Dolar 4.87 den 4.57 ye düşmüş 1 günde :bounce:
[url]https://i.hizliresim.com/2a7adL.png[/url]
Hachiko abi kusura bakma bugün boş günüm ve bunu yapmayı çok seviyorum![]()
bi kaç ay önce 34 bin liraya r1200rt satıp dolar yaptı parayı bizim bi arkadaş. Şu an 40 bini bulmuş parası, para parayı çekerFaiz artırdılar ondan düştü ama etkisi uzun sürmez 1-2 haftaya 5 geçer, bizde yayan gezeriz.
Şimdi arşivden baktım da 2015 te askere giderken 15 bin tl param vardı, giderken dolara yatırmayı düşünmüştüm. Dolar o aralar 2,20-2,30 civarlarında, ulan bu saaten sonra çıkmaz eldeki parayıda hiç etmeyelim deyip vaz geçmiştim. Askerden geldim 3,20 civarındaydı, evlat acısı gibi koymuştu yeminle ama daha çıkmaz deyip yine dolar almadım.
Şimdi 4,85 leri gören bu lanet para birimi ne zaman düşecek ? Ulan içimden bir ses motoru sat parayı bas dolara diyor ama ben şansız biriyim, dolar alırım bu sefer düşmeye başlar :queen:
bi kaç ay önce 34 bin liraya r1200rt satıp dolar yaptı parayı bizim bi arkadaş. Şu an 40 bini bulmuş parası, para parayı çeker
Dolar 4.87 den 4.57 ye düşmüş 1 günde :bounce:
5-6 aylık süreçte 2000 usd ile yaklaşık 4000 tl kazanç elde edilebildiğini tecrübe ettim.
dolar fiyatlaması bu süreçte 3,80 - 4,90 arasında oynamaya devam etti.
bir de mayıs ayında fazla uğraşmadım.
2000 usd nin yanına 300 usd ekledim,
kazancın çoğu ile altına yatırım yapmıştım,
2 tane ata lirası, gram altınlar, 3 tane de çeyrek altın almıştım.
bu en basit olanı.
bu durumu milyon dolarlar ve de milyar dolarlar üzerinden yapın,
dün yapılan müdahaleden ciddi anlamda para kazananlar olduğunu anlamak zor değil.
sabah eski bir arkadaş ile görüştüm,
kendisi benim gibi fakir olmadığından yüzbinlerce dolar ile benim yaptığımı yapmış.
Yerlilik'ten kastı Kızılderili gibi olmak mı acaba? Hani sadece donunuzla ve tüyden bir şapkayla çadırda yaşayın, avlanarak geçinin anlamında mı demek istedi ki? Eğer öyleyse şimdiki ekonomik tabloyla uyumlu bir söylem çünkü.Asrın lideri "Yerli paranızı dövize değiştirmeyin, yerlilik budur, vatanseverlik budur." demiş.
Bence çok açık şekilde söylemiş, yaya kalmayasınız sonra.
Bana şincik sazan mı dedin sen![]()