Dominar 250 İle Yolda Kaldım / Soru?

Selamlar

Geçen hafta dominar 250 ile giderken trafik çevirmesinde durup istop ettirdim. Bir daha çalıştıramadım. Yakından bir usta çağırdım marş otomatiğine bozuk parayla dokunup çalıştırdı. Bende teşekkür edip yola koyuldum fakat bu sefer çevreyolunda istop etti aynı şekilde çalıştırmaya çalışsam da akü tamamen bittiği içn çalıştıramadım. Neyse çektirdik motoru akü ölçümü yaptırdım. Akü ölmüş(3 senelik). Yeni aküyle(BS Battery) test sürüşü yaptık bir süre sonra akü bitti istop etti. Büyük ihtimal konjektör veya statör de problem var. Motorum 31.000 km'de. Bir yerden temiz az kullanılmış konjektör sipariş verdim. Değiştirmişken yine temiz çıkma marş otomatiğini de değiştireceğim. Statörü sıfırıyla değiştireceğim. Kargoyu bekliyorum hepsini taktırmak için. Marş otomatiğini ve konjektörü temiz çıkmayla değiştirmemin bir sıkıntısı olur mu sizce?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Keşke ilk statörü değiştirip sorun düzelmiyorsa diğerlerini parti parti değiştirseydiniz. Daha ekonomik bir çözüm olurdu. Belki de şu an sağlam bir parçanızı ne olduğu belli olmayan çıkma bir parçayla değiştiriyorsunuz.

Elimde hala bu imkan var. O zaman öncelikle statörü değiştirip deneyeyim. Ama yolda istop etmeden akünün şarj alıp almadıği nasıl anlayacağım?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Elimde hala bu imkan var. O zaman öncelikle statörü değiştirip deneyeyim. Ama yolda istop etmeden akünün şarj alıp almadıği nasıl anlayacağım?
Akün yeniyse, statörün düzgün çalışıyorsa ve diğer koşullarda problem yoksa motorun çalışır. Sana tavsiyem ilk statörü değiştir, tabi ki yağ ve statör kapak contan da yenilenecek. O süre zarfında da akün şarjda kalsın. Sonra yine stop ediyorsan sorununu dediğin diğer unsurlarda araman sağlıklı olur. Sigortalarının da sağlam olduğunu umuyorum.

Motor yağını daha yeni koydurdum ya 1 km olmadı. Yağı kaba boşaltıp tekrar kullansak problem olur mu ki

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
ilk orjinal aküyü ilk bütçe ayarlandıgında değiştirmekte fayda var bence, o akü zarar veriyor motora.

Akün yeniyse, statörün düzgün çalışıyorsa ve diğer koşullarda problem yoksa motorun çalışır. Sana tavsiyem ilk statörü değiştir, tabi ki yağ ve statör kapak contan da yenilenecek. O süre zarfında da akün şarjda kalsın. Sonra yine stop ediyorsan sorununu dediğin diğer unsurlarda araman sağlıklı olur. Sigortalarının da sağlam olduğunu umuyorum.
Abi en ucuz ve basit konjektör olmaz mı? Yok şimdi fiyata baktım da evet daha pahalıymış. Bunu bilmiyordum bak. Gerçi konjektörde yağ ve conta değişimi gerekmez.

Motosikleti
Ns200 15"
Statör çıkışlarını multimetre ile AC voltaj modunda ölçmelisiniz, 5000 devir civarında 55 volt civarı vermesi gerekir. Her 3 çıkışıda ölçmeli ve aynı akımları almalısınız. Ardından konjektör çıkışını DC voltaj modunda ölçmeli ve burada 14 volt görmelisiniz.

Bu testler yapılmadan parça değişimi yapılmamalı, bu tarz parçalarda çıkma yerine sıfır kullanılmalı.

Bloktaki yağı yeniden kullanabilirsiniz.

Basit bir avo metre ile iki dakikada sağlam mı, değil mi, anlaşılacakken; niye parça siparişi veriliyor, anlamış değilim.

Motosikleti
İki Teker Havada
ilk orjinal aküyü ilk bütçe ayarlandıgında değiştirmekte fayda var bence, o akü zarar veriyor motora.
Ns200 ün Orjinal aküsü motorum 5 ay serviste yattı tek marşla çalıştı
Akü nün bitmesi birazda şanş işi
Bajaj lar getir götür motoru ayağımı yerden kessin diyenler için
Bir daha alır mıyım asla Zinhar

Motosikleti
D400
Ns200 ün Orjinal aküsü motorum 5 ay serviste yattı tek marşla çalıştı
Akü nün bitmesi birazda şanş işi
Bajaj lar getir götür motoru ayağımı yerden kessin diyenler için
Bir daha alır mıyım asla Zinhar

evet şans işi.

2020 den beri bajaj kullanıyorum 1-2 ufak sıkıntı hariç hiçbirşey yaşamadım, civarımda ne japonlar ne italyanlar çöp oldu o sırada.

ben o kadar kötü bulmuyorum bajajı ama şans işi..

evet şans işi.

2020 den beri bajaj kullanıyorum 1-2 ufak sıkıntı hariç hiçbirşey yaşamadım, civarımda ne japonlar ne italyanlar çöp oldu o sırada.

2021 model NS200 kullandım. Akü sorununu ben de yaşadım. Ekstra olarak benzin pompam yandı ve TPS sensörü değiştim. 2024 ylında 15k masraf etmiştim.
Ama Motorumdan hiç pişman değildim. Mecburen sattım :(

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
evet şans işi.

İstikrar diye buna derim. Ekrem Ata'nın sana plaket vermesi gerekiyor.

Motosikleti
D400
2021 model NS200 kullandım. Akü sorununu ben de yaşadım. Ekstra olarak benzin pompam yandı ve TPS sensörü değiştim. 2024 ylında 15k masraf etmiştim.

benim dışardaki radyatör borusu catlamıstı o da benim sucum. bir de stop edip duruyordu gaz kesip, tps i cıkartıp hava tuttuk bi daha olmadı. baska da bi problem yaşamadım.
gönül ister tabi japon kalitesi ama ne kadar ekmek o kadar köfte :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İstikrar diye buna derim. Ekrem Ata'nın sana plaket vermesi gerekiyor.

vermez tüketici hakem heyetine sikayet ettim onu ben :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motorun bi alev alıp semaya yükselmediği kalmış nasıl çok güzel oluyor :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar