v4 ducati gelmesi sence iyi bir gelişmemi olur?
farklılık, alternatif, seçenek? ozaman tek tip üretilsin, hepsi busa gücünde, busa tipinde olsun binelimr:
..
V4 motorun nesi kötü? kaç tane marka V4 motor üretebilip bunu satmayı başırıyor buna cesaret ediyor? Ducatinin V2 motorunun avantajı olduğu kadar dezavantajıda var. düşük ağırlık merkezinin getirdiği avantajı yüksek devir çeviremeyen büyük pistonlu ve uzun stroklu motor gölgeliyor. V4 motor üretmek pahalı bişeydir ve iki motorun avantajları birleştirir..
ducatinin hyper motor segmentinde yeni bi motor üreticek finansmanı bulmasının hepsi busa tipinde gücünde olsun gibi bi cümleyle nasıl bağdaştırılır şaşırdım doğrusu
Bazı motor tipleri sadece marka ismi olarak yüksek prestije ve yüksek fiyatları yadırganmayan markalarla üretilir. Hayabusa son sürati(GPS)310 km olan ve fiyatı 15.000 euro olan bi motor. Günümüz spor otomobillleri açık yolda hayabusayı hiç zorlanmadan geçebiliyorlar. bunun için 50-60 sn gaza asılmaları yeterli(corvette ZR1-Porshe turbo S /GT2 RS- Ferrari GT0-458- GTR-hks- Viper SRT-10)Şimdi hayabusaya daha büyük ve kompilike motorlar koyup özel üretim parçalar ve lastiklerle danatıp daha fazla hız yaptırsanız ve fiyatı yukarı cekseniz motosiklet kağıt üstünde ünlenir ama satış olarak 4-5 kat geri gider yüksek fiyattan dolayı. Çünkü müşteri kitlesi Suzuki marka kupadan kahve içen kitle değil
Ducati motosiklet olarak bugatti veyronun(VW grubu yine) motosikletteki karşılığını üretebilir. bu motora fanzazi V6 motor koyup yaklaşık 300 beygiri ve 370-380 km hız yapan 40-50 belkide 80 bin bin euro etiketi ile satışa sunabilir. Böyle bir motosiklet üretmek için gereken şey yüksek finansman ve üretilen modelin sadece prestij modeli olup satışından zarar edebilmeyi göze alırken marka imajını parlatıcak bi ortama gerek duyulmasıdır. Aynı 2 milyon euro ya satılmasına rağmen Veyrondan kar değil zarar edildiği gibi..Ama üretilmiş böyle özel bir modele sahip markanıın normal ducati 848 kullanan müşterilerine de imaj ve prestij olarak övünç karnağı olur. Satışlar misli misli artar..
Bu tarz motorları görmek artık mümkün benim dediğim