Dorado Corvius yeni konu 2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar. ben size elimden geldiğince doradoyu anlatacağım.

şunu bildirmeliyimki ben alalı yaklaşık 6 ay oldu.
İnternette satışı yapılan sitelerde görürsünüz farklı modelleri olduğunu. Fakat iş böyle değil. Şu anda ismini vermiyorum ama ana bayisi olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Zamanında her dorado markasından yaklaşık 200 er adet almışlar. Ve hala bunları satıyorlar. yani aldığınız motorlar aslında 2006 model. Haaa diyeceksinizki ben nette 2010 modelde gördüm. arkadaşlar ruhsat çıkartılırken oradaki adamlara 400 kağıt plaka çıkarma, muayene, sigorta ve ruhsat işlemleri için veriyorsunuz. onlar sigortada motoru yeni model gibi gösterip ruhsata işletiyorlar.
Not: eğer kendim uğraşırım diyorsanız ki ben öyle yaptım. gerçekten değmezmiş. 300-350 arasına maal oluyor.

gel gelelim diğer eksikliklerineee...

-Depoyu doldurduktan sonra abi tam doldur diyoruzya hani. eğer öyle yaparsak ve durduğumuz zaman orta ayağa alırsak tahliyeden benzini atıyor. (çalışsın çalışmasın farketmez) zaten bu hiç bir motor veya araç için tavsiye edilmez.
-Orta ayağa kaldırırken zorlanıyorsunuz çünki manivelası çok küçük. (ben 20 tl ye yenisini kaynattırıp boyattım ve miss gibide oldu)
-Tekerler olması gerekenden daha fazla kayıyor. Nedenide sizinde tahmin edebileceğiniz gibi 2006 dan bu yana sürlmemişte olsa sıcak ve soğuk görmesidir. (Ben şimdilik idare ediyorum. bidahaki sezonda değiştireceğim.)

benim şimdiye kadar gördüğüm eksikliği bunlardır arkadaşlar. Km 1800 de. hergün işe gidip geliyorum.

şidide artılarına geçelim.

-Kalkış çok güzel.
-Sürüş rahat (otomatik vites çok rahatlatıcı ve geçişler arasında hiç bir sorunu yok)
-Benzin şu an için 80-90 arası gidersem 160-180 arası yakıyor. ama 90-120 arasına çıkınca heleki birde yokuşsa 200-260 arası yakıyor.
-Mp3 player gerçekten güzel. özelliklede usb den kayıt çalabilme özelliği.
-Alarm sonradan entegre olmadığı için gayet güzel.
-Kumanda dan çalıştırabilme özelliği sadece orata ayaktayken 2 defa aynı tuşa basıyorsunuz ve çalışıyor.
-Görünüm bir çok motora göre güzel.
-Yedek parça.... Arkadaşlar burası önemli!!! Bir çok motorda illaki aynı markanın parçası olması gerekmektedir. çünki sırf adamlar yedek parçadan kazanabilmek için özelleştirme yapmışlar. Örneğin bir HYSUNG scooter da adamlar otomatik açılıp kapana bilir dikiz aynası yapmışlar. hoş ve güzel. ama yenisini almak istediğinizde orada ne oluyor lan böyle motormu alıyoruz diyip 320$ para istiyorlar. servis parası hariç. şimdi tekrar dönelim bizim motora. arkadaşlar bir çok parçası honda ile aynı. hatta motor direkt olarak honda 250CC. aynı fabrika üretimidir. Amerika da ise başka bir marka adı altında satıyorlar. neyse fazla uzatmayalaım doradonun parçası olması gerekmez. hondanın malzemelerinin bir çuğu uyar. Hatta inanmayacaksınız ama suziki ve diğer çin malı motolarınki uyar. dolayısıyla yedek parça çok..

Ben sisbar yaptırmadım fakat buna uyacak güzel bir sisibar bulursam taktıracağım. benim için geriye kalan eksiklik budur.

Kendi kullandığım motor hakkında yorumumu yaptıım. gerisi size kalmış. 2. el alacaksanızda sadece motordan anlayan bir arkadaşla gidip test edin. gerekirse ankarada olanlar beni çağırsın ben sizlere yardımcı olurum. sakın sormayın sen satıyormusun diye. çünki ben satmıyorum arkadaşlar şimdiden söyleyeyim :)

Son düzenleme:
Güle güle kullan ama artık nesli tükenmiş bir motor. Eski nesil Çin motorlarından. Umarım çok para vermemişsindir.

corvus u gördüm.ama teknik hakkında bilgim yok ama 250 kuruş yakıyor demen çok kötü.adamı başka motorla iter.yalnız (görüntüsü) çok hantal olduğunu gösteriyor.

Seko dostum 5000TL verdim :) bu kimine göre çok kimine göre az.
Sercan kardeşim görüntüsü hantalmı bilemem ama kalkış çok güzel. 140 kadran var ben 125 civarı yaptım. zaten asıl meselede bu ben çok
fazla hız yapınca tırsıyorum. ve özellikle bu yüzden düşük cc aldım. burada bu konuyu paylaşmamın amacı herkez soruyor ama tam bir cevap
veren yok. ben alırkende herkeze danıştım ama net bir cevap alamadım. en azından bakan buradan net bir cevap alabilir diye düşündüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar