Ducati ekibi ölüdür Oktay hocam.
---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:09 ----------
Bu arada merak edenler için ben de biraz açayım.
2000 model DUCATI monster 900 s i.e kullanıyorum.
Tepkileri her devir aralığında inanılmazdır. 220 km lik son süratine çırmalaya çırmalaya çıkar.
100 km de yaklaşık 6 litre yakıt tüketir. Onunla sevişirseniz bu size 10 litre/100 km ye malolur. Ama her kuruşuna değer.
Turu dardır. Ayak üzerinde makina çevirmeyi adama tez zamanda öğretir. Öbür türlü kafe bar önünde havalı havalı gidip 40 kere gelip giderek tüm karizmayı yersiniz.
Kuru debriyaj münasebeti ile düşük devirlerde şakır şakır arızalı makina girizgahı verir sever hatta aşık olursunuz bu sese bi vakit sonra.
Anektod. YUNUSLAR.(izmir polis motorlu teşkilatı) yolda kenara çekip hacı yürüme bununla bozuk bu motor derler. Anlatırsın uzun uzun.
sonra 5500 devirde bu ses bildiğin asfalt kırma makinası sesi olur.Asfaltı kıra kıra gittiğine yemin edersin üzerinde gaz açarken.
Parça ve bakım masrafları KABUSTUR. Elinden gelirse (ki Aşk yaptıysa bünye elletmezsin makinanı) service manual indirirsin. Her şey bir MAL ın motora gereken bakımı yapabileceği açıklıkla anlatılmıştır. parçalarını da ebay dan alırsın. 3-5 arkadaş açar biraları yaparsınız bakımları. Miss.
Her yerde ustası bulunur. Bütün o ustalar acayip söküp takmıştır bu makinayı. Nerdeyse her hafta ducati getiriyolardır. Oyle faaldir yani.
Bu ustadan makinanızı yürür olarak geri alabilirseniz dünyanın en ballı insanı sizsinizdir.
DUCATI "SECRET-desmotronic valve system" kullanır. Aman ha referanssız ustaya falan götürmeyiniz. Japon dört silindirlileri gibi birbirinin aynı değildir makina.
Samimi bir tamirci arkadaşımın incileri şöyledir."Söktük bi ayda gece gündüz zor topladık. Doktorun uzaylıyı ameliyat etmesi gibi."
Vesair vesairdir. ama AŞK tır DUCATI. Aşk tır ama biraz da gavurun kızıdır.
Gerçi bunu ancak Oktay hoca okur.
selam hocam
biliyondur sen ama yazdım ben böyle.

sorun olursa seve seve yardım edilir.