Düşük cc Geniş (Yanak) lastik

Merhaba arkadaslar size bir sorum olacak motora yeni baslayacam aldıgım motor ss kesin olarak 125-250 yada 300 ninja ninja ile aprilia da gidip geliyorum ancak ben alacagım motorun(büyük ihtimalle ninja 300 olacak) orjinal lastiklerini kullanmak yerine kaliteli ve geniş lastik almayı planlıyorum Bu düşük cc li motorlara geniş yanak lastik takılırmı sizce ?

Orjinal ebatlarda kaliteli bir lastik kullanmanız gerekir. Ebat dışında lastikler motosikletin sürüş dinamiğini ve yol tutuşu çoğunlukla olumsuz etkiler.
Pirelli lastikler revaçta şu sıralar. ninja 300 e de uyacaktır ebatları (rosso 2) veya michelinde pilot power 2 ve üstü modellere bakmanızı öneririm

Geniş yanak değil de geniş taban mı demek istediniz? Eğer geniş taban demek istediyseniz, ninja 300'e takacağınız biraz daha geniş tabanın size virajlarda kolaylık yaratmayacağını söylemeliyim (ki ustam da bana aynı şeyi söylüyor). Satmış olduğum Diversion'da arka lastik 160'tı. Satmasaydım lastikleri değiştirerek sezona girecektim ki alan arkadaşlara da aynı şeyi söyledim ve lastikleri değiştirmelerini tavsiye ettim. Lastik değişimi ilk düşünce aşamasındayken, üstündeki ölçüdeki lastiklerle daha rahat viraj yapabileceğimi, tabanı geişletirsem viraj açısından ve rahatlığından ödün vereceğimi söylemişti ustam. Daha sonra gerek internette yaptığım araştırmalarda gerekse de başka kullanıcılarla yaptığım konuşmalarda aynı cevapları buldum. Farklı ebattaki lastikleri yan yana getirdiğinizde dikkatlice viraj yüzeylerine bakın siz de alayacaksınız. (Aynı jant çapında farklı taban genişliğinde olan)

neden geniş yanak taktırmak istiyosunuz?

Benim gorusum düşük cc bir ss olsa bile ss motorları lastikleri guzellestirir lastikler ince oldugu ıcın zaten tanıtım videolarındada inceledim orjinal lasttikleri naylon kotu bir lastık alacagım zaman %100 değiştirecegımden dolayı barı guzel gorunsun genıs ve basık bir lastık olsun tamamen spor olsun ince ve uzun değil

Zibilyon tane hesap sonucu mühendisler bir ebat belirlemiş ve motorun her şeyine aykırı olmasına rağmen neden daha büyük lastik takmak istiyorsunuz? Daha mı havalı duruyor? Sidik falan mı yarıştıracaksınız? Düz mantık olarak düz gidişte belki daha iyi olacak gibi görünebilir ama virajından tutun yakıtına kadar daha kötüye gidecek. +1 hava puanı kazanayım derken daha fazla kaybolacak belkide.

takacağınız kalın lastik motosikleti sporlaştırmaz, tam tersi bir etki yaratır. Biz yazdık, gerisi size kalmış

Orjinal boyutunda bir rosso 2 taktik. Eger yanaga kadar yatirabilirsen sat 300 lugu 1500 luk al :D diger lastiklerden cok daha ovaldir. Dizin yere degmesi lazim 140 lik lastikte dahil yanaga gelmesi icin.

Benim gorusum düşük cc bir ss olsa bile ss motorları lastikleri guzellestirir lastikler ince oldugu ıcın zaten tanıtım videolarındada inceledim orjinal lasttikleri naylon kotu bir lastık alacagım zaman %100 değiştirecegımden dolayı barı guzel gorunsun genıs ve basık bir lastık olsun tamamen spor olsun ince ve uzun değil

kusura bakma ama senin görüşün biraz dar kalmış. eğer ki lastik ne kadar büyükse motor o kadar güzel görünür diyorsan bi tane custom harley yapacaksın, arka tarafa 20 cm lik araba lastiği takacaksın, o zaman gör bak güzelliği.
orjinal ebattan büyük lastik takılmaz mı, takılır, ancak sürüş dinamiğini değiştirir. normalde çok iyi girdiğin virajlarda paff diye yapışıverirsin yere, yapma gözünü seveyim, kurcalamayın şu orjinalini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar