Merhaba , Iyi geceler motorumu degistirmek istiyorum max butcem 33.000 civari ktm duke 250 I’m var 2017 model onu saticam daha farkli bisey ariyorum , cbr500 sizce nasil olur ? Yada nakeddan devam Edip cbf 500 mu alsam toplam motosiklet tecrubem Istanbul trafiginde 5000 km , egitim sadece ehliyet icin egitim almistim
Önce Yamaha veya Honda' nın güvenli sürüş eğitmlerinden birkaç kur bitirmenizi öneririm.
Ardından sakin kullanacağınızı ve yukarıdaki eğitimleri de alacağınızı, farklı bir tarz istediğinizi de düşünerek bir MT-07 önerebilirim. Uzun süre birçok açıdan sizi memnun edecektir. Performans ve yakıt tüketimi eğrisi de oldukça tatminkar, yedek parça fiyatı emsallerine nazaran biraz da olsa daha makul, ikinci eli rahat ve kullanımı zevklidir. İkinci elde bütçenize en uygun tavsiye edebileceğim modeldir.
Ancak özellikle tekrar belirtmek istiyorum. Bu öneriyi eğitimleri almanız şartı ile veriyorum. Lütfen eğitimlerin en azından ilk bir iki kurunu tamamlamadan böyle bir motosiklete geçmeyin. MT-07 değil, 380' lik bir motosiklet dahi geri dönülemez sonuçlar doğurabilir. Tecrübeniz oldukça az, fazla acele etmeyin.
Yerinizde olsaydım bütçemi yeni motosikletten öte eğitimlere ve ekipmanımı ciddi şekilde geliştirmeye ayırırdım. Büyük ihtimalle daha güçlü bir motosiklete ihtiyacınız olmadığı halde çeşitli nedenlerle motosikleti yükseltmek istiyorsunuz. Belki sorun başka yerdedir, eğitimlerde asıl sorunu görebilir ve çözebilirsiniz. Şehir içinde ve şehir dışı kısa yolculuklarda 250cc motosiklet fazlasıyla yeterli olabilmeli.