Allah rahmet eylesin, demekki racing den dolayı oldu bu iş gene. Ne kadar bilinçli forumdaşlarız hemen algılayabiliyoruz neden öldüğünü insanların
Yakında topicler 'racing gene öldürdü' die açılıcak..
Neden biniyoruzki bu katillere, neyin havasını atıyoruzki dimi
Biniyorum ben, 10 senedir nerdeyse.. Egomu da tatmin ediyorum, hava da atıyorum hatta alıyorumda, arada bi birilerini çiziyorumSıkıldıkça da sağa sola patlıyorum sonra sende benim adıma açılan topiklere saçma sapan masaldan bozma bu camiada jargonlaştırmaya çalıştığın sözlerine msjına başlıyorsun..
Herkez istediği motora binsin, binmekte özgür olsun.. Baba beni okula gönder kampanyası bile racing motorlar kadar taşlanmadı.
Nedir kuyruk acınız nedir yaranız anlayamadımki?
Biz totonuzu yere yakın tutan ellerinizi göğüs hizanızın altına indiremediğiniz çift silindirli vibrasyon mucizelerinize bindiğiniz zman, pata pata küte garip sesler eşliğinde, kafanızda yere düştüğünüz zaman çenenizi dağıtacak akdar dekolte bir kaskla sokaklarda endam eyliyorsunuz die bir kez olsun sesimizi çıkardık mı??
Herkez yoluna, motoruna, tarzına baksın, kimin ne yaptığı ne motora bidiği kimseyi ilgilendirmez.
Kendi düşen de ağlamaz..
Allah rahmet eylesin, demekki racing den dolayı oldu bu iş gene. Ne kadar bilinçli forumdaşlarız hemen algılayabiliyoruz neden öldüğünü insanların
Yakında topicler 'racing gene öldürdü' die açılıcak..
Neden biniyoruzki bu katillere, neyin havasını atıyoruzki dimi
Biniyorum ben, 10 senedir nerdeyse.. Egomu da tatmin ediyorum, hava da atıyorum hatta alıyorumda, arada bi birilerini çiziyorumSıkıldıkça da sağa sola patlıyorum sonra sende benim adıma açılan topiklere saçma sapan masaldan bozma bu camiada jargonlaştırmaya çalıştığın sözlerine msjına başlıyorsun..
Herkez istediği motora binsin, binmekte özgür olsun.. Baba beni okula gönder kampanyası bile racing motorlar kadar taşlanmadı.
Nedir kuyruk acınız nedir yaranız anlayamadımki?
Biz totonuzu yere yakın tutan ellerinizi göğüs hizanızın altına indiremediğiniz çift silindirli vibrasyon mucizelerinize bindiğiniz zman, pata pata küte garip sesler eşliğinde, kafanızda yere düştüğünüz zaman çenenizi dağıtacak akdar dekolte bir kaskla sokaklarda endam eyliyorsunuz die bir kez olsun sesimizi çıkardık mı??
Herkez yoluna, motoruna, tarzına baksın, kimin ne yaptığı ne motora bidiği kimseyi ilgilendirmez.
Kendi düşen de ağlamaz..
Bence biraz abartı bir yazı oldu bu sefer..
Şu bir gerçek ki (çok istenirse istatistikte çıkartabilirim) en fazla ölümlü kazaya karışan motosikletler racing..(İstatistikler böyle arkadaşlar ben totomdan sallamıyorum)
Bunun nedeni racing kullananların hepsinin kola kask takan, anlık ivmelenmenin verdiği hazdan başı/beyni dönüp motor sürerken transa geçen, görmemiş oğlu olmalar değil elbette..
Ancak ticari scooterları bir kenara ayırırsak neden en yüksek ölüm oranı racinglerde bunu da sorgulamaya izin verilmeli en azından..
Belki yeri burası değil ama bana racing alacağım diye gelen her arkadaşımı istisnasız vazgeçirmeye çalışıyorum..
"Ya, motosiklet bizim ülkemize göre değil abi" diye hiç düşünmedik mi?
Ben de diyorum ki racing türü ivmelenme gücü yüksek motosikletler bizim ülkeye göre hiç değil..
Biliyorum çok kişi kızacak bana (az kızın ne olur) ne demek istediğimi anlatabildim umarım..
Kaza yapana allah rahmet eylesin, kalanların başı sağolsun..
Şu bir gerçek ki (çok istenirse istatistikte çıkartabilirim) en fazla ölümlü kazaya karışan motosikletler racing..(İstatistikler böyle arkadaşlar ben totomdan sallamıyorum)
Bence biraz abartı bir yazı oldu bu sefer..
Bunun nedeni racing kullananların hepsinin kola kask takan, anlık ivmelenmenin verdiği hazdan başı/beyni dönüp motor sürerken transa geçen, görmemiş oğlu olmalar değil elbette..
Ancak ticari scooterları bir kenara ayırırsak neden en yüksek ölüm oranı racinglerde bunu da sorgulamaya izin verilmeli en azından..
Belki yeri burası değil ama bana racing alacağım diye gelen her arkadaşımı istisnasız vazgeçirmeye çalışıyorum..
"Ya, motosiklet bizim ülkemize göre değil abi" diye hiç düşünmedik mi?
Ben de diyorum ki racing türü ivmelenme gücü yüksek motosikletler bizim ülkeye göre hiç değil..
Biliyorum çok kişi kızacak bana (az kızın ne olur) ne demek istediğimi anlatabildim umarım..
Kaza yapana allah rahmet eylesin, kalanların başı sağolsun..
Bir yere kadar haklısın.... :cat: Ama chopper ya da diğer motorlarda da ağır yaralanmalı kazalar az değil... Medya da ölümlü kazalar ilgi gördüğü için race ler fişlenmiş....
Diğer tarzlarda da ölümler az değil... Ölümlü olmasa bile sakat kalanların sayızı oldukça fazla... :cat:
Tam net bir sonuç almak mümün değil... Kaza tutanağında motorların tarzları yazmıyor... Keşke özellikle yazsalar... :cat::cat:
GKN ın dedikleri harfiyen doğru... At sahibine göre kişner...
Enduroya binipte ölen yok mu?...
Naked a binipte ölen yok mu?...
Ya sakat kalanlar?.... :silent:
Kaza yapma ihtimali en fazla olan tarzdır race... Ama her race binen kaza yapacaktır diye bir kanun da yok....
İhtimaller üzerine net konuşmak yanlış olur... :cat:
İnsanlar şu güzelim Türkiye'nin yollarında kendilerini yarışçı sanıp racing alıyorlar. Sanki 30 yıldır pistlerde yarışıyor bu adamlar. Cafelerin önünden geçerken gazlamayı marifet sanıyorlar. Ne olurdu efendi efendi kullansan? Neden racing alırsın ki? Arabaları modifiye etmenin amacıda hava atmak değil mi? Hız değil mi? Ego tatmini değil mi? Caddelerden geçerken kanser hastası bir kadının sinirlerini nasıl zıplatırlar. Uyuyan bebekleri nasıl titretirler yataklarında.. İnsanlar onlara baksın yeterki..
Sözüm meclisten dışarı.
Racing motorlara heves eden arkadaşlarımızın içinde neler olup bitiyor bilemeyiz. Yollarımızı tam avrupa standartlarına getirilmeden malesef racing hevesler böyle sonuçlanabiliyor.
Tecrübe bilgi de işe yaramıyor. Sakin, saygılı gitmek lazım..
Allah gani gani rahmet eylesin, geride kalanlarına sevdiklerine sabır versin mevlam..
En çok ölümlü kaza racingde , neden sürat yüksek aynı süratlerde araba ile kaza yapsak ölmezmiyiz? büyük ihtimal ölürüz bu sürat nedir 150km ve üstü "bence"...
Gelelim bugun vefat eden arkadaşa sürati yüksekmiş en az 180 diyorum cesedi gördüm çünkiale: , sonra arkadaşı geldi duymuş iki lafladım dediği cümle şuydu "250 300 basıyorum diyodu sat dedik çok kez" bunlarıda yazmayı istemezdim ama..
Ben çok kez dediğim kelime şudur kaza varsa ortada ona buna bahane bulmayın hatayı önce kendinizde arayın..
Bu forumdada çok gördüm şöyle sürücüydü böyle efsaneydi , goygoycu bir toplumuz herkezi anında efsaneleştirebiliyoruz , ama öyle değil bu racingi gerçekten sürecek kapasitede bu hem tecrübe hemde kafa yapısı olarak fazla adam yok , hepsi gaz kolunu çevirip vites atmayı biliyor evet ya gerisi?
Ha bu mevzu zaten kabak tadı verdi benim bu foruma bakan 10 15 kişiye bişeler anlatmak gibi bir gayretimde yok ama lütfen bu araçlara binerken gerinizi düşünün bırakın havasını cartını curtunu alın güzel bir araba onla gezin ama artık bilinçlenin ve ölmeyin...