Çok teşekkür ederim, düşünmen yeter.
Polisten bişey çıkmıyor, çevredeki başka kameralara bakıyorum herkes ya bozuk diyor yada biz göremeyiz diyor. Savcılığa şikayet ettim savcının verdiği kağıdı karakola götürdüm, yarın gündüz gel diyor, bu halde 3 gündür geliyorum dedim, dün akşam 2,5 saat bekledim dedim insafa geldi aldı. Savcının emriylede bişe cıkmazsa napacam bilmiyorum.
Akşam gel / sabah gelleri bitmez polisin. Bana da e5'te hem ibb trafik kamerası hem mobese kamerasının aynı anda baktığı noktada biri vurup kaçmıştı. Polis görüntüleri almadı. 'Senin dosyana bakan polisler akşam mesaisinde, akşam gel' dediler. Akşamkiler 'ne alaka ifaden gündüz alınmış, ifadeni alan polise soracaksın o da gündüz burada sabah gel' dediler. İfademi alan, 'ben, kağıtları senin dosyana bakan polislerin çekmecesine bıraktım, onlar alacak görüntüleri rahat ol' dedi; akşamkiler inkar etti. Birkaç gün sona tekrar gittim aynı 'polis' 'görüntüleri alsak ne yapacaksın, gidip adama hesap mı soracaksın? Alırsak dosyana ekleriz, boşuna gelme buraya' diye çıkıştı. Savcılığa ayrıca kaza ile ilgili dilekçe verdim, karakola yazı vb gönderdik dediler, bir şey çıkmadı. Dosya 2 ay karakolda kaldı. En son Cimer'den şikayet oluşturdum. Şikayatim cevaplandıktan 1 gün sonra dosya savcılığa gönderildi. 6 aydır da savcılıkta bekliyor dosya.
Sonuç tahminim: Polis şimdi git akşam/sabah gel diyerek oyalayacak. Görüntü, plaka vb dosyaya eklemeden savcılığa gönderecek. Savcı, biri vurmuş, mağdur olmuşsun ama kimin vurduğu belli değil diyecek. Masrafların (ve belki tazminatın) fondan karşılanacak.
Şu an cimer'den veya iem'in bilgi edinme hattından sürekli dosya ve delil durumunu sorarsan iyi olabilir. Yol üstündeki kameralardan görüntü alınmaz ve plaka bulunmazsa, polis işini yapmayıp seni mağdur ettiği için polisten şikayetçi olabilirsin.
Ve internette okuduğuma göre yaralanmalı trafik kazalarında, olay yeri incelemenin ve bilir kişinin kaza yerine gidip çevrede inceleme yapması, delil toplaması gerekiyormuş. Bunun doğruluğunu araştırdıktan sonra, polise burada yüklenebilirsin belki.