Edirne’de Yaya Geçidindeki Feci Kaza Kamerada

edirne-yaya-gecidi-kazasi.jpg

Edirne’de dün akşam saatlerinde yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan bir kişiye motosikletin çarpması sonucu meydana gelen kaza, çevredeki bir aracın kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Atatürk Bulvarı üzerinde, yaya geçidi öncesine denk gelen noktada yaşandı. Yayaya yeşil ışık yanarken, kırmızı ışıkta duran uymayan 22 AET 352 plakalı motosiklet’in sürücüsü kural ihlali yaptı ve geçitten geçen yayanın üzerine süratle çarptı.

Çarpmanın etkisiyle hem yaya (kimliği O.G. olarak bildirildi) hem de motosiklet sürücüsü (Ü.B.) yere savruldu. Her iki yaralıya ilk müdahale olay yerinde yapıldı, ardından 112 ambulansları ile hastaneye kaldırıldı.

Görgü tanıkları ve güvenlik kamerası görüntüleri, kazanın net şekilde yaya geçidindeki kural ihlali nedeniyle gerçekleştiğini gözler önüne seriyor. Şehirde yayaların güvenliği bir kez daha gündeme gelirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Biz çocukken karşıdan karşıya geçmeden önce mutlaka önce sağa, sonra sola, sonra tekrar sağa bakmamız öğretilmişti. Ben bu yaşımda bile ışıklarda dahi olsam o öğrendiğim kuralı hala uygularım. Videodaki motor sürücüsü mal, andaval ama yaya da biraz tedbirsiz, babasının bostanında yürüyor gibi.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Biz çocukken karşıdan karşıya geçmeden önce mutlaka önce sağa, sonra sola, sonra tekrar sağa bakmamız öğretilmişti. Ben bu yaşımda bile ışıklarda dahi olsam o öğrendiğim kuralı hala uygularım. Videodaki motor sürücüsü mal, andaval ama yaya da biraz tedbirsiz, babasının bostanında yürüyor gibi.
Orasi isikli bir yaya gecidi ve kirmizi yaniyor. Farkindasin dimi Tommy cim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
yayanın o saatte o yaya yolunda ne işi var otursaydı evinde ? =)
Yayanin orada ne isi var asil.

Yollar , kaldirimlar motorculara ait. Dersini almistir umarim. Bundan sonra damdan dama atlayarak seyahat edecek .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olsun, ne ışık yanarsa yansın burası Türkiye

Ben buraya geldikten sonra yasalar degisti herhalde. Motorcuya cinayet serbest mi artik ??????

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Olay Edirne'de geçtiğine göre taraflardan en az birinin alkollü olabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerekir. 🥴

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Burda acaip bir olay var..Motorcu suçlu ama çarpan motorlu değil...
Lamba yandığı anda yaya geçidinden geçcecek motorcu , kırmızıda duramayacak ya da durmayacak motorluyu farkediyor kendisi bekliyor ama, yaya olana ikaz vermiyor.. Bağırsa hooop diye kaza belki olmayacak...Ama raporlarda suçlu kesinlikle motorcu...Hiç kurtuluşu yok...

Motosikleti
Yok
Cezalar caydırıcı değil, görüldüğü gibi kimsenin iplediği yok kuralları. Kırmızı ışık ihlali, 2.750TL midir nedir, kimse için caydırıcı değil ki? Geçerim, yakalanırsam öderim mantığında kural tanımayan sürücüler.

Mesela yapacaksın kırmızı ışık ihlali cezasını, ilkinde aracın değerinin %20'si. Yani 1 milyonluk araba kullanıyorsa 200.000TL ceza ödeyecek.

50 milyonluk Porsche, Ferrari kullanıyorsa 10 milyon TL ceza ödeyecek.

İkincisinde yapacaksın hem aracın değerinin %20'si ceza, artı bir sene de ertelenemez şekilde hapis cezası vereceksin. Üçüncüsünü yapmaz herhalde kimse.

Ancak böyle adam olur herhalde bizim Türkiye'nin trafiği. Can bu yahu, daha önemli bir şey olabilir mi? O yaya geçidinden geçen çocuğun ne suçu vardı da durup dururken bir anda hayatı değişti negatif manada?

Motosikleti
D400
Cezalar caydırıcı değil, görüldüğü gibi kimsenin iplediği yok kuralları. Kırmızı ışık ihlali, 2.750TL midir nedir, kimse için caydırıcı değil ki? Geçerim, yakalanırsam öderim mantığında kural tanımayan sürücüler.

Mesela yapacaksın kırmızı ışık ihlali cezasını, ilkinde aracın değerinin %20'si. Yani 1 milyonluk araba kullanıyorsa 200.000TL ceza ödeyecek.

50 milyonluk Porsche, Ferrari kullanıyorsa 10 milyon TL ceza ödeyecek.

İkincisinde yapacaksın hem aracın değerinin %20'si ceza, artı bir sene de ertelenemez şekilde hapis cezası vereceksin. Üçüncüsünü yapmaz herhalde kimse.

Ancak böyle adam olur herhalde bizim Türkiye'nin trafiği. Can bu yahu, daha önemli bir şey olabilir mi? O yaya geçidinden geçen çocuğun ne suçu vardı da durup dururken bir anda hayatı değişti negatif manada?

yurtdışında bazı ülkelerde oldugu gibi gelire göre ceza ödemesi yapılması lazım diyeceğim de aylık 100k net kar eden berber 2bin tl net kar bildiriyor bu ülkede.

olan yine mavi yakalı garibana olur.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Adamlar bir bok yiyiyorlar, sonra takım elbise giyip mahkemeye çıkıp, hakime efendim diye hitap edip iyi hal indirimi alıyorlar. Lan bana ne sana gösterdiği iyi halden bana ne gösterdi, hakim bir kere sormuyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Adamlar bir bok yiyiyorlar, sonra takım elbise giyip mahkemeye çıkıp, hakime efendim diye hitap edip iyi hal indirimi alıyorlar. Lan bana ne sana gösterdiği iyi halden bana ne gösterdi, hakim bir kere sormuyor.
Hakime göstermek, gösterebilmek önemli. Boru mu hakim bu. Hakime gösteriyorlar, hakim de indiriyor. Kaldırmak lazım tabi.

Motosikleti
Yamaha XSR700
O araba durabiliyorsa motorun duramadım deme şansı yok. Türkiye'de trafik ihlallerini önlemenin en başı kırmızı ışıklardan geçiyor. İstisnasız her kırmızı ışıkta eds olması gerekiyor. Hem trafiği düzene sokar, hem de kazaları azaltır. Hatta her an kırmızı yanabilir diye trafik hızını da azaltır.

Motor üzerindeki dingile gelince de, heö birinin canına kast etti, hem de eve 60 saniye geç gideceğine gidemedi. Bir daha trafiğe çıktığı zaman bunu düşünsün.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çarpan motorcu dingil, şehir içinde duramayacağı hızda gidiyor, zaten şehir içi ana caddede hız limiti 50, yaya geçitlerine yaklaşırken de 30, o kadar hıza ne gerek var, kırmızıda da durmuyor geçiyor.

Yaya da Türkiye'de yaşadığının farkında değil, tamam haklı, kendine yeşil yanınca geçmiş ama sağına ve soluna bakmadan, ters yönden bile araç çıkabileceğine dikkat emeden karşıya geçmek de bu yeni neslin mallığı, haklı ama hastanelik oldu şimdi yazık.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ülkemizde "babana bile güvenme" diye bir söz vardır. Trafiğin şakası yok, yaya geçidiymiş, trafik ışığıymış, kavşakmış aman dikkat, hep kontrol, full kontrol. Trafikte Betamax video kadar aklı olan insanlarla beraber sürüyoruz.

Sadece yayaya üzüldüm.
Böyle motorcuya bir şey olduğun da umurum da olmaz.
Çarptığı bizim ailemizden biri de olabilirdi öyle bok gibi hızlı gidip millete zarar veriyorlar.
Kural yok bir şey yok.
Ceza da almaz gazlamaya devam 3 5 güne.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar