Edirne'de çay ve kahve tek şekerle içilecek

http://www.haberler.com/edirne-de-cay-ve-kahve-tek-sekerle-icilecek-6473263-haberi

Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu, kentte çay ve kahve gibi içeceklerin ambalajlı tek şekerle satılmasına karar verdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, bir vali olarak halkın sağlığını korumanın görevi olduğunu söyledi. Şekerin aslında bir zehir olduğunu, "tek şeker" uygulamasının insan sağlığı açısından faydalı olduğunu düşündüğünü belirten Şahin, şöyle konuştu.

"Tek şeker uygulaması bazıları için sevindirici, bazıları içinse 'Valilik her şeye karışıyor' imajı bıraktı. Sadece tek şeker uygulaması konusu değil. Esas konu şekerin ambalajla sunulmasıdır. Bundan böyle çay sunumu yapan bütün yerlerde öncelikle ambalajlı tek şekerli servis yapımı sağlanacak. Eğer kişi isterse kendisine ikinci, üçüncü şeker verilecek."

Şahin, çay bardaklarının bulaşık makinesinde yıkanarak kullanılmasının da önemli olduğunu vurguladı. Bulaşık makinesinde istenilen temizliğin yapıldığını dile getiren Şahin, şunları anlattı:

"Yoksa diğer yandan leğen içerisine çay bardakları doldurularak üzerine de çamaşır suyu dökülerek bunun biraz bekletilip, sonradan durulanarak çay bardaklarıyla servis yapılması hakikaten son derece zararlıdır. Kanseri evine götüren veya kanseri kahvehaneden evine getiren bir insan durumuna sokmaktadır. Bulaşık makinelerinin alımı konusunda çay ocaklarına süre tanıyacağız. Bu süre zarfında mutlaka her çay servisi yapan yerde bulaşık makinesi ve şekerler ambalajlı olacaktır."

Şahin, insanların oturup çay, kahve içtikleri yerlerde iki yerel ve bir ulusal gazete bulundurmayı da zorunlu hale getireceklerini ifade etti.

Uygulamayı denetleyeceklerini ve kişileri buna alıştırmaya çalışacaklarını dile getiren Şahin, "Bunu yapmamakta ısrar edenleri görürsek idari yönden değişik yaptırımlara gideceğiz. Uygulamaya uymayanlara, emirlere uymamaktan işlem yapılacak" diye konuştu.

Ben kendime 2 sene önce yüyürlüğe koydum ve uyguluyorum.
Bol sebze meyve,

Sigara içmiyorum ama haftada belki ayda belkş haftada 3 4 tane içiyrum,
sonra vicdan yapıp yarım demet maydonoz yada roka yiyorum. :queen: Cigerlerimden özür diliyorum.

ekmek, tuz, şeker, sigara, alkol. enteresan bir ülkeyiz, radikalleşmeye hızla devam ediyoruz.

benim burada anlamadığım sayın valinin "şeker zehirdir, halkın sağlığını da korumam gerekli" demesi. peki diğer şekerli yiyecek ve içeceklere de aynı kısıtlama gelecek mi?

çocuklara yönelik 3 çeşit şeker ihtiva eden şekerlemeler imal edilmekte. glukoz şurubu, fruktoz şurubu, toz şeker bir araya getirilip piyasaya sürülüyor.

Son düzenleme:
Bu valilerle işimiz var. Bundan önceki Edirnede ağaç bırakmadı. Resmi binalar gözükmüyormuş diye kökünden kestirdi. Paralı bazı şahısların otelleri filan böylece görünür oldu..
Marketlerde satılan sucuğun içinde et var mı, yoğurdun içinde süt var mı bakmazlar..

önce yüksek fruktozlu mısır şurubunu yasaklasınlar asıl zehir o. ama yapamazlar, en büyük üreticisi ülker...

Dursun Ali Şahin Edirne'deki görevinden önce Giresun Valisi idi.
Burada da aynı çalışmaları yapmıştı.
Buna ek olarak restoranlarda tuzu da yasaklamıştı.
Masalarda tuzluk kaldırılmıştı.
İsteyen müşteriye tuz veriliyordu.
Kahvehanerlerdeki uygulama da tepki çekse de toplum sağlığı açısından iyi olmuştu.
İnsanlar en azından bir gazete okur hale geldiler.

Ama o gidince her şey eskisi gibi oldu.
Keşke uygulamalar devam etseydi.

Uygulama süper gerçekten çok beğendim.Bulasik makinesi olayı ınce ama faydali olmuş.
Yarinda edirneye gidiyorum 2 yil üniversite var hadi hayırlısı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar