- Konu Yazar
ileride motosiklet eğitimi alacağım bütcem 300-500tl arası Honda eğitimleri mi daha verimli olur Gis akademi mi?
hondadan da eğitim aldım gis akademidende. şunu söyleyeyim honda biraz daha fazlaca eğitiyor yani demolar örnekler uygulamalar daha fazla.
Ben kesinlikle Honda'yı öneriyorum. Honda'dan 2 eğitim aldım, hocaları çok iyi, çok yakından ilgileniyorlar, yanlış yaptığımız birşey olursa hemen düzeltiyorlar. Ayrıca pisti de oldukça büyük ve eğitim motosikletleri de CBF150, Gs3 ve Gs4 eğitimlerini CBF1000 ile veriyorlar.
GİS akademide eğitim bir gün, Honda'da iki gün. GİS'e kendi imkanlarınızla gitmek zorundasınız, öğle yemeği ücretli ayrıca içtiğiniz suyun ve çayın da parasını alıyorlar.
Honda'da servis ile gidiyorsunuz. Çay, su, kahve, soda, ayran, kahvaltı yapmayanlar için soğuk sandviç ve öğle yemeği de fiyata dahil.
Honda teorik eğitimi klimalı sınıfında TV destekli veriyor. Gis akademi açık havada ayakta.
Honda'da oluşabilecek kazalarda ilk müdahaleyi yapabilecekleri revir ve sağlık personeli var. Gis'de ise ilkyardım eğitimi almış eğitmenler.
Sonuç olarak Honda aldığı parayı son kuruşuna kadar hak ediyor.
Honda genel olarak iyi fakat motoru hic bilmeden gidiyorsaniz bazi eksileri var. Soyle ki 15 kisi ardarda surdugunuz icin surekli bir kosusturma temposu icindesiniz. Kalabalik nedeniyle egitmenler sizinle birebir ilgilenmiyorlar. Ben ornegin cokca hata yapmistim. Burada cesaretlendirici bir yaklasim beklerken siz gidin once bir sene bisiklet surun tarzinda umursamaz bir yaklasim acikcasi hic hos degildi. Madem durum buydu egitim bitince neden sertifika verildi? Karakterim nedeniyle egitmenin bu tavrini iplemedim ve gidip surucu kursunun haftasonu egitimlerinde pekistirme yapip ehliyetimi aldim ve surmeye basladim. Egitmene kulak asmis olsam motordan sogurdum. Diger yandan guvenli surus teknikleri ogrenmek icin kesinlikle cok faydali. Pist guzel. Ancak bir iki kez duz gidip geldikten sonra acemi birinin surekli zorlasan parkurlara sokulmasi garip geldi bana. Oyle parkurlar ki eminim bugun gitsem bazilarinda yine zorlanirim. Japon sistemi demek boyle. Ortam medeni. Tavsiye ederim ama olumsuz yonlerini soylemeden de gecemem.