Egzoz Ceza Problemi

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
O eden kişinin seviyesizliği aynısını fazlasıyla iade ediyorlardır :) bahsettiğim araçları stock olarak varsaydım. 1000'lik makine ile tünele girdiğinde kontak mı kapatacaksın? Ayrıca ben sana korna yüzünden çıkan bir sürü kavga atabilirim sen bana egzoz yüzünden ''sen niye motoru bağırtıyorsun arkamdan yanımdan'' diye kavga çıkartan bir video vs atar mısın :D
Tek başına çevrendeki herkese iadeye yetişemezsin. 1000'lik makine egzozuyla oynanmamışsa rahatsız edecek ses çıkarmaz. Videosu olmadan kendine küfür edildiğini anlayamıyor musun?

Motosikleti
ZX4RR
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tek başına çevrendeki herkese iadeye yetişemezsin. 1000'lik makine egzozuyla oynanmamışsa rahatsız edecek ses çıkarmaz. Videosu olmadan kendine küfür edildiğini anlayamıyor musun?
Ben küfürden bahsetmiyorum. Demişsin ya korna çal diye korna çalanlara ne yapıyorlar git bak bakalım sosyal medyadan youtube'dan. Hayatında 1000 lik makine gördüğüne emin misin ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben küfürden bahsetmiyorum. Demişsin ya korna çal diye korna çalanlara ne yapıyorlar git bak bakalım sosyal medyadan youtube'dan. Hayatında 1000 lik makine gördüğüne emin misin ?
Bizim köfte ekibinde 1050 var, benim xmax'den daha yüksek değil egsoz sesi. Gayet de güzel sesi çıkıyor.

Araba içinde camlar kapalı, müziğin sesini açmış adama ne kadar motor bağırsa da duymaz.
Görünür olmak daha önemli. hafifçe daaat daat bağırtmadan dıt dıt korna çalınca çoğunlukla farkediyorlar.
Zaten trafikte arabanın içindeki ile gözgöze bile gelseniz görmemiş varsayacaksıız. Birinin sizi görmesine ihtiyaç duyarak sürüyorsanız konumlanmada bir hata vardır, kendinizi başkasının yapacağı harekete bağlı durumda bırakmayın. Araba sürücüleri görmüyorlar, duymuyorlar.

Valla hocam kusura bakma da hiçbir eksiğim yok bana normal şartlarda hiçbir şekilde ceza yazamaz ama türkiyede yaşıyoruz maalesef. Kuryeyim p1 belgemi almışım,çantamı ruhsata işletmişim,sigortam var,şehir içi 50 km/h geçmemeye özen gösteriyorum araba sıkıştırmadıkça bana ne gibi ceza yazabilir mesela ? Kaldı ki her şeye serbestlik beklemek sağlıklı değil demişsin bekleyen de yok zaten. Sadece senin o ülkeye egzozu yasal bir şekilde sokup,vergisini misliyle alıp,muayene istasyonunda muayeneden geçirip çevirmede ceza yazman en hafif tabirle küstahlıktır. Madem yasak ülkeye sokmayacaksın sokan olursa da yazacaksın sağlam bir ceza hayatı boyunca onu ödeyecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kral imkansıza yakındır :D kaza yaptım oradan trafikçi geçiyordu adam arabadan bile inmedi yaralanma yoksa trafik gelmez diyor. Kolum kırılmış daha ne gibi bir yaralanma bekliyorlar anlamadım açıkçası. Yani anlayacağın bu durumda bile gelmeyen trafiğin o durumda gelmesi genelevde bakire bulmanla aynı ihtimal :D
şu "satmasınlar o zaman abi" geyiği baya bıktırdı
dayanamadım 3 sayfa cevabını okudum tamamı vergi alıyorlar muhabbeti
Tamam devlete vergi verdin kardeşim Gel bizi s.... bi de
sonuçta vergini vermişsin bizim kulaklarımızı S.... hakkın oluyor o zaman senin mantığınla
biz çokluk çocuk sessiz huzurlu bir pazar geçirmeyelim
arka koltuğuna hoparlör koyup pazar günümüzü zehir eden tofaşçılarla egzos takıp o gürültüyle 300 metre gidip gelen heriflerin hepsi aynıdır.
size ceza egzozdan değil
TOPLUMUN HUZURUNU BOZMAKTAN yazılır
ki bu pazar en az 20 farklı magandaya ceza yazdırdım egzozuyla kulağımızı s.....

Bizim köfte ekibinde 1050 var, benim xmax'den daha yüksek değil egsoz sesi. Gayet de güzel sesi çıkıyor.

Araba içinde camlar kapalı, müziğin sesini açmış adama ne kadar motor bağırsa da duymaz.
Görünür olmak daha önemli. hafifçe daaat daat bağırtmadan dıt dıt korna çalınca çoğunlukla farkediyorlar.
Zaten trafikte arabanın içindeki ile gözgöze bile gelseniz görmemiş varsayacaksıız. Birinin sizi görmesine ihtiyaç duyarak sürüyorsanız konumlanmada bir hata vardır, kendinizi başkasının yapacağı harekete bağlı durumda bırakmayın. Araba sürücüleri görmüyorlar, duymuyorlar.
Abi ne anlatıyon gözünü seveyim
egzoz bağırtan adamın amacı kesinlikle güvenlik amaçlı farkedilebilirlik değildir
Kibirle yüceltilmiş herkes bana baksın muhabbetidir.
Bir araya gelip "gördün mü bak nasıl yaptım" geyiğidir

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
şu "satmasınlar o zaman abi" geyiği baya bıktırdı
dayanamadım 3 sayfa cevabını okudum tamamı vergi alıyorlar muhabbeti
Tamam devlete vergi verdin kardeşim Gel bizi s.... bi de
sonuçta vergini vermişsin bizim kulaklarımızı S.... hakkın oluyor o zaman senin mantığınla
biz çokluk çocuk sessiz huzurlu bir pazar geçirmeyelim
arka koltuğuna hoparlör koyup pazar günümüzü zehir eden tofaşçılarla egzos takıp o gürültüyle 300 metre gidip gelen heriflerin hepsi aynıdır.
size ceza egzozdan değil
TOPLUMUN HUZURUNU BOZMAKTAN yazılır
ki bu pazar en az 20 farklı magandaya ceza yazdırdım egzozuyla kulağımızı s.....
Satmasınlar olayı şöyle: Bunlar piyasada legal olarak satılabiliyor çünkü bunları alıp motorunu yalnızca pistte kullananlar var onların takması yasak değil. O motorlar trafiğe de çıkamıyor zaten, romork ile piste götürüp pistte turlayıp eve dönüyorlar. Ya da offroad endurocular var, onlar da trafiğe çıkamayan motorlar kullananları var, romork ile dağa ormana gidip oralarda trafik dışında dağbaşında sürüyorlar.
Yani dükkanda satılan her şeyi motorumuza takıp trafiğe çıkmamız yasal değil, bunu anlatamıyoruz.

Tabi trafiğe çıkabilir sistem versiyonları var, motorun orjinalinde gelenleri var, onların sesleri rahatsız edici çıkmıyor ama polislerde desibel ölçer olmadığı için üzerinde etiketi görüp cezayı bastırıyorlar. Hiç bu dertlerle uğraşmaya değmez, zaten hayatta bir sürü dert var, motora binelim dertlerden bir süreliğine uzaklaşalım diye sürüyorken bir de bunun stresini yaşamaya gerek yok, orjinal egzos iyidir. Zaten motorun sesi orjinaliyle de güzel çıkmıyorda ne takılırsa takılsın kuru gürültü olmaktan ileri gitmiyor, daha bir kötü duruyor.

Son düzenleme:
Desibel sınırını geçmeyen egzoz neden yasak olsun kardeşim salak mısın sen ? Sen sessiz huzurlu pazarını otobanda mı geçiriyorsun ? Ayrıca o capslockla yazınca havalı olacağını düşündüğün ''TOPLUMUN HUZURUNU'' sadece egzoz sesi bozuyorsa o toplumun ben a*k. sokakta ayakta yürüyebilen adam yok uyuşturucu 14-15 yaşlara düşmüş tek derdi egzoz olan toplumu si**m

Sinyal vermeden önüne kıran öküzler için konuşuyorum buna nasıl bir konumlanma uygulayabilirsin ki ? Dediğim gibi motorun sesi bir tık daha fazla çıksa adam dönmeyecek olsa bile sağını solunu bir kontrol etme gereği duyuyor.
hocam bu nasıl üslup böyle ya, biraz dikkat edelim lütfen, burada insanlar sana yardımcı olmaya çalışıyor, sen insanlara hakaret ediyorsun, ayıp.

hocam hangi kanun veya yönetmeliğe göre uygunluktan bahsediyorsun, bi açıklayabilir misin?
benim gördüğüm yönetmelikte motosikletlerde emisyona bakılmadığını yazmışlar.
arabada durum farklı olabilir, sapla samanı karıştırmayalım.

Evet çünkü senin gördüğün yönetmeliğin adında kontrol yazıyor.
Sen istiyorsun ki bir yönetmelik olsun, orada "motosikletlerde katalizör zorunludur ha" yazsın, yok öyle bir madde. Otomobiller için de yok. (Lütfen yukarıdaki yönetmeliği tekrar atma, üçüncü defa bunun muayene ile ilgili olduğunu söylemem gerekmesin)
Tip Onay Belgesinin alınmasına ilişkin yönetmeliklerden yola çıkarak bulabilirsin, trafik kanun ve yönetmeliklerimiz böyle dandik maalesef.

zaten biz AB Tip Onay sistemine dahiliz. AB tip onayı almamış bir motorlu taşıt trafiğe çıkamaz Türkiye'de. Katalizörsüz bir motosiklet de tip onayı alamaz. Yani senin gördüğünü düşündüğün bu loop-hole'u Akrapovic göremiyor mu da güzelim headers sistemini "trafiğe uygun değildir" diye satıyor =) İlle yönetmelik görmek istiyorsan 2013 yılında çıkartılan "AB/168/2013 İki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların ve Dört Tekerlekli Motosikletlerin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi Hakkında Yönetmelik" içerisinde L3e motosikletlerde nasıl Euro5 OBD kurallarının takip edileceği falan yazıyor.

Arkadaş orjinal egzozu kullanın daha iyi bu tür aktraksiyonlara niye ihtiyaç duyuyorsunuz anlamıyorum. Neymiş daha iyi farketsinler çok farkedilmek istiyorsanız korna denilen zımbırtı var gaz vererek farkedilmek neyin kafası. Gereksiz macera aramaya gerek yok ! Hele o alt geçitlerde bile bile gaz açıp bağırtanlar e küfür yiyolar biliyorlar mı acaba ? Ya da diğer ihtimal küfür yemek hoşlarına gidiyor da olabilir.

Arkadaş otomobil kullan geç serin serin otur niye böyle atraksiyonlara ihtiyaç duyuyorsun anlamıyorum. Neymiş daha özgürmüş. Çok özgür olmak istiyorsan bisiklete bin, yürümek diye bir şey var. Kaportasız araçla 200'le gitmek neyin kafası? Gereksiz macera aramaya gerek yok. Hele o şeritlerin arasından.... :)

Egzoz takmak demek gürültü kirliliği yapmak demek değildir. Daha bu başlıkta AB tip onayı almış, trafik için gerekli gürültü ve egzoz emisyonlarına uyumlu egzozlardan bahsediliyor. Her egzoz lafı edene terörist(?) gibi yaklaşmanın ne gereği var? Bir de motosiklet kullanıcıları yani bunu yapanlar..

Lafı geçmişken egzoz kullanmak görünürlüğü / fark edilmeyi falan artırmaz. Kendini böyle kandıranlar var doğru, kandırsınlar ne yapalım. Düz mantıkla açıklamaya çalışır, sesliyim işte nasıl farketmez diye. Fark etmiyor.

Sen istiyorsun ki bir yönetmelik olsun, orada "motosikletlerde katalizör zorunludur ha" yazsın, yok öyle bir madde. Otomobiller için de yok. (Lütfen yukarıdaki yönetmeliği tekrar atma, üçüncü defa bunun muayene ile ilgili olduğunu söylemem gerekmesin)
Tip Onay Belgesinin alınmasına ilişkin yönetmeliklerden yola çıkarak bulabilirsin, trafik kanun ve yönetmeliklerimiz böyle dandik maalesef.

zaten biz AB Tip Onay sistemine dahiliz. AB tip onayı almamış bir motorlu taşıt trafiğe çıkamaz Türkiye'de. Katalizörsüz bir motosiklet de tip onayı alamaz. Yani senin gördüğünü düşündüğün bu loop-hole'u Akrapovic göremiyor mu da güzelim headers sistemini "trafiğe uygun değildir" diye satıyor =) İlle yönetmelik görmek istiyorsan 2013 yılında çıkartılan "AB/168/2013 İki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların ve Dört Tekerlekli Motosikletlerin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi Hakkında Yönetmelik" içerisinde L3e motosikletlerde nasıl Euro5 OBD kurallarının takip edileceği falan yazıyor.

Arkadaş otomobil kullan geç serin serin otur niye böyle atraksiyonlara ihtiyaç duyuyorsun anlamıyorum. Neymiş daha özgürmüş. Çok özgür olmak istiyorsan bisiklete bin, yürümek diye bir şey var. Kaportasız araçla 200'le gitmek neyin kafası? Gereksiz macera aramaya gerek yok. Hele o şeritlerin arasından.... :)

Egzoz takmak demek gürültü kirliliği yapmak demek değildir. Daha bu başlıkta AB tip onayı almış, trafik için gerekli gürültü ve egzoz emisyonlarına uyumlu egzozlardan bahsediliyor. Her egzoz lafı edene terörist(?) gibi yaklaşmanın ne gereği var? Bir de motosiklet kullanıcıları yani bunu yapanlar..

Lafı geçmişken egzoz kullanmak görünürlüğü / fark edilmeyi falan artırmaz. Kendini böyle kandıranlar var doğru, kandırsınlar ne yapalım. Düz mantıkla açıklamaya çalışır, sesliyim işte nasıl farketmez diye. Fark etmiyor.
hacı egzozluya terörist muamelesi değil mesele
intake sesin güzelliği tartışılmaz
Bizim ülkemizde çok kötü bir hadsizlik problemi var.
İnsanlar başkalarının hayatlarını ve huzurunu görmezden gelerek her türlü hakkı kendinde görüyor.
latincede çok sevdiğim bir söz var "Ahlaksızları korku durdurur" diye
işte bizde problem tam olarak bu bizdeki ahlaksızların korkacağı bir ceza sistemi olmadığı için hadsizliği reva görüyorlar

hacı egzozluya terörist muamelesi değil mesele
intake sesin güzelliği tartışılmaz
Bizim ülkemizde çok kötü bir hadsizlik problemi var.
İnsanlar başkalarının hayatlarını ve huzurunu görmezden gelerek her türlü hakkı kendinde görüyor.
latincede çok sevdiğim bir söz var "Ahlaksızları korku durdurur" diye
işte bizde problem tam olarak bu bizdeki ahlaksızların korkacağı bir ceza sistemi olmadığı için hadsizliği reva görüyorlar

Kesinlikle katılıyorum. Ben dağ başında oturuyorum ve burayı da caddebostana çevirmeye çalışıyorlar diye deliriyorum mesela. Türkiye'nin en kötü yanlarından biri gürültü kirliliği, toplum içinde yaşamayı bilmeyen ayılardan oluşmamız. Bunlara tek kelime itirazım yok.
Ama egzozda dönen konu da bundan ibaret değil. Maymun gibi sesler çıkartana yapıştırsınlar zaten.
Bizde sistemler ahlaksızları korkutmak için değil, vatandaşı zaptırapt altına alıp eziyet etmek için tasarlanır. Klasik güçsüz devlet davranışı.

Falan filan yerine net olarak hangi yönetmeliğin hangi maddesinden bahsettiğini yazabilirsen kontrol edebiliriz.

Falan filan yerine net olarak hangi yönetmeliğin hangi maddesinden bahsettiğini yazabilirsen kontrol edebiliriz.

Üşenmeyip okursan nerede bulacağın yazıyor.
Daha alıntı yaptığın mesajı mı okuyorsun? Cümleler mi karmaşık? Yoksa bizim yönetmelikte Euro5'in geçiş aşamalarına yapılan atıfları goygoy olsun diye mi yazdıklarını düşünüyorsun?

Katalizörsüz L3e tip onay belgesi alamayacağını anlatan yönetmelik yolluyorum, nerde ne yazıyor diye soruyorsun daha..

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
yurt dışında gördüğüm kadarıyla kasıtlı şekilde insanları rahatsız etmediğiniz sürece egzoz takmakta (full sistem dahil) sorun yok gibi görünüyor. Bizim ülkede birçok insan dikkat çekmek isteyip bilinçsizce her yerde aragaz verdiği için yasak olmasını kısmen doğru buluyorum. Keşke yasal olsa da şehir dışı yollarda gazlayıp keyfine varabilsek, işin kötü yanı uzun yollarda bile çevirmeler oluyor ceza yeme garantili.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar