duz lise mezunu on lisans cocuk gelisimine kayit yapabilirmi

Baslikta da acikca belirttigim durumu merak ettik. Esim tahsiline devam etmek istedigini soyledi. Bende elimden geldigi kadar destekci olmaya calisacagim.

Duz lise mezunu onlisans cocuk gelisimi bolumunu tercih edebilirmi?

Yada hangi bolumleri tercih edebilir?

Dip not: biliyorum ki buradan sorulacak soru degil ancak buyuk baski (p) altindayim :-D

hsk

.Çocuk gelişimi nın taban puanı çok yüksek.Başka bölüm baksa daha iyi olur.Örgün eğitim olarak mi devam edecek yoksa Açık öğretim mi?

.Çocuk gelişimi nın taban puanı çok yüksek.Başka bölüm baksa daha iyi olur.Örgün eğitim olarak mi devam edecek yoksa Açık öğretim mi?

Acik ogretimin onun icin daha avantajli olacagini dusunuyor. Yani taban puani yuksek de olsa tercih yapabilir, oyle mi?

Son düzenleme:

hsk

Bildiğim kadarıyla tercih yapabilir.Fakat öncelikli olarak meslek lisesi mezunlarını alıyorlar buda kontenjanı dolduruyor.Yani ne kadar yüksek puan alsa da işi çok zor ki 300 üzeri bir puan la oluyor. sanırım YGS 5'den alınıyordu.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla tercih yapabilir.Fakat öncelikli olarak meslek lisesi mezunlarını alıyorlar buda kontenjanı dolduruyor.Yani ne kadar yüksek puan alsa da işi çok zor ki 300 üzeri bir puan la oluyor. sanırım YGS 5'den alınıyordu.

Tesekkur ederim. Hevesi kirilmadan baska bolumlere yonlendirmek daha faydali olacak sanirim.

Öncelik hakkı lisede çocuk gelişimi okumuş olanların fakat eşin YGS sınavına girip Çocuk Gelişimi'nin aldığı puan türünden iyi bir puan alırsa girer, örgün eğitimden bahsediyorsak artık bolca vakıf üniversiteleri var kolayca girebilir. Ayrıca açık örgün istediği bölümü tercih edebilir önlisans lisans, tabi önlisans için YGS lisans için LYS'ye girmesi gerekecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar