Duke 200 vs Pulsar 200 ABS karşılaştırmam

Merhaba. Hem 2015 model Duke 200 ü hem de 2017 model Pulsar 200 abs yi kullanmış birisi olarak bütçesi bu civarlarda olan ve karar vermekte zorlanan arkadaşlar için bu iki motoru –tamamen kendi gözümden- karşılaştırmaya çalışacağım.
İlk olarak kendi motosiklet geçmişimi özetleyeyim. 5 yıldır motosiklet kullanıyorum.İlk motosikletim Mondial 150 MC yi 30 000 km kadar, ikinci motorum olan Duke 200 ü 4000 km kullandım. Pulsar 200 abs yi ise 1200 km dir kullanıyorum. Bu süreç içerisinde defalarca teorik ve pratik güvenli sürüş eğitimi aldım. Duke ve Pulsar’ ı düşük kilometrede ikinci el olarak aldım. Hız olarak genelde 90-100-110 km/h civarlarında ve motosikleti zorlamadan kullanırım. Kullanımımın %80’ ini şehirlerarası uzun yol, genellikle de köy ve orman yolları oluşturur. Motosiklette en çok aradığım iki özellik az yakması ve arıza vermemesi. Konfor benim için arka planda.
Kalem kalem yazıp karşılaştırayım:
1-Yakıt tüketimi
İki motosikleti de yukarıda belirttiğim üzere %80 uzun yolda 90-100 km/h civarı 6.viteste kullanıyorum.
Duke ile tüketim ortalamam 3,3 litre/100 km
Pulsar ile tüketim ortalamam 2,9 litre/100 km
Bu tüketim değerlerini depoyu doldurup 200-250 km kadar gidip tekrar doldurarak ölçtüm.
2-Malzeme kalitesi
İki motosiklette de belirli devirlerde zırıltı vardı. Ancak Duke ‘ ün malzeme kalitesi bariz bir şekilde daha iyi.
Pulsar’ daki ekran resetleme sorunu ve soğukken gaz vermeden çalışmama sorunu Duke’ te yok.
3-Ses
İki motosiklet de tek silindir olmasından ötürü çok bir beklentiniz olmasın. Duke biraz daha tok ve bana göre hoş bir ses çıkartırken Pulsar belki de Euro 4 ün de etkisiyle çok daha sessiz çalışıyor. Özellikle uzun yolda 7000 devir civarında rüzgâr sesi Pulsar ın sesini bastırıyor.
4-Titreşim
Duke, Pulsar’ a nazaran bariz bir şekilde daha fazla titriyor. Pulsar’ da titreşimin hissedilmeme sebebi elciklerde peglerdeki sönümleyici kauçuklar olabilir. Duke’te özellikle peglerde karşılaştığım titreşimden Pulsar’ da eser yok.
5-Bakım ve aksesuar maliyeti
Duke’ ün yedek parçaları neredeyse 2 kat daha pahalı. Örneğin yağ filtresi. İkisi de Bajaj üretimi olmasına rağmen Duke için 40 TL, Pulsar için 20 TL civarı.
Aksesuar kısmı ise bence en can alıcı nokta. Örneğin arka çanta taşıyıcı demiri almak istediğinizde aynı marka ya da kişinin ürettiği demirlerin fiyatları arasında uçurum var. Duke için olan 300 TL civarı iken Pulsar’ ınki 100-150 TL civarı ve daha çok seçenek var. Bu durum tur camı, elcik koruma gibi aksesuarlar için de geçerli.
Lastik ebatları da Duke’ ün daha büyük olduğu için lastik değiştirmek istediğinizde ödeyeceğiniz para da haliyle daha fazla.
6-Performans ve yol tutuş
Duke performans olarak açık ara önde. Neredeyse her devirde gelen hızlanma isteği var. Bursa’ nın İnegöl çıkışındaki rampada iki motosikleti de aşağı yukarı aynı yük durumunda denedim. 6. Vites 90 ile girdim yokuşa gazı sonuna kadar açtım. Duke beni çok şaşırttı. Hiç bayılmadan 120 km/h hıza çıktığında yokuş bitmişti. Pulsar ise 6. Viteste zorlandı. Önce 5. Vitese inip devir yükseldikten sonra 6 ya çıktım. Yokuş sonunda hızım 110 km/h civarındaydı. Bunda Duke’ ün 20 kg daha hafif olması da etkili olmuş olabilir. Bu durumda performans isteyen çoğu kişinin tercihi Duke’ ten yana olacakken ben Pulsar diyorum. Zira Duke, rahmetli Barkın Abi’ nin (selam olsun) de dediği gibi gaz kolundaki en ufak hareketime bile tepki veriyor. Yani sabit hızda gitmek özellikle şehir içinde bence çile. Ancak düşük devirde baygın kullanınca rahat ediyordum. Pulsar bu konuda daha oturaklı.
Duke pulsar a oranla çok daha kıvrak. Şehir içinde oyuncak gibi her boşluğa girebilirsiniz. Pulsar da fena değil ama duke şehiriçi kullanımında daha kıvrak.
Viraj konusunda ise bir çok kişi Duke ten yana olacaksa da ben Duke ile atlattığım tehlikeden ötürü Pulsar diyorum. Duke ü biraz fazla yatırmışım bu esnada gazı da haddinden fazla açınca hayatımda ilk defa highside tehlikesi atlattım. Koltuktan 1 karış kadar havalandım ama fırlatmadı.
7-Konfor
Her ikisi de sert süspansiyonlara sahip. Ancak Pulsar’ ın yayları sanırım bir tık daha yumuşak. Benim gibi stablize yolda sürmeyi seven birisiyseniz Pulsar daha konforlu. Yine de sert geldi bana.
Koltuk yapısı olarak Pulsar daha rahat. Bunun sebebi Duke’ teki gibi sürekli öne kayma durumu yok. Sertlik olarak ikisi de aynı sertlikte. Gün içinde 300-400 km sürdüğüm zaman iki motosiklette de sorun yaşamadım.
Sırt ağrısını iki motosiklette de çektim. Sanırım Pulsar’ a gidon yükseltme alma zamanı geldi.
8-Güvenlik
Karşılaştırmadaki Pulsar’ ın ABS li olması zaten tek başına işi bitiriyor. Bundan sonra ABS siz motosiklet alacağımı sanmıyorum. 100 kere doğru fren yaptıktan sonra 101 inci frenlemenizin doğru olacağını garanti edemezsiniz. Gün gelir hayat kurtarır.
9-Fabrika çıkıışı lastikler
İki motosikleti de fabrika çıkışı lastiklerle kullandım. İkisinin lastikleri de kötü. Ancak benim gibi sakin kullanan birisi iseniz yeterli oluyorlar.
10-Şekil, şemal
Ben Duke’ ün şeklini daha çok beğensem de çevreden karşılaştığım tepkilere göre Pulsar’ ın daha çok dikkat çektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak ekonomiyi düşünen ve daha az maliyetle daha çok gezmeyi hedefleyen ve ikinci elde kolay satabilmeyi düşünen kişiler için Pulsar bence daha tercih edilesi.

NOT: Ne KTM ile ne de BAJAJ ile en ufak bir bağlantım ya da maddi ilişkim yoktur.

Tekeriniz düz bassın.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende ikisinide kullandım hatta duke 390da kullandım.
Pulsar top speedde 1 tık önde , duke 200 daha az yakar , daha pratik daha atik vites göstergesi + yol bilgisayarı var. 2si arasında kalanın duke almasını öneririm.

eline emegine saglik. arada kalanlara yada merak edenlere guzel bilgiler vermissin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------

bu arada pulsar'a mutlaka gidon yukseltme al cok ise yariyor haberin olsun. ellerin daha az yoruluyor, uyusma olmuyor. biraz enduromsu bir hal aliyor. ben virajlari da bu sekilde daha guvenli girebildim sanki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar