Düştüm

4 ay sonra ilk defa düştüm, ilk motorumdan.
Olay kırmızı ışıkta, durgun trafikte oldu, arabanın arkasına yaklaşırken, pat yerdeyim :santa:

Nasıl olduğunu da anlamadım, yavaş yavaş ön freni sıkıyordum her zaman ki gibi, ön teker kaydı.
2 metre kadar motor sürüklenmiş +1,2 metre de ben sürüklendim, veya sürüklenmedim :mrgreen: hatırlamıyorum, motordan 1,2metre ilerdeydim.
ilk olarak asfalta yapıştığımı farkettim, elimi vurdum düşerken, ayağa kalktım.
Ön taraftaki otomobilden 2 genç arkadaş cıktı geldi hemen, birşeyin var mı diye 2 3 defa tekrarladılar, benden daha çok tedirginlerdi :)

Gayet sakin ve ne olduğunu anlamaya çalışıyorum, ellerimi, üstümü, kaskı çıkardıktan sonra, kaskı kontrol ettim.
Motoru kenara çektik, su verdiler, yeşil yandı arkadaşlar gitti.

Kendimi yeniden kontrol ettim, elimi yere vurduğumdan sorun var mı diye elimi yokladım, bir şey olmadığından emin olduktan sonra, motoru baktım.
Sağ tarafa kaydığımdan ayna içe oynamış düzelttim, gayet sağlam, sadece sürtünme izi var. birazda egzoz da sürtünme izi var.
Onun dışında her şey sağlam, depo da çizik bile yok. ( çin malı :queen: )
Yola, asfalta baktım kapak gibi, deneyim iyi oldu.

Ucuz atlattım, motorun lastikleri iyi değil 'cst' marka, bilincindeydim, ihmal ettim değiştirmeyi.
Kaskın önemini bir kez daha anladım, ve diğer korumaların eksikliğini.

Uzun uzun yazdım, kısaca bana ve motoruma bir şey olmadı.
İlk motorum olduğu için bekliyordum bir kaza veya düşme, kısmet bu güneymiş, güzel bir deneyim oldu.
Tavsiyem bana bir şey olmaz demeyin, korumalarınız tam olsun, gittiğiniz yolun farkına varın ona göre sürün.
Lastikleriniz kötü ise değiştirin, frenlemenizi kontrol-test edin +yeni motor alan arkadaşlara frenleme çalışmasını önerin, lütfen.
Kazasız belasız, keyifli sürüşler.

geçmiş olsun ben de kullanmakta olduğum scooter ile birkaç defa düştüm ve tedirginliğim arttı kullanırken. büyük teker motorlar daha güvenli bu konuda , scooter hemen kitliyor tekeri ve çok çabuk düşüyosun. lastiklerin kalitesi dediğin gibi çok önemli ve fren ayarları . kazasız belasız sürüşler

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş Olsun....... olur öyle şeyler :)

teşekkür ederim, bir şey olmadı da, paylaşmak istedim, gerçekten süper deneyim oldu.
elbet herkes düşüp inş. kalkacak, bu deneyimleri aktarmalıyız ki, başkalarına faydası dokunsun.

CeSeTle dolaşa dolaşa CeSeT gibi olursun az eskisin normal şartlarda limitlerinde kullanıldığında kaymaz derler bazıları sorun arada bir kayması değil çöpe at o lastikleri

Ön frenden önce arkayıda önceden sık ön tarafa fazla yük binmesin ön freni cart diye sıkarsan cort diye düşersin :queen:

CeSeTle dolaşa dolaşa CeSeT gibi olursun az eskisin normal şartlarda limitlerinde kullanıldığında kaymaz derler bazıları sorun arada bir kayması değil çöpe at o lastikleri

Ön frenden önce arkayıda önceden sık ön tarafa fazla yük binmesin ön freni cart diye sıkarsan cort diye düşersin :queen:

:cat: öyle sıkmadım yahu dediğim gibi araçlar ışıkta birikmeye başladı bende yavaş yavaş sıkmaya başladım, şerit çizgisi olsa yine düşmem o şekilde fren yaparak, olacağı varmış demek ki, iyi oldu :mrgreen:

çok geçmiş olsun .

ön teker kayma mevzusu garip . gene bi arkadaşın başına gelmişti . ARkadaşın cevabı 'ön teker kayınca ne yapıcağımı bilemedim' .
Hiç başıma gelmedi . gelirse neyapıcam onuda bilmiyorum . bilgi paylaşan biri olursa güzel olur.

çok geçmiş olsun .

ön teker kayma mevzusu garip . gene bi arkadaşın başına gelmişti . ARkadaşın cevabı 'ön teker kayınca ne yapıcağımı bilemedim' .
Hiç başıma gelmedi . gelirse neyapıcam onuda bilmiyorum . bilgi paylaşan biri olursa güzel olur.

yere ters veya düz kesin yapışılır. ciddi kaymada yani bu dediğim.
normalde yağmurda, şerit çizgisinde hafif kaymalar sıradandır bence, fren yapıyorsak bırakıyoruz böyle durumlarda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:22 ----------

düşme anımı hatırlasam da anlatsam keşke, ön teker kaydı, bir yamulma hissettim 1sn ye bile değil bu his.
5-10sn ye hatırlamıyorum ne olduğunu, pat yerdeyim bir güzel, süperdi ama :flower:

yol parlıyordu güneşli hava altında, hafif rüzgar da eşlik ediyordu.
asfalt ise tozluydu biraz, yanık, egzoz dumanı gibi kokusu vardı asfaltın.

umarım sorunun cevabını olmuştur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar