EDS'den ceza yiyen varmı?

ben de merak ediyordum ne zamandır. arabalara yazılıyor ama motosikletlere yazılmıyor diye biliyorum. motorcu arkadaşlar trafik sıkışık olduğu zaman emniyet şeridini kullanıyorlar çoğu zaman.Aslında motosikletlere böyle bi imtiyaz tanınması lazım.

hiçbir imtiyaz yok dün geziye gittiğimiz achille nickli kemal arkadaşımız 2 defa emniyet şeridi ihlalden ceza yemiş:cat:

galiba bugun ben yakalandım ama tam emin deılım dümdüz yola kitlenmıstım sonra bı baktım ışıklar turuncu ooldu frenlesem duramazdım bende bastım gıttım bakalım ne olcak :pale:

bi zamanlar bu tür denetimler avrupa ülkelerinde var diye amma öykünürdük...şimdi başımıza bela oldu :))
benim merak ettiğim şu: trafik sıkışık değilken de emniyet şeridinden gidersek yine ceza gelir mi??

Geç bile kalınmış

Bence geç kalınmış süper bir uygulama ve sonuna kadar destekliyorum:cat:
Bu sayede trafik hayvanları hakettikleri cezaları yemek suretiyle adam olur inşallah.
Tek dileğim, Kırmızı ışık ihlalini 3 kez yapanların sürücü belgelerinin ebediyen iptal edilmesi:wiinkk:
Avrupada olduğu gibi....

bi zamanlar bu tür denetimler avrupa ülkelerinde var diye amma öykünürdük...şimdi başımıza bela oldu :))
benim merak ettiğim şu: trafik sıkışık değilken de emniyet şeridinden gidersek yine ceza gelir mi??

Pardon niçin BELA oldu ki bu uygulama:silent: ihlal yapanlar korksun:cat:
Trafik skışık ya da değil trafik kural ihlalleri her iki haldede cezai takibata alınır.

Yaşasın, Emniyet teşkilatı bu sayede zengin olacak ve en üst düzey sistemlerle donatılacak:queen::queen::queen:

Son düzenleme:
Arkadaşlar, ben devamlı emniyet şeridinden gidiyorum, birçok defa polisin önünden geçtim, bişey demediler. Geçen gece geçerken de flaşlar patladı, inşallah bişey gelmez.

Geelcek olursa heralde 50 tane birden gelir. :pale:

arkadaslar koprudeki edsler kaldırıldı sanırım cunku artık kamera falan gormuyorum koprudekiler kaldırılmıs olabilir eskiden olan yerlerde simdi yok

oo benim başlık hortlamış ne güzel :) bende tem-e5 bağlantı yolunu kullanıyorum, baya bi kamera var anca hergün geçtiğimden bişey farkettim, sadece AKOM'un önünde 3 kamera gerçek, kasası farklı, arkasında kabloları var, diğer kameralar içi boş kutu, kablo yerleri var içinden kablo geçmiyor, hatta biçoğu yola bile bakmıyor.. ilgilenen olursa tam yerlerini sölerim ;)

Anadolu yakasında kiler aktif değil henüz galiba, 100 lerce kez geçtim hala ceza yok; bu arada sorguladığımız ekranda askerlik adresim var, 8 sene öncesi nerden bulmuşlar, ruhsat bilgilerine nasıl girmiş, aklım bi türlü almadı :silent:

Cezalar sadece EDS uyarısı yazan bölgelerdemi var.
2 köprüde direklerde kamera var ama yerde eds yazısı ve uyarısı yok.
2 köprüdeki kameralar yolu gözetlemek içinmi. Köprü dışında otoyollarda kamera olan ama eds yazmayan yerlerdede kameradan ceza kesiliyormu.

Eğer her yerde ceza varsa o zaman ne anladım 2 köprüde 2 saat motor üstünde beklemekten . Binerim arabaya kalabalık trafige ve işkenceye benimde katkım olur. Nasıl olsa motorlada arabaylada bekleyeceğim.

Anadolu yakasında kiler aktif değil henüz galiba, 100 lerce kez geçtim hala ceza yok; bu arada sorguladığımız ekranda askerlik adresim var, 8 sene öncesi nerden bulmuşlar, ruhsat bilgilerine nasıl girmiş, aklım bi türlü almadı :silent:

Ben flaşları anadolu yakasında, E5 emniyet şeridinde patlattım. :)

Motosikleti
Pcx
şehrin içinde egzozları muayene görmemiş havayı kirleten 100'lerce otobüs dolaşıyor, koşuyolu'nda yeşilden direk kırmızıya geçen bir lamba ve hemen önüme atlayan bir araba yüzünden düşmüştüm bir kere..
onları düzelteceklerine motorlara emniyet şeridine girdin diye ceza kesiyorlar,
bir kadıköy iskelesini yenilemek için 2,5 milyon ytl harcıyorlar.
her işini doğru yaptın trafik cezası sana kaldı.
belediye milletin parasını çarçur etme kendi işine bak sen

Aslında motosikletlere Emniyet şeridi yasak olmamalı. Almanyada çoğu emniyet şeritleri Belediye otobüslerine ve taksilere serbest. Tabiki ordaki taksiciler ve otobüs şöförleri 10 numara :) kural ihlali diye bişey sözkonusu bile değil. Ordaki radarlar önden çekiyor, yani Motosikletin plakası görünmüyor.

Şu Metrobüs yolunuda Motosikletlere açsalar SÜPER olur :)

arkadaşlar bana yeni geldi. geçen sene kesilmiş ceza yeni işleme koymuşlar.

55 X 21 = 1,155 TL

korkunç bir rakam.

motoru ilk aldığım ay yediğim ceza bu.
siz siz olun aman girmeyin.
ceza yazılmaz diyen arkadaşları kınıyorum. sizlere güvendik yarı yolda borçlu çıktık :)

55 X 21 = 1,155 TL

korkunç bir rakam.

ceza yazılmaz diyen arkadaşları kınıyorum. sizlere güvendik yarı yolda borçlu çıktık :)

dostum senin motor kaç lira zaten bence hiç ödeme bana gelse böyle rakam valla şimdiki motorumu kullanır kullanır sonra çöpe atarım ama ceza isme göre hep baki kalıyosa o zaman ödemen lazım

55 X 21 = 1,155 TL

korkunç bir rakam.

21 kere geçiş mi bu, bir de geçen sene ise biz 1-2 ay gelmeyince kesilmiyor herhalde dedik seneye 5-6 milyarılık fatura çıkarırlarsa önümüze bak sen o zaman :)
----------------------------------------------------------------------------------------------
içime kurt düştü, gelirler.gov.tr den sorguladım ceza falan yok, ayrı bir yerden mi geliyor bu cezalar?

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
konu başlığını bazı arkadaşlarımız farklı yorumlamışlar, kırmızı ışıkta gecersen bunu ya kamera yakalar yada ileride ekip seni cevirir ancak önemli olan, motosikletler emniyet şeridinden giderken kameralar çalışıyormu?? yani ben yolda görüyorum kuryeler emniyet şeridinden hiç çıkmıyor, hepsine ceza gidiyor mu?

SORU ŞU: emniyet şeridinden gitmek cezaya sebep olur mu??

ne meraklıymışız kırmızıda geçmeye, emniyet şeridi kullanmaya..

Emniyet şeridi zaten bize yasak ama 1 yıldır boğaz köprüsü Bostancı arası trafik sıkıştığında emniyet şeridinde gidiyorum, eğer bu cezaları topluca yolluyorlarsa yandım desene :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar