Egzosdan alev cikarma

Arkadaslar aklima takilan bisey var.hani filimlerde de goruruzya yarisa baslarken arabalarin egzosundan alev cikar bu nasil oluyor.bunu motorda nasil yapabiliriz.ve bu alevin rengi nasil oluyor.hizli ve ofkeli 2 nin basindaki yarista her arabanin rengine gore gore egzozundan alev cikiyrodu.

benim bildiğim alev kitleriyle yapabilirsin ama motorda çok da güzenli değil gibi geliyo bana

İçi Boşaltılmış EksozLarda, Motor Komprasore Bİndiğinde eksozdan ALev Atar.. Yada Seyir HaLindeyken Düşük Vites Yüksek Devir Durumunda Kontak Kapa Tekrar Açarsan ALev Atar Biliyorum..

İçi Boşaltılmış EksozLarda, Motor Komprasore Bİndiğinde eksozdan ALev Atar.. Yada Seyir HaLindeyken Düşük Vites Yüksek Devir Durumunda Kontak Kapa Tekrar Açarsan ALev Atar Biliyorum..

kesnlikle bizim arkdaş 125 cc bir motra sanyi tip egzos taktı uzatıyor redlıne dvre kadar ve gazı salnca egzosta nerdeyse yarım metre alev çıkıyor kontaklada patlatıyorlar

DOSTUM ICINI BOSALTMADAN OLMUYOMU.benim egzosum akrapovic.icini bosaltmak istemiyorum.patlatma olayini biliyorumda alev atmayi nasil yapicaz onu arastiriyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:23 ----------

BEnde Deponun icine kapsül atılıyor biliyorum

kapsul derken?

Bu alev püskürtme işinde profesyonel uygulamalarda araca özel bir çip takılıyor. Bu çip devreye sokulduğu anda motora zengin karışım yolluyor ve yüksek devirde araç egzozdan yanmamış çiğ benzin atıyor. Egzoza da bir çeşit buji takılıyor ve çip zengin karışımı yolladığında bujiyi de ateşliyor. Yüksek devirin yarattığı itiş gücüyle de öyle püskürüyor ateş.

Amatör uygulamalarda ise motorun ayarlarıyla kalıcı oynayarak sürekli zengin karışım yolluyolar ve bujiyi de tahminimce distribütöre bağlıyorlar.

Bu uygulamada egzozun çıkışına çeşitli bobinler koyarak da ateşe renk veriyorlar.

artik nasil oldugunu orendim ve internetten de fiyatlari arastirdim yaklasik 100 eur civari.ancak motora bi zarari varmidir?

MFM

ben birsürü costom chopperda gördüm yüksek devirde ateş çıkıyor egsozlardan baya bi yaklaşık 2 karış kadar özellikle highway hawk down tipi egsoz kullanıyolar aşağıya doğru ve kısa yüksek devirlerde oldukça ateş çıkıyor bende merak etmiştim de artçıyı yakmaya gerek yok diyip vazgeçmiştim :mrgreen:

MFM

eh GKN abi hadi anlat şimdi nasıl olluyor bu zararı varmı nedi ne değildir madem yapan kullanan var yakınımızda :)

GKN

Birşey kullanmıyoruz canım benim..
Motor patlatma zamanında sübaplar kapalı bir şekilde ateşlemekte, ilk patlamada çıkan basınç gücünün içerisinde oluşan atel ve gazlar motorun pistonunu aşşağı göndermekte bu esnada egzoz sübap ı açılmakta, ve ordaki ateşlerin bir kısmıda egzoza doğru ilerlemekte.. Hadise bundan ibaret..
Eğerki motosikletinizde standart egzoz varsa, bunların geneli geri dönüşümlü olduğu için bu alevi göremessiniz, ihtiyacınız olan şey bir açık egzoz..
Bende manifolt itibari ile performans egzoz olduğu için ortadaalevli malevli geziniyorum, redline a yakın uzun süre gittiğimde egzozun içinde sabit ateş hadi görünüyor..
Motosiklere herhangi bi zararı olmayan bu durum zaten makinanın kimyasında var, siz istesenizde istemesenizde, kesiciye yakın değiştirrilen vites aralarında bu alev çıkıyor..

MFM

hmmmm anladım ozaman bizdede düz boru şeklinde yapılan egsozlarda bunları görmek mümkün eyvallah abi saolasın bilgilendirme için :cat:

MFM

abiiii onee ya o harika kırmızı olması çok yakışmış egsoza ghost rider gibi gezersin valla :D

Birde kontak olayı var.Motosiklet giderken bas debrşyaja kapat kontağı.Motosiklet çalışmıyorken ver gazı.Aç kontağı bırak debiyajı.ÇAT! Ama dikkat et arkadaşla yaparken ben korktum ilkinde.:) Bu arada Suzuki o manifoldu ve egsozu nasıl kızartmış anlamadım?:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar