Ben kaç aydır çatlıyorum birde beni düşünNe sorunmuş arkadaş meraktan çatlıyorum şu an. Umarım sorunun hallolur ya :santa:
avans ayarından olabilirmi?
gugıl amca bu şekilde çeviriyor :
"Görsel bir çek. Siz krank mili sensörü kapağı ve supap kapağını çıkarın oylandı. Ardından silindir 1 ve 4 TDC de böylece krank mili pozisyon, daha sonra görsel onlar emin olmak için eksantrik mili dişlileri üzerindeki işaretleri konumunu kontroluygun pozisyon. One, oldukça kolay görünür diğer bir ayna görmek için gerektirir ve oldukça rahatsız edici. Eğer bu kadar motorun içine kazılmış görürken ben sadece önde gidiyor ve valf açıklığını kontrol ve üzerindeki sıkıştırma kontrol öneririm Daha sonra silindirler.
Süreci çok daha iyi indirmek için buraya kullanılabilir servis kılavuzu açıklanmıştır: "BURADA da manualin adresini vermis."
Ustama sordum. Bir şekilde İzmir e gelirse çözebileceğini söyledi fakat 1 günlük iş olmadığınıda ekledi. Aklında bulunsun yolun düşerse eğer![]()
Çok sağolasın üstad bence güzel bir çeviri oldu.Mantıklı yazılanlar.Eksantrik mili dişlisi ; sanırım crankshaft kapağının içindeki dişliden bahsediyor , doğru konumda olduğuna bakmam gerekiyor.Bunu kitapçıktan okumam gerek çünkü bilmiyorum.Ustalar buna baktımı bakmadımı bilmiyorum fakat zaten crankshaft sensörü değiştiricez o sırada bu konumada bakmam gerek.Bu arada o dişlinin üzerinde konumlar yazıyor ne anlama geldiğini bilmiyorum , kısaca anlatıcak biri varsa yardımcı olabilir şayet kitapçıktan da bakıcam zaten.Bu bir görsel kontroldür. Krankşaft ve valf kapağını açmalısın. Daha sonra crankshaftı 1. ve 4. silindirler TDC konumunda (top dead centre) olacak şekilde ayarla, daha sonra gözle eksantirik mili dişlisindeki işaretleri kontrol ederek doğru konumda olduğundan emin ol. İşaretlerden birisi kolayca görülebilir fakat diğerini görmek için bir ayna gerekiyor ve bu biraz can sıkabiliyor. Bu kadar motorun içine girmişken sana önce subap ayarlarını daha sonra silindirlerin üzerindeki sıkıştırmayı kontrol etmeni öneriririm.
Bu işlemler servis kitapçığında daha iyi açıklanmıştır, buradan indirebilirsin.....
Umarım doğru çevirmişimdir.
Videoyu izlettim ve değiştirdiğiniz parçaların listesini gösterdim. Tabikide herkes çözülmesini istiyor fakat kolay bir sorun değil bildiğiniz gibi.Eyvallah üstad , sizden ,ustalardan , tüm motosiklet platformlarındaki üyelerden , yurtdışındaki motor tutkunlardan aldığım bilgilerle Allah'ın izniyle hiçbir yere göndermeden çözücez.
Şunu anladım , hiçbir usta motora sizin özendiğiniz kadar özenmiyor.O yüzden hiçbir yere göndermeyi düşünmüyorum.Şayet defalarca gönderdik süreci takip ettiyseniz iyi bilirsiniz.Ve bu süreç ben dahil birçok kişiye tecrübe olacak , kullandığımız motor hakkında kesinlikle bilgi sahibi olmamız gerektiğininde herkes farkına varacak.Sorunu çözersek eğer ; şaşırtıcı şeyler ortaya çıkıcak ustalar arızayı nerede aradı ve arıza nerede çıktı gibi yapılan birçok yanlışları burada tek tek yazacam.Hayırlısı.
Videoyu izlettim ve değiştirdiğiniz parçaların listesini gösterdim. Tabikide herkes çözülmesini istiyor fakat kolay bir sorun değil bildiğiniz gibi.
Bu ustanında diğerleri gibi adı usta değil. Bir çok zor sorunun üstesinden gelmiş, mv agusta, ducati vs motorlara bakan, sürpriz şeyleri çözebilen biri.
Burda bahsi geçen ustamızhttp://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/100283-bu-moto-calibre-250cc-28.html
Yinede çözemez iseniz bir düşünün derim. Saygılar
Sen dediğim şeye bir baktır...Çok sağolasın üstad bence güzel bir çeviri oldu.Mantıklı yazılanlar.Eksantrik mili dişlisi ; sanırım crankshaft kapağının içindeki dişliden bahsediyor , doğru konumda olduğuna bakmam gerekiyor.Bunu kitapçıktan okumam gerek çünkü bilmiyorum.Ustalar buna baktımı bakmadımı bilmiyorum fakat zaten crankshaft sensörü değiştiricez o sırada bu konumada bakmam gerek.Bu arada o dişlinin üzerinde konumlar yazıyor ne anlama geldiğini bilmiyorum , kısaca anlatıcak biri varsa yardımcı olabilir şayet kitapçıktan da bakıcam zaten.
Sen dediğim şeye bir baktır...
Sorunun çok basit geldi bana...
Ustamın dediğine göre anlaşılması çok zor bir olaymış...
Çöözülsün artık senin olay yahu![]()
Bugün teknisyenle nihayet görüsebildim.
Her teknisyen gibi görmeden bir sey söyleyemem cevabini verdi.
Ben de,
ben görmeden bir sürü soruya cevap veriyorum,senden sorunu çözmeni degil, nerelere bakmamiz gerektigini söylemeni istiyorum dedim.
Hata kod numarasina bobin dedi ama bobini degistirdgimizi söyleyince o da gaz kolu dedi.
Baska ne olabilir diye sordum.
Söyledi ama ben Türkçeye nasil çevirecegim bilemedim.
Simdi ben sana tarif edeyim sen insallah anlarsin.
Bazi modellerde kayis, bazi modellerde zincir olarak bulunan bir nane var.
Bu atesleme zamanini ayarlayan mile bagli bir nane.
Courroie de distribution diyorlar burada
bu yanlis takildiysa olabilirmis.
Diger sebepleri de saydi ama saydiklari buraya yazan arkadaslarla ayni.
Velhasil kelam benim anladigim nedenle ilgili bir sorun yasiyorsan, sonsuza kadar çözememe ihtimalin var haberin olsun.
O serefsiz zincir çikarilip takilirken isaretlenmesi gerekiyor.
Yapilmazsa bir sürü dert açiyor ve teknik imkan yoksa ancak deneme yanilma metoduyla sorun çözülebiliyor.
Hadi hayirlisi.
Ha bu zincir ateşleme zinciri değil... Sentesi bunlarda gözle mi bişeyle oluyormuş... Zincirle değilmiş...Samet yanilmiyorsun,
Alpim kelim de ayni seyi söylüyor.
Sanirim sorun burada.
Tabi sendör hedehüdesini de yabana atmamak lazim.
Bu elektronik isi bizi bozdu.
Keske aye sag olsaydi.
Simdi hizi gibi yetisir, tüm elektronik hede hûdeyi bize kitap gibi okurdu.ale: