Dragstar için custom egzoz

Arkadaşlar dün bir egzozcuyla konuştum...İki dragstar gittik adamın yanına...Benim ki orjinal egzoz,arkadaştaki smokehead egzozdu...Adama derdimi anlattım,ahenkli gürültü dedim...Adam arkadaşınkinin sesini de beğenmedi,halbuki fena değil ama tok bir ses değil...bana şöyle bir formül önerdi...Bir tane delikli boru düşünün bunun üstündede içi elyaf kaplı 2. bir boru olacak...tüp mantığı yani...manifolttan çıkan egzoz kıvrımının devamı olacak yani bu delikli boru...gaz delikli boruya gelince deliklerden çıkarak ses yaratıcak,içi elyaf kaplı 2. tüp bu sesi daha tok bir hale getirecek...Bu konu hakkında ne dersiniz...Usta arkadaşın smokehead için de güzel, yüksek ama ahenkli değil dedi...gerçekten de öyle...Bu formül bana mantıklı gözüktü,fikirlerinizi bekliyorum....
Not:konuyla ilgili bir şema çizdim ama nasıl ekleyeceğimi çözemedim!???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:09 ----------

Buldum!
egzozb.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:16 ----------

egzozb.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:19 ----------

egzoz.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:21 ----------

http://img191.imageshack.us/img191/2150/egzoz.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:23 ----------

egzoz.jpg
[/URL][/IMG]

Valla tam anlayamadığım için yazmadım :) iki tane iç içe tüpün faydasının olacağını zannetmiyorum, ya da şöyle diyeyim mufflerda varf iç tüpler ama perf
ormans egsozlarda hiç görmedim :)

delikli sacın delık capları ayarlanabılır ama uzerıne ınce paslanmaz tel donulup kaya yunu degıl cozgulu elyaf sarmanız gerekıyor tel tel dır ve yanmaga daha dayanıklıdır,istenilen ses duzeyı tum bu yapılanlardan sonra delik caplarının degısımı ıle elde edılebılır tabıkı bu motorun model tork ve guc egrılerıylede alakalıdır oda baska bır konu

şimdi gördüm konuyu geç olmuş :)
mükemmel ses alırsın diyorum ben... vance&hines tam olarak anlattıgın şekilde egsoz yapmıs dragstara sesi duymalısın mükemmel..
buarada şuanki durum ne yaptınmı egsozu?

V&H taktı @Qweasdnon motoruna seside süper, eklemişti sesini aramam lazım biraz :)

buldum buldum ama bu konu daha erken cıktı :)
yeni egzoz yapıcam şimdi biraz değişik tasarım olsun istiyorum içini elyaf ve delikli boru kaplamam lazım tek sorunum o =) bakalım nası halledicem

Ebay gibi sitelerde Cobra ve V&H gibi egzoz markalarinin susturuculari satiliyor... kestirdigin borunun icine bu susturuculardan takmak isteyebilirsin :wiinkk:

Ota yandan, benim ilk tavsiyem ya orjinal egzozu kullanman, yada paraya kiyip iyi bir egzoz alman olacaktir... boru kestirerek, her devirde duzgun bir ses ve performans tutturman cok cok zor olacaktir :cat:

tecrübeliyim bu konuda daha önce yaptım elimde imkanlarım sanayide yeterince tanıdıgım var :) cok şükür elim anahtarda tutar, içine takılacak susturucuyu önceden alıp ona göre bi boru kullanmakta fayda var ozamn ebaya bakalım fakat ebayada güvenemiyorum geçen bir alşveriş yaptım aylar oldu ses yok..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar