Trafikte kavganın en önemli özelliği "sizi tanımayan" insanın sizin üstünüze gelmesi...
Trafikte kavga etmek üzere üzerinize gelen birinin salak olduğunu, arıza olduğunu kabul ederek işe başlayabilirsiniz... Normal biri değil. Bildiğiniz geri zekalı... O an için, bildiğiniz klinik vaka, akıl hastası.
Böyle kabul ederek, nasıl başedeceğinizi düşünmelisiniz.
Arkamdan alt geçitte 70-80 ile giderken sıkıştıran sürücüye el kol hareketi yaptım; alt geçitten çıktıktan sonra da yavaşlayıp sağa çekip yol verdim geçsin gitsin diye...
Geçerken o da bir şeyler söylendi.. Kış günü, onun camdan, kasktan duymadım zaten... Üstelemedim ...
Bastı gitti. Öndeki ışıklarda sağa çekmiş, inmiş yolun ortasında beni bekliyor...
Gecenin bi saatiydi, yollar bomboş, ana cadde ...
Ne yapmam gerekiyor?! Bu adam geri zekalı. Durmuş yolun ortasında. Ben 125 kg'lık demir yığının üstündeyim. Kask, mont, pantolon, full korumalıyım. Arkamda sırt çantası da var...
Aklımdan şöyle geçti: Varıp bunu biçsem, n'olur? Motorla çarpmayı "garantilemek için" dikine üstüne sürmek değil de, gelip gelip, kaçmasına, kenara zıplamasına imkan vermeden, motoru yatırsam, kaydırarak, tırpan gibi biçsem... diye geçti aklımdan ...
Muhtemelen bana bir şey olmazdı.. Onun herhalde bir kaç yeri kırılırdı... trafikte adam yaralamalı kazaya karışmak olacak adı.. Sağa park ettim, karşıya geçiyorken bana çarptı dedirtecek avukatı...
Hayatta bu adamla uğraşmaktan daha önemli işlerim var diye geçti aklımdan...
Solundan yay çizerek geçtim gittim.
Salak yolun ortasında dikildiğiyle kaldı...
Uğraşmayacaksınız...
Hayatta bu tip insanlarla uğraşmaktan daha önemli işleriniz var...