Ederinden fazla fiyat yazma hastalığı

Aslında manetiydi elcik korumasıydı egzozuydu aynasıydı sinyaliydi vs olan şeyler keyfi uygulamadır. Ama lastik güvenliktir. Ne kadar iyi lastik olursa okadar güvenli sürüşün olur. Her motorun fabrika çıkış lastiği ne yazık ki çöp değerinde.. Ve biz o çöp üzerinde kendi hayatımızı riske ediyoruz.

Mesela mt09 piyasasını cbr a uygulamaya kalksak şuan 500r 48000 tl. Benim motoruda en aşşağı 42 43 e koymam lazımdı :) üzerinde bide 3000 tl lik egzoz var oda hediyem olsun derdim :)

Ilanda bi DRZ400SM var. Yalan olmasın yaklaşık 1 buçuk senedir ilanda 10 lira düşmedi adam. Hiç sıkılmadı adam fiyattan

Ayni gerizekaliyi takip ediyoruz sanırım 1 senedir...
Aç köpeğe vakti zamanında "Ya bin lira düş şundan gelip alayım" dedin, pazarlıktır adettendir hesabı, "1 lira düşersem adam değilim" dedi.

Alırsam da ben adam değilim dedim, çürümesini izliyorum motorun :thumright

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Satmak istemiyor demek ki, hobi gibi koymuş ilana soranlarla kafa buluyor...

Hahaha, bugün 2006 moder dragstar 1100 e 55 bin isteyen birini gördüm, ulan dragstar mı kaldı piyasada...

Al işte sana bir örnek.

Sıfırdan Farksız R25
Sıfırdan Tek farkı km si pazarlıksız 333 km'de

32 Bin TL

Sıfırdan tek farkı keşke kmsi olsaymış, fiyat farkı da var. Sıfırından pahalı ekstrası da yok.

Şimdi mesela ben 28 e 1 sene önce 500r aldım. 1490 tl ye lastik taktım. 300 tl ye koruma takozu taktım. Bakımları temizliği zartı zurtu gözüm gibi baktım. Tekrar 28 e koymak aptallık olur yani. 30 bine geri koydum ilana. Bu ederinden fazla yazma hastalığına giriyormu sizce?
Bence girmiyor. 30 yerine 40 yazsaydınız o zaman girerdi. Eski kasası bile 30 a dayanmış siz yeni kasasına 30 yazmışsınız gayet kabul edilebilir ama o fiyata satar mı? zor. Kimsede para yok.

Bende 2017 R25 için ikinci elde 2015 model parası yazdım yine arayan soran yok. Bayinin birine sordum mt09 alacağım R25 i kaçtan sayarsiniz diye, 17 dedi. Şu piyasada 17500e satabilirsem bile kar sayacağım. Maksat bayiye gitmesin genç hevesli bir kardeşe gitsin daha iyi

Bence girmiyor. 30 yerine 40 yazsaydınız o zaman girerdi. Eski kasası bile 30 a dayanmış siz yeni kasasına 30 yazmışsınız gayet kabul edilebilir ama o fiyata satar mı? zor. Kimsede para yok.

Bende 2017 R25 için ikinci elde 2015 model parası yazdım yine arayan soran yok. Bayinin birine sordum mt09 alacağım R25 i kaçtan sayarsiniz diye, 17 dedi. Şu piyasada 17500e satabilirsem bile kar sayacağım. Maksat bayiye gitmesin genç hevesli bir kardeşe gitsin daha iyi

Bence 17 ye bayiye ver gitsin hocam. Ölücülerle uğraşmazsın bi bir ikincisi de hayallerini ertelemezsin. Son olarak da temmuzda otv kdv gecirmeceli donem başlıyor.Ekstra zamlar gelecek

Son düzenleme:
Motosikleti
Bizim milletçe bu satışlarda sıkıntımız kendi zevkimize göre; egzoz, tur camı, aliexpress manet,elcik[orj. de değil] (yeri geldiğinde mecburi örn; lastik) taktığımızda motorun fiyatını üste çekme hastalığı. Motoru almışsın keyfine göre eklemişsin ama satarken bundan banane arkadaş. Ben alırken sana bunu bunu tak diye söylemedim,sormadım.! Kullanmışsın bunları keyfini sürmüşsün artık satıyorsun bunların parasını alıcıdan çıkarmayı neden istiyorlar anlamıyorum.

Madem öyle orjinal parçalarını sakla satma,çöpe atma satarken tak orjinal tüm parçalarını bana olması gereken fiyattan ver. Senin keyfi yaptığın harcamanın parasını ben neden ödeyeyim.

Lafım size değil yanlış anlamayın dediklerimi. :)

Valla aksesuarlı değil boş makine bakacaksınız bu durumda; çıkar öyle ver dediğinizde bu sefer de sizin keyfinize göre iş yapmak zorunda kalıyor satıcı. Aksesuarsız da bol bol motosiklet var piyasada, onlarla yetineceksiniz. Alış verişte her iki tarafın da işi görülecek, sadece tek tarafın işi görülürse olmaz...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

Bence 17 ye bayiye ver gitsin hocam. Ölücülerle uğraşmazsın bi bir ikincisi de hayallerini ertelemezsin. Son olarak da temmuzda otv kdv gecirmeceli donem başlıyor.Ekstra zamlar gelecek

R25 sıkıntı biraz; bunun ikinci eline ancak parası yetmeyen tayfa bakar, yeten sıfırını alır veya daha yüksek cc 2. ele bakar.

R25 de satılmıyorsa piyasa gerçekten ölmüş.

Motosikleti
Şu İstanbul seçimi geçsin, bir de S400 ve F35 meselesi kapansın, belki o zaman insanlar harcama yapma konusunda daha rahat olurlar. Şimdi olmayan harcayamıyor, olan da tutuyor harcamıyor...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Her motosikletin değil de, birçok motosikletin diyelim, istisnalar mevcut çünkü.

KTM ler Pirelli ile ya da Metzeller ile gelebiliyor, keza BMW, Ducati, Aprilla gibi pajalı markalar da iyi lastiklerle geliyor. Arkadaşımızın kastı orta segment sanırım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:57 ----------

Ve hatta Yamaha xmaxlerı city grip ile satıyor sanırım.

Valla aksesuarlı değil boş makine bakacaksınız bu durumda; çıkar öyle ver dediğinizde bu sefer de sizin keyfinize göre iş yapmak zorunda kalıyor satıcı. Aksesuarsız da bol bol motosiklet var piyasada, onlarla yetineceksiniz. Alış verişte her iki tarafın da işi görülecek, sadece tek tarafın işi görülürse olmaz...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

R25 sıkıntı biraz; bunun ikinci eline ancak parası yetmeyen tayfa bakar, yeten sıfırını alır veya daha yüksek cc 2. ele bakar.

Şöyle diyelim; Satıcı arkadaş gidip Aliexpress yadan TR içinde Çinden getirilmiş aksesuarı takıyor ve sanki çok özelmiş gibi üstüne uçuk fiyatlar istiyor.
Hani gerçekten güzel aksesuar, motorun sürüşünü iyileştiren birşey taksa içim acımayacak. (Örn: Öhlins,K-tech arka süspansiyon, Ön yay seti, power commander, OZ alaşım jant vb. gibi)

Ama arkadaş motosiklete Jant stickeri,tank pad, tur camı,elcik,manet,hidrolik kutusu,çorabı takıyor ve üstüne koya koya fark istiyor. Sıkıntı da burda yatıyor.

Ben zaten şu ana kadar sattığım ve aldığım motorların hiçbirinde bunu yapmadım. Örnek geçen sene '01 GSXR-1000 sattım. Üstünde yaza kullanırım diye taktırdığım Rosso 3, tüm bakımları yapılmış, kurcalanmamış, mono kapaklı, egzozlu, camlı ekstra'dan Race-Tech arka süspansiyon alıp takmıştım-kullanmıştım. Satarken'de hepsi üstündeydi ve motoru sattığım fiyat 16Bin TL idi. Şuan bir arkadaşım kullanıyor ve satmaya da niyeti yok.

Şu yaptıklarımın parasını istesem 7Bin TL falan ekstra para istemem gerekirdi. İnsanlar motosiklet bir yatırım aracı olmadığını henüz anlayamadı maalesef, motosiklet zevk işidir.
Alırkende satarken de herkesin iyi niyetle ve gözü gibi baktığı motosikletinin alacak arkadaş tarafından keyifle ve sorunsuz şekilde binmesini istemesi gerekli diye düşünüyorum. Herşey para ve mülk değil.

Yoksa görüyoruz işte bloğu kırılmış motosikleti bilerek başkasının kucağına atanları. Herneyse, uzattım lafımı.

İyi forumlar... :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hahaha, bugün 2006 moder dragstar 1100 e 55 bin isteyen birini gördüm, ulan dragstar mı kaldı piyasada...

Yanında üç yıllık ekmek bedave.

x5_698624013280.jpg

Motosikleti
Şöyle diyelim; Satıcı arkadaş gidip Aliexpress yadan TR içinde Çinden getirilmiş aksesuarı takıyor ve sanki çok özelmiş gibi üstüne uçuk fiyatlar istiyor.
Hani gerçekten güzel aksesuar, motorun sürüşünü iyileştiren birşey taksa içim acımayacak. (Örn: Öhlins,K-tech arka süspansiyon, Ön yay seti, power commander, OZ alaşım jant vb. gibi)

Ama arkadaş motosiklete Jant stickeri,tank pad, tur camı,elcik,manet,hidrolik kutusu,çorabı takıyor ve üstüne koya koya fark istiyor. Sıkıntı da burda yatıyor.

Ben zaten şu ana kadar sattığım ve aldığım motorların hiçbirinde bunu yapmadım. Örnek geçen sene '01 GSXR-1000 sattım. Üstünde yaza kullanırım diye taktırdığım Rosso 3, tüm bakımları yapılmış, kurcalanmamış, mono kapaklı, egzozlu, camlı ekstra'dan Race-Tech arka süspansiyon alıp takmıştım-kullanmıştım. Satarken'de hepsi üstündeydi ve motoru sattığım fiyat 16Bin TL idi. Şuan bir arkadaşım kullanıyor ve satmaya da niyeti yok.

Şu yaptıklarımın parasını istesem 7Bin TL falan ekstra para istemem gerekirdi. İnsanlar motosiklet bir yatırım aracı olmadığını henüz anlayamadı maalesef, motosiklet zevk işidir.
Alırkende satarken de herkesin iyi niyetle ve gözü gibi baktığı motosikletinin alacak arkadaş tarafından keyifle ve sorunsuz şekilde binmesini istemesi gerekli diye düşünüyorum. Herşey para ve mülk değil.

Yoksa görüyoruz işte bloğu kırılmış motosikleti bilerek başkasının kucağına atanları. Herneyse, uzattım lafımı.

İyi forumlar... :)

Daha yukarıda motosikletin kalitesine uygun aksesuarlar yazmıştım. Aksesuarların işlevsel olmaları gerektiğine de katılıyorum; yoksa Çin işi, fazla yağ bulup kıçına sürmüş tarzı abuk subuk doldurma fiyatını bile düşürür. (Almam öyle motoru ben de...) Motoruna hep en üst kalite / marka ve işlevsel aksesuarlar takan biri olduğum için yukarıdaki senaryo aklıma bile gelmemiş :)

R25 için 18.000 fiyat aldim bakalım vereceğim gibi bu piyasa şartlarında daha yükseği zor gibi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha yukarıda motosikletin kalitesine uygun aksesuarlar yazmıştım. Aksesuarların işlevsel olmaları gerektiğine de katılıyorum; yoksa Çin işi, fazla yağ bulup kıçına sürmüş tarzı abuk subuk doldurma fiyatını bile düşürür. (Almam öyle motoru ben de...) Motoruna hep en üst kalite / marka ve işlevsel aksesuarlar takan biri olduğum için yukarıdaki senaryo aklıma bile gelmemiş :)

İşlevsel ve kaliteli aksesuar çıkartılıp satılmalı.

Zaten o yüzden onlar aksesuar ve motorla birlikte gelmiyor. Çünkü herkesin ihtiyacı yok, ya da herkesin zevkine hitap etmiyor.

Aldığım CB900F Hornet'in üzerinde spor gidon vardı. İstediği fiyata $600 indirim istedim. Ve orijinal gidonunu takmasını istedim. Adam çıkardığı spor gidonu Ebay'de $150'a sattı. Çünkü güzel ve kaliteli bir gidonmuş. Ancak ben motosikletin üzerinde bile istemedim.

Şimdiki motosikletimin üzerinde de KTM power parts'ın katlanır ve boyu ayarlanabilen çift renk manetleri var. Satarken eli mahkum çıkartıp orijnallerini takacağım. Çünkü alıcıların çoğu ona verdiğim ücreti vermek istemeyecektir, haklı olarak. Ancak eminim görüp beğenip almak isteyen insanlar internette şu an mevcuttur.

Motosikleti
İşlevsel ve kaliteli aksesuar çıkartılıp satılmalı.

Zaten o yüzden onlar aksesuar ve motorla birlikte gelmiyor. Çünkü herkesin ihtiyacı yok, ya da herkesin zevkine hitap etmiyor.

Aldığım CB900F Hornet'in üzerinde spor gidon vardı. İstediği fiyata $600 indirim istedim. Ve orijinal gidonunu takmasını istedim. Adam çıkardığı spor gidonu Ebay'de $150'a sattı. Çünkü güzel ve kaliteli bir gidonmuş. Ancak ben motosikletin üzerinde bile istemedim.

Şimdiki motosikletimin üzerinde de KTM power parts'ın katlanır ve boyu ayarlanabilen çift renk manetleri var. Satarken eli mahkum çıkartıp orijnallerini takacağım. Çünkü alıcıların çoğu ona verdiğim ücreti vermek istemeyecektir, haklı olarak. Ancak eminim görüp beğenip almak isteyen insanlar internette şu an mevcuttur.

Yaklaşımda bir problem olmamakla birlikte bir malı satmak bile ölücüler yüzünden zorken motosikleti parçalara bölüp satmakla hiç uğraşamam burada. Muhatap olmam gereken angut sayısı katlanacaktır...

Adam makinaya seramik çektirmiş onun da fiyatını yazıp eklemiş... bunların yanında son aldığım makinada noterdeyken vergi borcu çıktı ben konuşmamıştım önce hata bende tamam dedim öderim ancak sonra da trafik cezası da çıktı 2 tane , herif utanmadan bana baktı ben de '' eeee hocam bi zahmet öde de alışverişi yapalım '' dedim... Adam utanmasa bana odetecek onları da...böyle tiplerde var...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar