egzoz patlaması

bir kaç gündür bu sıkıntı gazı salmaya başladığım pat pat pat ses geliyor hatta egzozun sonunda hafif bir yanık oluşmuş buji 2000 km daha olmadı champion marka takılıydı sizce bujinin ömrü bitmiş olabilir mi

Hava ayarına bak manisanın gülü :) Bujiyide bi çıkartıp elleş bakiyim, tırnak ne durumda. Çok kararma var mı ? Hava ayarını sen yapamazsın, yaptırt.

Kocaeli İl Temsilcisi
Egzozunda delik varsa patlatabilir gaz kestikçe :) Benim ilk scooter'ımda da egzozda delik olmuştu eskidiğinden dolayı pat pat ses çıkartıyordu :)

teşekkürler abi millet patlasın diye uğraşır biz niye patlatıyor diye soruyoruz :)

Üst kapak, egzoz bağlantı yerinde kırık-yırtık vs kaçırma varsada gaz kesince patlar. Tiz ossuruk sesine benzer... Kapağın oralarada bak :)

Somunlar ne alemde, saplamalar duruyor mu ?

oğuz abi dikkatli bakınca tam egzoz deliğinin kenarında hafif yanma var yarın ustama da uğrayayım servisle sonunda papaz olduk artık bakımlarını ben yapacağım :pl: benden kurtulamasınız :)
Egzozunda delik varsa patlatabilir gaz kestikçe :) Benim ilk scooter'ımda da egzozda delik olmuştu eskidiğinden dolayı pat pat ses çıkartıyordu :)
iyice çömez yaptın beni :) delik için kontrol ettim

benim motorda gazı kesince homurdanıp egsoz patlatıyordu, egsozu kontrol ederken gevşediğini fark ettim , contasını değiştirip sıktım problem kalmadı
sadede gelecek olursak egsoz gevşemiş olabilir
buji ile alakalı olarak çiğ atılan benzin egsoz içinde patlama yapabilir
subap ayarında sıkıntı olabilir

Üst kapak, egzoz bağlantı yerinde kırık-yırtık vs kaçırma varsada gaz kesince patlar. Tiz ossuruk sesine benzer... Kapağın oralarada bak :)

Somunlar ne alemde, saplamalar duruyor mu ?
buji sağlam yırtık gibi bir şey de herhalde hava ayarı düzgün değil yarın baktırabilirsem tekrardan ustayla kontrol ederiz
benim motorda gazı kesince homurdanıp egsoz patlatıyordu, egsozu kontrol ederken gevşediğini fark ettim , contasını değiştirip sıktım problem kalmadı
sadede gelecek olursak egsoz gevşemiş olabilir
buji ile alakalı olarak çiğ atılan benzin egsoz içinde patlama yapabilir
subap ayarında sıkıntı olabilir
teşekkür ederim çinli motorda gevşeme olur diye yıkarken kontrol ediyorum şuan da gevşeme yok

hava filtresi de kirlendiyse , yeteri kadar hava giremeyecegi için,
zengin karısım olur, gene egzos patlatabilir.
onuda kontrol etmekde fayda var

Benim egsozda iki gundur yapiyor ve cig benzin kokusu geliyor.buji ile alakalımı ve calışırken durunca hafif gaz veriyorum istop etmeye başladı.

motorunuza rutin bakımları yaptırın geçer.

hava filtresi temizliği/değişmi(3-5TL), buji temizliği/değişmi(3-5TL), karbüratör hava ve rölanti ayarı...

Sorun çok büyük ihtimalle çözülür :wiinkk:

Bendede var bu durum motoru ilk aldigim gunden beri gazi kesince pat pat yapiyo bi sorunmu var dicem sifir motordada olcagini dusunmuyorum mh drift 125 motorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar