bisiklet kullanmayı biliyorsan sorun değil alırsın dediler ve kursa yazıldım. Kurstan bana hazırlamış oldukları 30-40 soruluk bir bir çalışma vererek bunlara çalış sınava gir sonrada eğitim veririz dediler. Bende eğitimi o sıra çok gözümde büyüttüm, kurstakilere daha önce ben motor kullanmadım dediğimde sorun değil dediler ve hafta sonu eğitim vermek için çağırdılar. Hayatımda ilk kez motor kullanacağımdan dolayı büyük bir heyecanla kursa gittim. Kursa gittiğimde ben geldim nerde eğitim alacağım dediğimde hemen bir yerlere telefon ettiler ve paket servisi yapan HOCAM geldi ve onla maltepe sahiline giderek ilk ve son eğitimimi aldım. Sonrada laf olsun diye yapılmış olan sınava girerek ehliyeti aldım.

Çok ciddi almamız gereken eğitimi teknik donanıma ve güvenli sürüş bilgisine sahip olmayan kişilerden aldığımız takdirde hep bir yanımız eksik kalacak :pr::pr::pr:

Benim aldigim egitim yeterliydi.
Cunku kursun kalitesini arastirmis ve "en ucuzu hangisi , alayim da kurtulayim" dememis , fiyatini da goz onunde bulundurarak en iyisine gitmistim.

Kursta scooterdan sonra twister,dragstar ve er-5 egitimi aldim.
Kurs sonrasinda motosiklete baslayacak egitimi almistim.

Yanlis anlasilmasin, ehliyet kurslari size motosiklete baslayabilecek derecede egitim verir.(bazilari onu da vermiyor) Sonrasi sizin alacaginiz ayri egitimlere ve kendinizi gelistirmenize kalmistir.

Diger yandan , zar zor motosiklet parasi biriktirmis birisi , zaten ehliyeti gereksiz ama zorunlu gordugu icin (malesef) buldugu en ucuz kursa yazilacaktir.
Durum boyle olunca kurslar (kurs denemeyecek kurslar) musteri cekme pahasina fiyatlarini dusurmekte fakat egitim vermemektedir.
Herseyden once bu durumun onune gecilmelidir.

50cc kullandım zaten scooter 1 dondum tamam bıttı oda sınavın 1 gun oncesi idi yok bence okadar paranın karsılıgını gostermıyorlar. kanımca.

Anladığım kadarıyla kurslarda ciddi bi eğitim yok.(hiç yok) Ehliyet ceza yememek için alınan evrak olmuş.Senelerce motor kullandım B sınıfı ehliyetim vardı güç bela Trafikten alınma 1999 da yeni motor almıştım onun işlemleriyle uğraşırken trafik çevirdi evraklar tamam ehliyet yetersiz.polis memuru ruhsatı arabaya götürdü motoru bağlıycaklar komiser bir sürü nasihat etti bu aleti kullanıyorsan a2 yi alıcaksın gibilerinden ceza motor bağlanıcak iş güç zaman kaybı baktım olur tarafı yok komisere A2 alıcama söz verdim cezadan yırttık aynı gün kursa kaydımı yaptırdım yazılı 20 adet soru arkadaşların dediği gibi ders eğitim falan yok bir gün sonra direksiyon sınavı o zaman öyleydi simdi ehliyetli sürücü yani yeterlilik belgem var ama kursun bana öğrettiği bi şey yok sadece evrakları almama aracı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar