bende birkaç alış veriş yaptım harika çabuk öğreniliyor....
Gerçekten faydalı bir başlık.:cat:
Benim de bir sorum olacak,
Geçtiğimiz ay ebay'dan ilk alışverişimi yaptım ve 25/05/2010 günü ürünüm Çin'deki satıcı tarafından kargoya verildi.
Ancak elimde herhangi bir takip numarası vs yok,
Shipping için service olarak: "Standard Int'l Flat Rate Shipping" yazıyor,
Bu servisle gönderilen ürünler PTT aracılığıyla mı elime ulaşacak,
Çin'den gelen gönderinin bu servisle ne kadar sürede gelebileceği ya da ne şekilde takip edebileceğim konusunda bilgisi olan varsa, beni aydınlatabilirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.![]()
Ben de 16 gün önce Hong Kong'lu bir satıcıdan alışveriş yaptım.
Takip numarası olmayan (Standard Int'l Flat Rate Shipping) ürün 16 gün içinde elime ulaştı.
1 ay kadar önce de Çin'li bir satıcıdan alışveriş yaptım. O da 12 gün içinde elime ulaştı.
Bu ürünlerin dağıtımını PTT yapıyor. (Standard Int'l Flat Rate Shipping olunca galiba)
Evde yoksanız posta kutunuza "postanız var" diye bir bildirim kağıdı bırakıyorlar. Siz de bu bildirimi elinize alıp PTT'ye giderek paketinizi alıyorsunuz.
Ebay'den 3 alışverişim oldu ve 3'ü de sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.
arkadaşlar çoğu ürünler türkiye fiyatı ile hemen hemen aynıya geliyor (kargosu ile birlikte)
Ürününüz size ulaşmadı ise 45 gün geçmeden dispute açmalısınız, paypal üzerinden, bu durumda satıcıdan savunma istenir, eğer satıcının cevabı tatmin etmezser bu ödemenin üzerinden 45 gün geçmeden disputenizi ( soruşturma) claime (dava) çevirmeniz gerekir. Bu şekilde şimdiye kadar hiç zararım olmadı. Ama her zaman ödemeyi paypalla yapın diğer ödemelerden sonuç alamazsınız (kredi kartı ile öderseniz, bankanıza itiraz dilekçesi verebilirsiniz, ebay dışındaki bir siteden yaptığım alışverişle ilgili bankam itirazım sonucu geri ödeme yaptı).
Ülen su ingilizcenin ''i''sinden bi anlasam bende kapak atacagim bu E-bay'a ama lisan yok iste.
Dil bilmemek cok kötü..
7 yasindaki yegenim bile ingilizceyi söktü.
Ben hala mayneymis Sinanr: