.....mail atmaları yeterliydi telefon feln derdinde değilim ...
öncelikle herkese merhabalar, swort arkadaşımızın yukarıdaki alıntıladığım sözleri, onun benimle aynı prensibe sahip olduğunu gösteriyor. Günümüzde birincil iletişim aracı internet ve bunun üzerinden e mail yoluyladır. İnternete adım atmayan, adım attıktan sonra da oradan gelen sinyalleri önemsemeyen firmalar, küçük firma olarak kalmaya, hatta zamanla yok olup gitmeye mahkumdurlar. İnternet sitesinde yayınladığı bilgilerin çeşitliliği; bildirilerin firmanın gerçek profilini yansıtması çok önemlidir. Bir firmanın internet sitesi, firmanın en hassas duyu organı olmalıdır. Çağdaş yaşamda bu çok önemlidir. İnternetten gelen mesajlara, bir kulak, bir parmak ucu, bir göz kadar duyarlı olmalıdır. Sıcağı, soğuğu, ılığı; sesteki tınıyı; tatlıyı, acıyı, ekşiyi, tuzluyu hemen algılamalı ve gereğini yerine getirmelidir. Herkes bir internet sitesi kuruyor, biz de kuralım dedik ve kurduk anlayışı yanlıştır bir firma için. Siteyi kurduktan sonra da oradan gelen en küçük sinyali önemseyip gereken maksimum duyarlılığı göstermelidir.
Bundan 2 ay kadar önce bir gece vakti hondanın internet sitesine bir mail atmıştım, basit bir soru sormuş, mail ile beni bilgilendirebileceklerini, telefon için zaman ve kaynak ayırmalarına bile gerek olmadığını ifade etmiştim. Ertesi günü beni telefonla arayıp sorduğum soruya en ince ayrıntısına kadar yanıt verdiler, göstermiş olduğum ilgiye teşekkür ettiler. Onlara, mesajımı, doayısıyla bir potansiyel müşteri olarak beni önemsedikleri için minnettar kaldım. Müşteri memnuniyeti budur.
Sonuç:şayet Duro lastikleri belirtildiği gibi kaliteli ve ucuz ise ve onun dağıtıcı firması da müşteriye karşı ilgisiz ise, kısa zaman sonra sahip olduğu işi yitirecek demektir.