EDS'den ceza yiyen varmı?

Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
605
anadolu yakasından avrupa yakasına geçişlerde eğer trafik yoğunsa emniyet şeridini kullanıyorum bazen, malum eds var ama henüz bir ceza ile karşılaşmadım, acaba bu yolu benim gibi kullanan ve ceza yiyen varmı?
 
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
2,748


olmadıgı yerden bile çıkıyor,dikkat etmek lazım yok deyipde geçersen yarın birgün eline mektup gelirse şaşırma.
 
Katılım
1 Nis 2004
Mesajlar
508
Elektronik Denetleme Sistemi; trafik akışı kontrolünün sağlanması ve şehir yaşantısının kurallara uygun, medeni bir yapıya kavuşturulması amacı ile kent trafiğinde kural ihlali yapan araçların tespiti için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen bir uygulamadır.

EDS Levha

Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi; kavşaklarda kırmızı ışık ihlallerinden kaynaklanan kazaların önlenerek, can ve mal güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacı ile geliştirilmiştir. Sistemin işleyişinde; kavşak noktalarında trafiği gözleyen kameralar, kırmızı ışık ihlali yapan araçları tespit edip fotoğraflamakta ve fotoğrafların Trafik Kontrol Merkezi’ne iletilmesi sonucunda ihlali yapan araç sürücüsü hakkında yasal cezai işlem yapılmaktadır.

Arıza durumu dışında emniyet şeridinin kullanılmasını önlemek amacı ile faaliyete geçirilen Emniyet Şeridi İhlal Tespit Sistemi’nde ise; Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi’nde olduğu gibi, yolun farklı noktalarına yerleştirilen sensörler aracılığı ile şeridi gereksiz şekilde işgal eden araçlar görüntülenmektedir.

Kırmızı ışık ve Emniyet Şeridi İhlal Tespit Sistemi’nden elde edilen görüntüler, ceza makbuzları ile birlikte sürücülerin adreslerine gönderilmektedir. Ayrıca araç bilgilerinin tescil kayıtlarıyla tutarlı olup olmadığı da bu sistem aracılığıyla kontrol edilebilmektedir. EDS sonucu uygulanan cezai işlemler Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluğundadır.



http://tkm.ibb.gov.tr/its/itsEds.aspx

anadolu yakasından avrupa yakasına geçişlerde eğer trafik yoğunsa emniyet şeridini kullanıyorum bazen, malum eds var ama henüz bir ceza ile karşılaşmadım, acaba bu yolu benim gibi kullanan ve ceza yiyen varmı?

Tavsiye etmiyorum . Ama profesyonel çekilmiş fotoğrafın olsun istiyorsan o ayrı :p
 
Son düzenleme:
Katılım
26 Ocak 2008
Mesajlar
1,547
Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Ben bi kere EDS olan bir ışıktan tam kırmızıya dönerken geçtim gece karanlıkta. Arkamdan flaşlar patladı. Kesin gelecek cezası. :) Dikkat edin.
 
Katılım
16 Şub 2008
Mesajlar
304
kırmızı ışık ihlali 110 ytl kırmızı ışıkta uygun yerde durmama ( çizgi ihlali ) 55 ytl sanırım geçen kulak misafiri oldum ceza yiyen bi arkadaşıma :S
 
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
2,748
owww! birdaha geçmicez demekki..kaç gün sonra adrese ulaşıyor bilgin varmı?
bide cezası ne kadar?

6 ay içinde adres ulaşıyor ve kırmızı ışık ihlali sanırım 106 ytl şerit ihlali de 118 ytl olması lazım bildigim kadarı ile

Ben bi kere EDS olan bir ışıktan tam kırmızıya dönerken geçtim gece karanlıkta. Arkamdan flaşlar patladı. Kesin gelecek cezası. :) Dikkat edin.

kesin gelecek,geçenler de araba ile ışıklarda duruyorum kavşakta karşı tarafa bakarken arabanın birinin kırmızıda geçtigini gördüm ardından flaşlar patladı iki kere,heh dedin cezayı yedi..:queen:
 
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
12 Ocak 2008
Mesajlar
1,332
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motoshow a giderken ben ve kuzenim yedik üstelik 2 tane...
 
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
41
Eds Cezaları Ağır Ona Göre

MİLLET BU ARALAR EDS CEZALARI ÇOK DUYUYORUM HABERİNİZ OLA. MALUM MESLEK OTOMOTİV SÖKTÖRÜ OLDUĞU İÇİN MÜŞTERİLERDEN Bİ ÇOĞUNDA GÖRÜYORUM KARTPOSTAL GİBİ FOTOĞRAFLARINI. FINDIKLI KÜÇÜKYALI HATTINDAN İVECO DAİLY MİNİBÜS SAHİBİ Bİ ARKADAŞIM BOSTANCI E-5 KARAYOLUNA ÇIKIP BOSTANCI KÖPRÜSÜNE İLERLERKEN EDS YE TAKILIYOR EMNİYET ŞERİDİNDE VE EVİNE 4 KEZ CEZA GELMİŞ. DÖRDÜNÜDE GÖSTERDİ DEDİMKİ AYNEN KARDEŞ SAKLADA TORUNLARINA GÖSTERİRSİN HATIRA DİYE ALBÜM YAPMIŞSIN BU NE YAV:d:d HAHAH. BU ARADA DAYIM BOSTANCI SAHİLDE YAYA ŞERİDİ ÇİZGİLERİNİ İŞGAL ETTİĞİ GEREKÇESİYLE KIRMIZI IŞIKTA DURDUĞU İÇİN(TAMPON BAŞLANGIÇ ÇİZGİSİNDE DURUYORMUŞ 20 CM LİK İŞGAL SONUCU YANİ ) EDS 'DEN 150 MİLYON CİVARINDA CEZA YEMİŞ. HAYDİ RASGELE BİLMEM ANLATABİLDİMMİ BAŞKA BİŞEYEDE BENZEMİYOR AKSİNİ İSPAT YADA POLİSE İTİRAZ DA EDEMİYOSUN
 

esp

Katılım
3 May 2008
Mesajlar
195
Evet yahu bende bı defa ödedım eds cezası hemde her zaman geçtığım yolda olduğunu dahı bılmıyodum arabayla geçtım onun ıçın bıraz daha dıkkatlı olmak lazım pahalıya patlıyo :(
 
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
63
eds den başka bi de mobese kamerası mı ne var hani kavşaklara koyuyolar ya ondan ceza yiyen oldu mu hiç peki.
ben bi kaç kez mobese olan kavşakta kırmızı ışıkta geçmiştim ama daha bi şey gelmedi
 
Katılım
20 Mar 2008
Mesajlar
65
ben de merak ediyordum ne zamandır. arabalara yazılıyor ama motosikletlere yazılmıyor diye biliyorum. motorcu arkadaşlar trafik sıkışık olduğu zaman emniyet şeridini kullanıyorlar çoğu zaman.Aslında motosikletlere böyle bi imtiyaz tanınması lazım.
 
Katılım
16 Şub 2008
Mesajlar
1,266
mobeseden ceza yok bıldıgım kadarıyla yoksa benım pederın bayagı olmustur.
 
Katılım
13 Ocak 2008
Mesajlar
1,903
ümmet abi bi kere yakalanmıştı 50-100 arası bi ceza gelmişti sanırsam emniyet şeridini kullandığı için
 
Katılım
9 Ağu 2007
Mesajlar
177
Allah Istanbul'dakilere yardim etsin, ne guzel, hersey var buyuk sehirde, is-imkan-aktivite-bogaz-deniz-manzara, biz de gelmek isteriz, fakat bir de trafiginiz var ki hic cekilmiyor... Simdi bir de EDS-MOBESE falan kontrolu ciktiysa nerede kaldi motosikletin pratikligi, aralardan gecmeleri. Eger kopru trafiginde arabalar gibi bekleyecekseniz, debriyaj birakip sikmaktan, ayaklari kaldirip indirmekten yaslanip gidersiniz. Emniyet seridi ihlallerine ben de karsiyim, ozellikle de arabalarin yaptigi "uyaniklik" aslinda digerlerine hakaret gibi geliyor, sanki trafikte tikilmis olanlarin akli yokmus gibi... Ancak adi ustunde, "Emniyet Seridi", hem de acil durumda kullanmak icin musait kalmasi gerekiyor.
 

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
281
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim amcam yemiş resmi yanında taşıyo
 
Katılım
14 Eyl 2006
Mesajlar
5,631
owww! birdaha geçmicez demekki..kaç gün sonra adrese ulaşıyor bilgin varmı?
bide cezası ne kadar?

01-05-2008 tarihinde şirket araçlarımızdan biri sakaraya temde 162 km radara hızla yakalanmış

237 ytl ceza yakışıklı bir fotoğrafla 10-05-2008 tarihinde tebliğgat elimize ulaştı:cat:

10 günde işi bitirmişler:mrgreen:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst