Dragstar 650 karter tapası yalama oldu

Merhaba arkadaşlar, ben erol ankarada yaşıyorum ve 2002 model dragstar 650 kullanıcısıyım. Karter tapası yalama olduğundan dolayı yağ koyamıyorum motosiklete haliyle. Kılavuz atmak gerekli. Bu işi ankarada düzgünce yapabilecek usta öneriniz var mıdır acaba ? şimdiden teşekkür ediyorum

Motosikleti
CB650R
Ironstar Yiğit Usta eski büyük cc ustalarından
Şu an mondial ve bajaj bakıyor. Yardımcı olur diye düşünüyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bölgenizde illa ki helicoil yapan birileri vardır. Çok kısa sürede sorununuz çözülür merak etmeyin.

Merhaba tekrar, sorunu çözdük ve belki birinin işine yarar diye paylaşmak istiyorum. Ankara Ostim de bulunan tisa sanziman adlı bi dükkanda kılavuzlu tapa satışı yapılıyormuş. Kartere uygun bir tapa alıp sadece 100 liraya bu işi hallettik çok şükür. Bu olmasaydı sadece bir ustaya götürmek için bile 400-500 çekici parası verecektik. Diğer masrafları düşünemiyorum bile.

Merhaba tekrar, sorunu çözdük ve belki birinin işine yarar diye paylaşmak istiyorum. Ankara Ostim de bulunan tisa sanziman adlı bi dükkanda kılavuzlu tapa satışı yapılıyormuş. Kartere uygun bir tapa alıp sadece 100 liraya bu işi hallettik çok şükür. Bu olmasaydı sadece bir ustaya götürmek için bile 400-500 çekici parası verecektik. Diğer masrafları düşünemiyorum bile.

Hocam pafta ile diş mi açıldı ve ona göre tapa bulundu yoksa kılavuzlu tapa başka bir şey mi.

kılavuzlu tapa olayını ilk defa duyuyorum umarım sağlam olur. bu karter tapası, buji yuvasının yalama olması kadar lanet bir dert yok ikisi de başıma geldi. kesin çözüm kılavuzla diş açtırmak. onu da söküp yapması daha sağlıklı oluyor çünkü kılavuz atılırken çapaklar bloğun içine düşüp motorun içinde özgürce dolaşabilir buda parçalara zarar verebilir. ee iş bu kadar meşakatli olunca da uğraşacak düzgün bir usta bulmak zorlaşıyor. buji yuvası yalama olduğunda alüminyum kaynak ile yuvayı doldurup tekrar diş açtırmıştım fakat randıman alamadık bu sefer silindir üst kapağı değiştirmiştim.

Son düzenleme:
Pafta ile diş açmayı tapa ile yaptığınızı düşünün. Sonra o tapayı da kullanıyorsunuz. Yaptık ve sorunsuz kullanıyorum şuan

Diş açtıktan sonra ucuz bi yağ ile durulasaydın keşke karteri. Güzel çapak yapar kılavuz.

Dişi açarken sorun 1.5 luk mu 2 lik diş açıyor ona göre tapa alın mümkünse yurt dışından ve mıknatıslı aksi takdirde sorun devam edebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar