Hasan Cemal ve bilumum neoliberaller için negatif anlamda ne yazılsa ne söylense azdır ve utanmadan hala ama hala biz yanılmışız deme mertliğini gösteremeyecek kadar da haklı sanmaktadırlar kendilerini. Cengiz Çandar kaçmıştır, Murat Belge kaçmıştır, Hasan Cemal artık rezil i rüsva derecesine gelmiş ve sözüne itibar edilemeyecek biri olmuş vaziyettedir. Zamamnında yere göğe sığdıramadıkları muktedir seçimi yine kazanırsa Hasan Cemal ve benzerlerinin de tahminim yurtdışında yerleri çoktan hazırdır, çünkü bu halktan özür dileyemedikleri gibi hiç bir zaman da halkın yanında olamamışlardır, ol(a)mayacaklardır. Bir kısmı hapistedir bu neo libo arkadaşların, bir kısmı kaçaktır. Bir kısmı da Hasan Cemal gibi şu anda muhalif ama durdukları yerin yanlış olduğunu kabullenmemiş tiplerdir. Akıllarını bozmuş oldukları bazı insanlar fena halde haklı çıkmışlardır, yetmez ama evet diyenlere o zaman bu insanlar yanılıyorsunuz dediklerinde onları ergenekoncu, darbeci, statükocu, şucu bucu diye suçlayanlar şu anda nereye nasıl kıvıracaklarını şaşırıp birden bire en azılı muhalif haline gelmişlerdir.
Lütfen Hasan Cemal'i tanımıyorsanız araştırınız. Yanılmak ve yanıldığını kabul etmek erdemdir ama halktan özür dilemek daha büyük erdemdir, bunlar henüz bu halka bir özür bile dilememişlerdir, bu duruma gelinmesinin merdiven taşlarını örenlerin başındadır Hasan Cemal ve benzerleri. Hiiç kusura bakmaayın ve hiiiç savunmayın omurgasızdırlar. Daha da fazlasıdırlar...
Yazmayayım yazmayayım diyorum ama memleketin şu halinde bile Hasan Cemal gibi adamlar hala çıkıp tek bir söz ya da yazıyla halktan özür dilememiş ve yzüsüzce hala haklı gibi o zaman için biz haklıydık diyebiliyorlar. Aklı başında eğitimsiz bir insan bile o dönemlerde fetösünü, yalanını dolanını bilip dillendirirken bunlar o çuvalcıları, o davaları savunuyordu, şimdi alayı içerde, içerde olmayanlar da muhalif oldular. Ben buraya başka şeyler de yazardım ama uzatmak istemiyorum. Benim de vardı o dönem yetmez ama evet diyen ve kendisini çokça demokrat sanan arkadaşlarım, şimdi kimisi gıkını çıkaramıyor, kimisi abi tamam artık vurma yüzümüze diyor, kimisi ise hala bu Hasanlar gibi o dönem için haklıydık diyor. Haklı değillerdi, sadece öngöremiyorlardı, çünkü bu hasan gibi tipler yazıp çizdikleriyle yıllardır onları kör etmişti.
Hiç bahaneleri de yok, yılların gazetecisi, okumuşu, (yalandan bana göre ama hadi diyeyim) aydınıysan o zaman bunları en az benim kadar öngörecen, tanıyacan kardeşim, en azından tarihe bakıp anlayacaksın, anlayamıyorsan zarlığı yapmayacan, gazetecilik, köşe yazaralığı yapmayacan milleti yanlışa yönlendirmeyecen.
Tarih önünde yanılmışlardır, tarihe yüz karası olarak geçeceklerdir.
Yok bir insan şöyle demişse zamanında şimdi böle olmaz mıymış da bilmem ne.. Geçiniz... Bunlar bu omurgasızlar için geçerli değildir.
Şu anda bu tipleri öyle entellektüel bakış açımızla filan sosyolojik tespitlerle v.s. açıklayarak savunamayız. Bunların durdukları yer ve düştükleri durum artık tamamen psikiyatriktir. O yüzden kolaycı bakış açısıyla suçluyor değiliz. Biz bunları 16 yıldan beri değil, 36 yıldan beri biliriz. Ertuğrul Özkök'ün akp iktidara gelmeden nasıl yazılar yazdığını ekmeklere ne yağlar sürdüğünü bilmeyenler arşivlere baksın. Aynısı bütün bu eski solcu bozması yeni neo liboşlar için geçerlidir. Hoş tezleri de çökmüştür ya neyse...