bizde bayılıyoruz 2.eli de pek önemli değil ama desmo bakımı adamın içinden geçiyor.bu segmentte z800 ve mt09 piyasaya hakim.821 değilde 696 falan çok çok daha uygun idi bir aralar.yalan olmasın mt09 yeni kasayı her türlü tercih ederim bknz 3 silindir:cat:
Desmo bakımı ile alakalı bir video izlemiştim. 25 bin km değişiminin içine dahil olanlar hatırladığım kadarıyla;
Bujiler
Zincir dişli seti
Yağ ve hava filtresi+yağ değişimi
fren balataları
ekstra olarak en ince ayrıntısına kadar belirlenmiş bir bakımdı ve 25 bin km de bir yapılan bir bakım ve 4000 tl fiyattan bahsediyorlardı video da.
Şimdi birde benim KTM Duke 200 ile 1.5 sene 20 bin km lik bakımlara ve kronik sıkıntılara harcadığım parayı yazayım;
Zincir dişli seti(12.500 de değişti 22 de motoru sattım 30 a kadar anca dayanırdı en iyi bakımla bile) 600 tl
6K, 11K, 16K ve 21K bakımları;
Her bakımda hava filtresi, yağ filtresi ve yağı değişti ilk bakımda ekstra 100 tl buji değişti sonralardan değişmedim total de 4x250+100 tl buji 1100 tl 20 bin km lik bakım parası
Fren balataları 15 de ön arka değişti 300 tl 20 de arka tekrar değişti fren tutukluluk yapıyormuş tozdan dolayı 150 tl de öyle gitti.
300 tl ön amortisörlere verdim patladıkları için(Kronik sorun eski serilerde) 22 bin de satarken tekrar patladı bu yüzden ucuzdan vermiştim.
Yaptırmadım ama yaptırsaydım 150 tl benzin pompası düştüğü için verecektim(Kronik sorun)
Yani 22 bin Km ye kadar(4k da ben aldım) kullanımda sadece bakım ve motor sorunlarına harcadığım para; "600+1100+450+300=2.450 tl tabi bunlar 2016 da yani dolar 2.5-3 arası euro 3.5 filanken" Buna ekstra benden kaynaklı sıkıntılar dahil değil sadece bakım. 1000 bakımını da katsak düz hesap 2.500 tl 20 bin km lik 200 CC motorun bakımıydı.
Bu kadar detaylı yazdım çünkü Ducati sevdiğim ve ilerde almak istediğim bir motor. Yani aslında kendime anlattıklarımı yazıya dökmüş oldum.
Yani aslında normal motorlardan çok farklı değil Ducati. Ducati de bakım aralıkları tam nasıl bilmiyorum ama bana sorarsanız MT 7 MT 9 gibi motorlardan daha pahalıya gelmiyor. Sadece MT 7 nin filan yağını, şuyunu buyunu sürekli serviste değişmediğinizden daha ucuza geliyor.