Egzos'daki lekeler...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaslar motorumun nikelaj egzoslarinda ayakkabi tabanindan bulasmis olan yanik plastik izleri var. Bunlari nasil temizleyebilirim?

Soğuk su döküp,eksoza yapışan plastik eriğini sertleştirdikten sonra,sert ama çizmeyecek bir spartula veya kör bir bıçak,yada veet ağda kazıyıcısının sert mika bıçağıyla temizleyebilirsiniz:)
Arada bir buz sürerseniz yapışıp kalan malzemeyi sert ve kırılgan hale getirip,zayıf anından faydalanarak 2 puanı alabilirsiniz.:p

Son düzenleme:
hocam, lekeler komur gibi olmus. dediklerinizi yapicam

hiçbir şeye gerek yok motor ve eksoz sıkcakken sert tahta parçası ile kazırsan hiçbirşey kalmaz...

maket bıcanı alacasın morotu yıkadıktan sonra oturacaksın onune baslayacaksın kazımaya allah sabır versın

Hocam egzosu 1ytl demir para ile hafifce kazı para hem çizmez hemde lekeyi çıkarmanda yardımcı olur .

ben o lekeleri egzost sogukken..kaliteli bir pasta cilayla çok hafif bastırarak temizledim...haa bu arada cif de çok işe yarıyor ...işin püfü fazla bastırmamak

ben nikelaj parlatıcısyla ovup tırnağımla kazıdım ama tırnak bile çizik yaptı aklında olsun

Lekeleri hallettim :) Egzos iyice soguduktan sonra maket bicaginin ters tarafiyla cok hafif kazidim tertemiz oldu. isin puf noktasi, plastigin iyice yanip komurlesmesini bekledim :)

iyi halletmişsin kardes ama biraz daha parlamasını istiyorsan bir tane nikelaj parlatıcı ol 1-2 ytl falan onunla silersen işil işil olur vallahiii....

keske derin cizikleri de boyle yok edebilsem :(

vallahi o biraz zor ama çiziklere çok kalın degilse macunm attırıp üstüne tekrar nikalaj attıra bilirsin bende rx135 varken oyle yaptırmıstım ve güzel olmustu işin acayıp tarafı macun sıcakla atmamıştı...:cyclopsan

benim egsozta da lekeler var. ancak ayakkabı izi değil. motoru kullanılmış aldım. aldığımda vardı bu lekeler. sanki su damlayıp iz yapmış gibi. tam artçı ayaklığının altında. gaz yağı ile sildim çıkmadılar. egsozun geri kalanı tertemiz oldu ama o izler hiç etkilenmedi. bir de tiner veya aseton ile temizlemeyi denicem ama pek ümitli değilim.

lekelerin sebebi belki deniz suyu gibi bişeydir. tuzlu su sıcak egsoz üzerinde nikelajı bozmuş olabilir diye düşünüyorum ama nasıl oluştuğunu da bilemiyorum, bilsem bir fikir üreticem. siz hiç böyle birşeye rastladınız mı? nikelaj bozulmuş olabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar