EDS Hakkında...

Herkese iyi akşamlar,

Arkadaşlar bu konu açıldımı bilmiyorum ama arattım bulamadım.Öyleyse kusura bakmayın.
Son aylarda yeni bir sistem geldi EDS diye istanbulda oturanlar bilirler.(Diğer şehirlerde varmı bilmiyorum) Emniyet şeritlerini pek kullanmamaya çalışsamda bazı yerlerde mecbur kalıyorum.Özellikle sabah ya da akşam köprüyü geçerken yoğunluktan dolayı ordan gidiyorum.Büyük çoğunluğumuzda öyle.Fakat yavaş yavaş eds sisteminin kameraları yerleşmeye başladı görmüşsünüzdür.Önce yerlere yazdılar şimdide kameralar var.Sistem şuan aktif mi bilmiyorum ama bi sabah kalktığımızda posta kutumuz cezalarla dolu olur mu:silent:
Bu sistemde bizlere de ceza kesiliyor mu bilgisi olan ya da kötü tecrübesi olan oldu mu? Bizde araç olduğumuzdan kesilir diye düşünüyorum ama şuana kadar emniyetten gittik diye ceza yemedik ya da ben yemedim:)
Bilgisi olan var mı?

Bu arada sistem fena aktif:queen:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7771735.asp?m=1

Son düzenleme:
bizim patronun aracına bakırköydeki ışıklarda iki kere ceza geldi resimli olarak.
ama ben kuryeleri genelde giderken görüyorum.. fakat birşey dikkatimi çekiyor bazılarının çamurdan arka plakaları okunmaz halde oluyor. bazı yerlerde yazısı olsada zaten henüz kameralar yok.

Boğazköprüsünde yeni yerleşti sanırım ya da ben yeni gördüm :)evet kuryeler gidiyo ama ben özellikle girmekten kaçıp şerit üstünde gidenleride görünce kesiliyo heralde o yüzden girmiyolar diye düşündüm burda sormak istedim.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Benim bildigim kadariyla, emrinet seridini luzumsuz isgal edenler fotograflanacak. Plakasi okunan kimseler ise haliyle ceza kesilecek. OGS sistemine benzer bir olay. Fotografla-Ceza kes mantigi. Plakasi okunmayan araclarla nasil basa cikabileceklerini bilmiyorum. :)

EDS(elektronik denetleme sistemi)istanbulun otoyollarının tamamında emniyet şeritlerinde yzıyor. ancak bazılarının kamera ve sensör montajları tamamlan madı. yani her EDS yazan emniyet şeridi aktif denetleme yapmıyor. bence emniyet şeritinde eds yazsın veya yazmasın sonuçta normal koşullarda kullan mamak gerekir. benimde gördüğüm kuryelerin birkaçtanesi plakasını kağıla kapatıp emniyet şeritini kullanıyordu. :farao:

Uygulamada motosikletlerede ceza yazıyorlar.Cezası gelen arkadaşlar var.

EDS yazan yerlere Kesinlikle girmeyin.

Plakası okunmayan veya 1 harften hareketle model tip belirliyerek basıyorlarmış cezayı miktarlarda ağır.

5-6 ay once EDS sistemi baslatilmis bazi otoyol bolumlerinde, emniyet seridine giren arac sayisi 2600 iken.. su anda 250'ye inmis. yani cezalar cok guzel geliyor, odetiliyor, kacari yok. taksi ve dolmuscular bile giremedikleri icin sikayet ediyorlardi. zorda kalmadikca girmeyin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Genelde haliç üzerinde emniyet şeridini kullanıyorum mecburiyetten ama hiç ceza gelmedi.

köprüden avrupa tarafına geçerken ki eds sistemleri aktif sanırım çünkü kameraları takılı.ama anadolu yakası e-5 te daha kamera takmadılar.girmemek lazım motor araba ayırt etmiyolar kesiyorlar cezayı.

peki bu otomatik sistem, emniyet şeridinin gereksiz kullanıldığını nasıl tespit ediyor? yani aracım bozulup da emniyet şeridine girdiğimde veya bir hasta taşıdığım için emniyet şeridine girdiğimde de ceza mı gelecek? bu durumda emniyet şeridi sadece polis ve ambulanslar için mi olacak?

peki bu otomatik sistem, emniyet şeridinin gereksiz kullanıldığını nasıl tespit ediyor? yani aracım bozulup da emniyet şeridine girdiğimde veya bir hasta taşıdığım için emniyet şeridine girdiğimde de ceza mı gelecek? bu durumda emniyet şeridi sadece polis ve ambulanslar için mi olacak?

4 lü yakıp reflektör açarsan aracının hareket halinde olmadıgı anlaşılır:)

Hasta tasımak için emniyet şeridine giremezsin, arızalı ilk arabayla limuzin olup milletinde kanını dökersin. Nereden çıktı bu??

Polis ve Ambulansta emniyet şeridini kullanmazlar (kullanmamaları gerekir) adı üstünde emniyet şeridi arızalı araçlar için. Karterden yag akıtan orda, hararet yapan orda, kırık camlar oraya süpürülüyor. Nasıl emniyetli sürüş yapılacak?

Ambulansa nasıl yol verileceğinin cevabını arama çünkü bizde ambulansa yol verecek kültür, yol vermeyeni pişman edecek kanun yok

Ona buna sürekli zam yapacaklarına burdan alsınlar parayı işte. :)

Henüz ceza yemedim ama bende kullanıyorum emniyet şeridini. Kullanmayada devam edicem ,kamyonun bile hız limitinin motosikletten fazla olduğu bir yerde ben kendimi en güvenli emniyet şeridinde hissediyorum .İnsanı zorla kuralları çiğnemeye zorluyorlar.

1. Ya hızlı gidiceksin ezilmemek için.
2. Ya en sağda gideceksin ezileceksin.
3. Yada emniyet şeridi ihlali yapıcaksın.

Motosikletle Antalya, Bartın,Çanakkale,3 kere Balıkesire gittim eğer bana verilen hız limitlerine ve kurallara uyarak gitseydim tahmin ediyorumki bu gezlierin birinden dönemezdim.Gelde kuralları çiğneme

:)arkadaşlar herşeyi boşverin bence biz girmeyiz yırtarız aralardan falan kaçarız olmadı en soldan gideriz bir şekilde hızlı ulaşımımızı yaparız ya arabalar ne yapsın sadece gülüyorum.......:)

arkadaslar kesın plakalıgı yapıstırın plakayı alta temızlemeyın camurunuda olsun bıtsın yav ne urasıyosunuz hem aklınız takılmaz yazdımı yazmadını ceza dıye:d

Bildiğim kadarıyla sadece ambulas kullanabilir emniyet şeridini..yani polis araçları içinde yasak!! ama kullanıyolar tabi birbirlerine ceza kesicek halleri yok:p umutkaan arkadaşımıza da katılıyorum bazen çok daha güvenli.Zaten tehlike hissetmesek daha az kişi kullanır.Tabi abiden durmak isteyen bir araç şeride hızlıca girerse ve bizle çarpışırsa suçlu biziz çünkü yasak yerden gidiyoruz!Buna dikkat etmek gerekli kapatıp gitmemenizi öneririm.

Evet bende geçenlerde öğrendim herkese kesiyolarmış cezayı :) 20km'lik yol boyunca emniyet şeridini kullandım ertesi günde bu EDS olayını öğrendim. Artık kaç tane kamera resmimi çekti ne kadar ceza gelecek veya gelmiycekmi heyecanla bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar